Ga naar de inhoud
Rijstpudding met kokosmelk en lychee
Glutenvrij 01 juli 2019

Rijstpudding met kokosmelk en lychee

Rijstpudding met kokosmelk en lychee

Een rijstpudding met kokosmelk en lychee’s is een waanzinnig lekkere afsluiting voor een tropisch diner! Met heel weinig werk tover je een simpel rijstpudding toetje om tot een bakje tropische heerlijkheid.

Rijstpudding maken

Ik ben gek op lychee’s (hoe spreek jij het uit, “lietsjie”of “liesjee”?), maar had ze gek genoeg nog nooit in een recept of toetje verwerkt, terwijl het perfect combineert bij of na een Aziatisch etentje.

Standaard als we Indisch eten bij de toko afgehaald hebben, houden we een bak witte rijst over. Het is dan Thomas’ favoriete toetje om daar met melk, suiker en kaneel (opwarmen) een toetje van te maken. Een ouderwetse rijstpudding dus ! Ik begreep er in het begin niks van, maar ben het over de jaren heen gaan waarderen.

Maar die ouderwetse rijstpudding met kaneel past eigenlijk van geen meter bij dat lekkere Indische maal dat we daarvoor op hadden. Daardoor ontstond dit lekkere lychee toetje met kokosmelk!

Lychee toetje

Rijstpudding met kokosmelk

Zo kwam ik dus op het idee om dit simpele toetje in een fabuleus en tropisch jasje te steken, zodat je het met trots na een diner kunt serveren. Et voilà, dit rijstpudding met kokosmelk en lychee dessert is geboren!

Je kookt de rijst in kokosmelk, wat een heerlijke romige smaak geeft, en je voegt er nog wat limoenrasp en lychees aan toe voor de frisse en tropische final touch. Een enorme winnaar, al zeg ik het zelf. Thomas was vooraf van mening dat niks zijn gouwe ouwe rijstpudding van vroeger kon overtreffen, maar was helemaal om na het proeven van deze rijstpudding met kokosmelk. 

Ook zonder lychee’s smaakt dit toetje trouwens heel erg lekker.

Lychee toetje met kokos

Meer desserts met kokosmelk

Dit is niet het enige lekkere toetje met kokosmelk dat op Zoetrecepten te vinden is natuurlijk. Kokosmelk zou m’n tweede naam kunnen zijn, dus ik heb nog een aantal fijne dessert exemplaren voor je in petto:

Wat is jouw favoriete dessert met kokos? Ik hoor het graag in de reacties onder het recept, wie weet breng je mij nog op ideeën! 😉

Rijstpudding met kokosmelk en lychee

recept
Rijstpudding met kokosmelk en lychee

Een rijstpudding met kokosmelk en lychee’s is een waanzinnig lekkere afsluiting voor een tropisch diner! Met heel weinig werk tover…

15 minuten
4

Ingrediënten

  • 800 ml kokosmelk (light)
  • 200 gram gekookte rijst
  • 100 gram suiker
  • 1 limoen
  • 12 lychee’s
  • Verse muntblaadjes (garnering)

Bereiding

  1. Ontpit de lychee’s en snijd doormidden. Snipper de muntblaadjes fijn.
  2. Doe de kokosmelk samen met de rijst in een steelpannetje en zet het vuur medium-hoog. Voeg de suiker toe en roer erin tot deze is opgelost en de rijst is opgewarmd.
  3. Zet het vuur dan uit en rasp de schil van de limoen erboven en knijp het sap erin uit. Meng erdoor en proef of je het zoet/zuur genoeg vindt. Zo ja, verdeel dan over vier leuke toetjeskommetjes.
  4. Verdeel de lychee’s over de vier bakjes en serveer meteen!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Rijstpudding met kokosmelk en lychee" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Aantal stemmen: 13

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *