Heerlijke zomertaart met rood fruit

Zoetrecepten

Deze heerlijke zomertaart met rood fruit is mijn remake van de bruidstaart van mijn zus Carolien en haar man Koen. Een bijzondere taart voor onze familie dus!

Een tijdje geleden ging ik aan de slag met het bakboek ‘Rutger Bakt’ en maakte ik de frisse bramentaart met mascarpone. Erg lekker, maar ik was vooral fan van de sloffen bodem. Een chewy koekbodem met een lekkere laag spijs erop. Ik maakte de taart tijdens Pasen, waarbij we tot de conclusie kwamen dat de bodem van de taart érg deed denken aan de bruidstaart van mijn oudste zus. Of ik die niet eens na kon maken. Ik watertand nog steeds als ik weer aan die bruidstaart terugdenk en deze zomertaart met rood fruit komt aardig in de richting. Ik perfectioneerde het recept voor de sloffen bodem en daarbij koos ik voor een romige vanillevulling, mede mogelijk gemaakt door de banketbakkersroom en de mascarpone. Afgetopt met een combi van rood fruit is deze taart een echte zomerse treat!

Tip: wil je zelf banketbakkersroom maken voor de vulling? Volg dan dit recept.
Tip: wissel eens af met andere soorten fruit, of plaats kleine toefjes slagroom langs de rand! Ziet er super cute uit.

Zomertaart met rood fruit

Zoetrecepten

Heerlijke zomertaart met rood fruit

Door |

Dit heb je nodig

BODEM (24 CM)

  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 175 gram boter, kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (L)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl zout
  • 175 gram amandelspijs
  • Geraspte citroenschil (van 1 citroen)

VULLING

  • 200 ml banketbakkersroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 zakje vanille suiker
  • Rood fruit naar keuze: aalbessen, blauwe bessen, aardbeien

En zo doe je het

  1. Beleg de bodem van je bakvorm (24 cm) met bakpapier. Neem een kom en kneed hierin bloem, bakpoeder, 145 gram boter (leg de overige 30 gram opzij), basterdsuiker, 1 eigeel, vanille extract en zout het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal.
  2. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot de grootte van je bakvorm. Doe erin en druk aan. Zet de vorm hierna een uur in de koelkast zodat het deeg kan opstijven
  3. Kneed het amandelspijs los met het eiwit, de boter en de citroenschil. Daardoor wordt het amandelspijs smaakvol en blijft het smeuïg tijdens het bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Doe het amandelspijsmengsel in een spuitzak en spuit op de bodem van de taart, maar laat 2 cm deeg vrij van de rand, dat zal daardoor omhoog rijzen tijdens het bakken. Bak de slof gaar in 25-28 minuten (de slof is dan goudbruin en de vulling ook). Laat de bodem hierna volledig afkoelen voordat je de vulling erin doet.
  5. Bereid de banketbakkersroom voor volgens dit recept en laat volledig afkoelen.
  6. Zorg ervoor dat de mascarpone op kamertemperatuur is en mix deze zacht in een mengkom met een zakje vanille suiker. Schep nu de banketbakkersroom met de mascarpone hier doorheen tot ze volledig gemengd is. Giet het mengsel op de afgekoelde taartbodem en zet voor een nacht of meerdere uren in de koelkast om goed op te stijven.
  7. Versier de taart met het rode fruit en je bent ready,
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Heerlijke zomertaart met rood fruit" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

19 antwoorden op “Heerlijke zomertaart met rood fruit

  1. Dit is in onze familie de lievelingstaart van iedereen!! Nu heb ik een vraagje. Kan je hem ook invriezen? Of beter alleen de bodem en de dag zelf de room en fruit erop doen?

  2. Hoi hoi, ik ben de taart nu aan het maken. Het deeg na een uur in koelkast uitgerold. Helaas brak/scheurde het, was het niet elastisch genoeg om als lap in vorm te krijgen. Ik heb het als bal er in gelegd en met de hand verspreid. Werkt ook. maar hoe kan ik dit een volgende keer voorkomen?

    1. Hi Marie, je kunt het ook zo proberen: nadat je het deeg hebt gemaakt rol je het meteen uit en druk je het in de bakvorm. vervolgens zet je de bakvorm met het deeg erin een uur te rusten in de koelkast en bak je hem daarna af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *