Deze heerlijke zomertaart met rood fruit is mijn remake van de bruidstaart van mijn zus Carolien en haar man Koen. Een bijzondere taart voor onze familie dus!
Een tijdje geleden ging ik aan de slag met het bakboek ‘Rutger Bakt’ en maakte ik de frisse bramentaart met mascarpone. Erg lekker, maar ik was vooral fan van de sloffen bodem. Een chewy koekbodem met een lekkere laag spijs erop. Ik maakte de taart tijdens Pasen, waarbij we tot de conclusie kwamen dat de bodem van de taart érg deed denken aan de bruidstaart van mijn oudste zus. Of ik die niet eens na kon maken. Ik watertand nog steeds als ik weer aan die bruidstaart terugdenk en deze zomertaart met rood fruit komt aardig in de richting. Ik perfectioneerde het recept voor de sloffen bodem en daarbij koos ik voor een romige vanillevulling, mede mogelijk gemaakt door de banketbakkersroom en de mascarpone. Afgetopt met een combi van rood fruit is deze taart een echte zomerse treat!
Tip: wil je zelf banketbakkersroom maken voor de vulling? Volg dan dit recept.
Tip: wissel eens af met andere soorten fruit, of plaats kleine toefjes slagroom langs de rand! Ziet er super cute uit.
Wat een heerlijke taart is dit!! Heb ook direct de banketbakkersroom zelf gemaakt; het was een hit!
Hij ziet er heerlijk uit! Ik wil m graag vandaag gaan maken. Heb ik echt vanille aroma nodig of is extract ook goed?
Nee hoor, dat kun je ook gerust gebruiken. Beter zelfs dan aroma, maar minder makkelijk verkrijgbaar.
Top dankjewel!
Kan je misschien uitleggen wat spijs is?
Ben van België en weet niet wat het betekend 🙂
Dit is amandelspijs:
http://www.oetker.nl/nl-nl/onze-producten/bakingredienten/amandelspijs.html
Hi, ik zie dat Roelof inmiddels heeft gereageerd, ik heb je vraag over het hoofd gezien. Het gaat inderdaad om amandelspijs, dat is een mengsel van amandelen en suiker! Is dat iets dat nooit in België gebruikt wordt?
HAllo,
Kan je de bodem ook zonder spijs gebruiken?
Hi, ja hoor! Je kunt het amandelspijs gewoon weglaten.
Welke boter moet je er voor gebruiken
Ongezouten roomboter! Dat bedoel ik altijd in elk recept wanneer er alleen ‘boter’ staat.
Op welke temparatuur moet de oven voor de taartbodem?
Op 175 graden, zie stap 2. Liefs Mariette
hoi
heb je ook een goede, stevige, smaakvolle banketbakkersroom zonder melk?
moet helemaal dierlijk eiwit vrij zijn
Wat een goeie vraag! Die heb ik nog niet eerder gemaakt, die gaat op mijn lijstje 🙂
Dit is in onze familie de lievelingstaart van iedereen!! Nu heb ik een vraagje. Kan je hem ook invriezen? Of beter alleen de bodem en de dag zelf de room en fruit erop doen?
Ahhh hoe leuk! Dat kan absoluut. Vers blijft natuurlijk wel het lekkerst en zeker het fruit zou ik er alleen vers op doen.
Hoi hoi, ik ben de taart nu aan het maken. Het deeg na een uur in koelkast uitgerold. Helaas brak/scheurde het, was het niet elastisch genoeg om als lap in vorm te krijgen. Ik heb het als bal er in gelegd en met de hand verspreid. Werkt ook. maar hoe kan ik dit een volgende keer voorkomen?
Hi Marie, je kunt het ook zo proberen: nadat je het deeg hebt gemaakt rol je het meteen uit en druk je het in de bakvorm. vervolgens zet je de bakvorm met het deeg erin een uur te rusten in de koelkast en bak je hem daarna af.