Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

De lekkerste falafel (zonder frituur)

De lekkerste falafel

Vandaag een keer geen zoet recept, maar een hartige! En het is maandag, dus helemaal #healthystyle. De lekkerste falafel van The Green Kitchen, die je gewoon in de oven af kunt bakken.

Ik was er al dol op, maar zeker nu ik vegetariër ben kan ik niet meer zonder falafel. Tijdens een goeie prepping sessie maak ik vaak meteen een flinke voorraad waar we één of twee weken mee vooruit kunnen. Vorige week had ik zo’n sessie en toen vroegen jullie via Instagram massaal om het recept. Nou tadaaa!

Dit recept voor de lekkerste falafel komt uit mijn favoriete kookboek: The Green Kitchen. Omdat het echt niet nodig is om falafel uitgebreid in de frituur te hangen, bedachten zij een variant die zeker zo lekker is en gewoon in de oven afgebakken kan worden. Deze falafel is ei-vrij, glutenvrij en zit vol met verse kruiden en pistachenootjes. Pistachenootjes zijn niet altijd even makkelijk (ongepeld..) te verkrijgen, dus maak ik ‘m meestal met amandelen. Daarnaast heb ik nog een paar kleine aanpassingen gemaakt, waardoor je deze lekkere falafeltjes binnen een handomdraai in je oven hebt liggen.

Ik eet ze het liefst gerold in een wrap (of koolbladeren) met hummus en tabouleh salade of bij een vegan nourish bowl. Van beiden vind je hier de complete how-to én laat ik je zien hoe deze falafels perfect zijn voor meal prepping.

De lekkerste falafel

De lekkerste falafel

Zoetrecepten

De lekkerste falafel (zonder frituur)

Door | 30 minuten + baktijd | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 16 takjes verse kruiden (munt/koriander/peterselie)
  • 200 gram pistaches
  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein uitje
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 tl komijn

En zo doe je het

  1. Zet je blender of foodprocessor klaar en maal de verse kruiden hier 30 seconde lang in. Voeg dan de nootjes toe en maal tot het volledig gemengd is.
  2. Neem de uitgelekte kikkererwten en voeg deze aan het kruiden-notenmengsel toe. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en maal voor 1 tot 2 minuten. Af en toe zul je het mengsel misschien om moeten scheppen.
  3. Zet een ovenplaat klaar met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Maak balletjes van het beslag, deze kun je zo groot maken als je wilt. Je kunt er 24 grotere of 48 kleinere balletjes uithalen.De lekkerste falafel
  4. Afhankelijk van de grootte zet je ze 15 – 25 minuten in de oven, draai ze elke 5 minuten zodat elke kant mooi bruin wordt.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "De lekkerste falafel (zonder frituur)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Een antwoord op “De lekkerste falafel (zonder frituur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.