Tropisch lychee kokostoetje

Zoetrecepten

Een lychee kokostoetje is een waanzinnig lekkere afsluiting voor een tropisch diner! Met heel weinig werk tover je een rijstpudding om tot een bakje heerlijkheid.

Ik ben gek op lychee’s (hoe spreek jij het uit, “lietsjie”of “liesjee”?), maar had ze gek genoeg nog nooit in een recept of toetje verwerkt, terwijl het perfect combineert bij of na een Aziatisch etentje.

Standaard als we Indisch eten bij de toko afgehaald hebben, houden we een bak witte rijst over. Het is dan Thomas’ favoriete toetje om daar met melk, suiker en kaneel (opwarmen) een toetje van te maken. Een rijstpudding dus eigenlijk! Ik begreep er in het begin niks van, maar ben het over de jaren heen gaan waarderen. Maar het past eigenlijk van geen meter bij dat lekkere Indische maal dat we daarvoor op hadden.

Zo kwam ik op het idee om dit simpele toetje in een fabuleus jasje steken, zodat je het met trots na een diner kunt serveren. Et voil, het tropische lychee kokostoetje is geboren! Je kookt de rijst in kokosmelk, wat een heerlijke romige smaak geeft, en je voegt er nog wat limoenrasp en lychees aan toe voor de frisse en tropische final touch. Een enorme winnaar, al zeg ik het zelf.

Tropisch lychee kokostoetje

Tropisch lychee kokostoetje

Zoetrecepten

Tropisch lychee kokostoetje

Door | 15 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

  • 800 ml kokosmelk (light)
  • 200 gram gekookte rijst
  • 100 gram suiker
  • 1 limoen
  • 12 lychee’s
  • Verse muntblaadjes (garnering)

En zo doe je het

  1. Ontpit de lychee’s en snijd doormidden. Snipper de muntblaadjes fijn.
  2. Doe de kokosmelk samen met de rijst in een steelpannetje en zet het vuur medium-hoog. Voeg de suiker toe en roer erin tot deze is opgelost en de rijst is opgewarmd.
  3. Zet het vuur dan uit en rasp de schil van de limoen erboven en knijp het sap erin uit. Meng erdoor en proef of je het zoet/zuur genoeg vindt. Zo ja, verdeel dan over vier leuke toetjeskommetjes.
  4. Verdeel de lychee’s over de vier bakjes en serveer meteen!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Tropisch lychee kokostoetje" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook