Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Rode linzensoep met een Oosterse twist

Zoetrecepten

It’s this time of the year… Een lekker soepje is voor mij ultiem comfort food.

Met een grote pan soep kan er altijd iemand blijven eten of kan er de volgende dag een restje mee naar kantoor. Fijn!

Dit rode linzensoepje verraste me een jaar of meer geleden op een verjaardag. Ik was verbaasd door de gele kleur van de soep. Dat doet de kurkuma, die geeft er ook een lekkere Oosterse twist aan.

Een variatie op soep vond ik toen ik All day bowls van Denise Kortlever reviewde. Zij serveert de soep met roergebakken spinazie en Griekse yoghurt. Vind ik een fijne aanvulling. Dit is mijn versie.

Oosterse rode linzensoep

Zoetrecepten

Rode linzensoep met een Oosterse twist

Door | 15 minuten | 6 personen

Dit heb je nodig

    • 1 liter groentebouillon
    • 2 sjalotten, fijngehakt
    • 3 cm gember, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • Een halve winterwortel, fijngehakt
    • 1 eetlepel kurkuma
    • 1 theelepel komijn
    • 300 gr rode (gedroogde) linzen, gewassen en uitgelekt

    Toppings

    • Limoen
    • 6 eetlepels Griekse of Turkse (dikke) yoghurt
    • 200 gr spinazie
    • Olijfolie

    En zo doe je het

    1. Verhit een eetlepel olijfolie en fruit de gember, de knoflook, de wortel en sjalotten een minuut of twee.
    2. Voeg dan de kurkuma en de komijn toe en bak het geheel nog een minuut, maar blijf ondertussen roeren.
    3. Voeg linzen en bouillon toe en breng aan de kook. Laat een minuut of 30 op laag vuur doorkoken.
    4. De linzen vallen als het goed is gemakkelijk uit elkaar, de soep hoef je niet te pureren.
    5. Breng de rode linzensoep op smaak met peper, zout en (als je daarvan houdt) een kneep limoensap.
    6. Roerbak de spinazie zodat het een beetje slinkt.
    7. Serveer de kom soep met een flinke lepel yoghurt en wat van de geslonken spinazie. Geef de liefhebber er een extra limoenpartje bij.

    TIP: Wil je dit maaltje nog lekkerder maken? Serveer dan deze homemade saucijzenbroodjes erbij.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Rode linzensoep met een Oosterse twist" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.