Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Heerlijke zomertaart met rood fruit

Zoetrecepten

Een tijdje geleden ging ik aan de slag met het bakboek ‘Rutger Bakt’ en maakte ik de frisse bramentaart met mascarpone. Erg lekker, maar ik was vooral fan van de sloffen bodem. Een chewy koekbodem met een lekkere laag spijs erop. Ik maakte de taart tijdens Pasen, waarbij we tot de conclusie kwamen dat de bodem van de taart  érg deed denken aan de bruidstaart van mijn oudste zus. Of ik die niet eens na kon maken. Ik watertand nog steeds als ik daar weer aan terugdenk, dus deze taart is nu al een winnaar! Ik heb gekozen voor een romige vanillevulling, mede mogelijk gemaakt door de banketbakkersroom en de mascarpone. Afgetopt met een combi van rood fruit is deze taart een echte zomerse treat!

Tip: wil je zelf banketbakkersroom maken voor de vulling? Volg dan dit recept.
Tip: wissel eens af met andere soorten fruit, of plaats kleine toefjes slagroom langs de rand! Ziet er super cute uit.

Zomertaart met rood fruit

Zoetrecepten

Heerlijke zomertaart met rood fruit

Door |

Dit heb je nodig

Bodem (24cm)

  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 145 gram boter, kamertemperatuur
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 65 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1/4 theelepel zout

Vulling

  • 150 gram spijs
  • 1 ei (S)
  • 200 milliliter banketbakkersroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 zakje vanille suiker

Topping

  • Rood fruit naar keuze, aalbesjes, blauwe bessen, aardbeien

En zo doe je het

  1. Neem een kom en meng hier alle ingrediënten voor de bodem in. Kneed tot het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en zet een uur in de koelkast.
  2. Kneed de spijs ondertussen los met het ei. Op deze manier wordt de spijs wat ‘sappiger’ en kun je het zo dadelijk beter in de vorm smeren. Beleg de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is dan de onderkant van je bakvorm. Plaats de lap deeg in de bakvorm en rol het ‘teveel’ aan deeg naar binnen, zodat je een mooie lage rand maakt, van ongeveer 1 à 2 cm hoog en 2 cm breed.
  4. Smeer de spijs nu over de binnenkant van de bodem, de rand laat je hierbij vrij. Zet de bodem voor 25-28 in de oven. Laat de bodem hierna volledig afkoelen voordat je de vulling erin doet.
  5. Zorg ervoor dat de mascarpone op kamertemperatuur is en mix deze zacht in een mengkom met een zakje vanille suiker. Schep nu de banketbakkersroom met de mascarpone hier doorheen tot ze volledig gemengd is. Giet het mengsel op de afgekoelde taartbodem en zet voor een nacht of meerdere uren in de koelkast om goed op te stijven.
  6. Voor het opdienen versier je de taart met het rode fruit en voilà: een overheerlijke zomertaart met rood fruit!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Heerlijke zomertaart met rood fruit" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

19 antwoorden op “Heerlijke zomertaart met rood fruit

  1. Hij ziet er heerlijk uit! Ik wil m graag vandaag gaan maken. Heb ik echt vanille aroma nodig of is extract ook goed?

    1. Hi, ik zie dat Roelof inmiddels heeft gereageerd, ik heb je vraag over het hoofd gezien. Het gaat inderdaad om amandelspijs, dat is een mengsel van amandelen en suiker! Is dat iets dat nooit in België gebruikt wordt?

  2. hoi
    heb je ook een goede, stevige, smaakvolle banketbakkersroom zonder melk?
    moet helemaal dierlijk eiwit vrij zijn

  3. Dit is in onze familie de lievelingstaart van iedereen!! Nu heb ik een vraagje. Kan je hem ook invriezen? Of beter alleen de bodem en de dag zelf de room en fruit erop doen?

  4. Hoi hoi, ik ben de taart nu aan het maken. Het deeg na een uur in koelkast uitgerold. Helaas brak/scheurde het, was het niet elastisch genoeg om als lap in vorm te krijgen. Ik heb het als bal er in gelegd en met de hand verspreid. Werkt ook. maar hoe kan ik dit een volgende keer voorkomen?

    1. Hi Marie, je kunt het ook zo proberen: nadat je het deeg hebt gemaakt rol je het meteen uit en druk je het in de bakvorm. vervolgens zet je de bakvorm met het deeg erin een uur te rusten in de koelkast en bak je hem daarna af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *