Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Gemarmerde chocolade cheesecake (koolhydraatarm!)

Zoetrecepten

What’s cookin’ good looking? Een heerlijke en briljante koolhydraatarme gemarmerde chocolade cheesecake! YES! Want op Zoetrecepten mag binnen geen enkel thema een cheesecake ontbreken.

Begin deze week trapte Carolien de KETO (koolhydraatarme) challenge af met een mega interessant artikel en woensdag deelde ik een recept uit mijn boek PUUR ZOET, de aardbeien chiajam. Vandaag krijgen jullie een echte knaller voorgeschoteld: een koolhydraatarme gemarmerde chocolade cheesecake! Perfect voor bijzondere gelegenheden of verjaardagen! Heerlijk en een echte beauty voor het oog. Ik gebruikte pure chocolade van minimaal 70% (waar natuurlijk wel iets aan suiker in zit), maar je kunt er ook voor kiezen chocolade in te slaan die gezoet is met zoetstoffen.

Het recept en de foto is afkomstig van koolhydraatarm bakkende rockstar Oanh’s Kitchen. Oanh blogt, heeft al vier koolhydraatarme kookboeken op haar naam staan, een eigen webshop en dat alles sinds 2015. Ze is ooit begonnen met koolhydraatarm te eten door de wens om af te vallen, gevoelige darmen en eczeem. Drie dingen die zij perfect onder controle heeft gekregen dankzij haar koolhydraatarme voedingspatroon. Carolien ontmoette haar toen we vorig jaar op de Scheltema Food Market stonden, om mensen hapjes uit PUUR ZOET te laten proeven. We spraken af om recepten uit te wisselen op elkaars blog, et voilà! Je kijkt er nu naar. Benieuwd welk recept Oanh van Zoetrecepten gaat delen? Hou dan ook haar Instagram in de gaten!

Zoetrecepten

Gemarmerde chocolade cheesecake (koolhydraatarm!)

Door | 30 minuten + baktijd | 10 personen

Dit heb je nodig

    BODEM:

    • 60 gram roomboter/kokosolie (gesmolten)
    • 40 gram amandelmeel
    • 125 gram kokosmeel
    • 1 eiwit
    • 1 el kaneel
    • 15 gram zoetstof (2x de zoetkracht van suiker)

    CHEESECAKE VULLING:

    • 150 gram 70% pure chocolade (of: stevia smeltchocolade)
    • 500 gram roomkaas
    • 40 gram zoetstof (2x de zoetkracht van suiker)
    • 4 tl vanille-extract
    • 4 eieren en 1 eidooier

    En zo doe je het

    1. BODEM. Bekleed een ronde bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven op 180 graden.
    2. Neem een kom en meng hierin alle ingrediënten voor de bodem. Doe het in de springvorm en druk goed aan. Bak in 20 minuten af in de oven.
    3. VULLING. Ondertussen kun je aan de slag met de vulling. Start met het smelten van de chocolade, au bain-marie.
    4. Neem een kom en mix hierin de roomkaas, de zoetstof en het vanille-extract door elkaar. Voeg daarna een voor een de eieren toe, op een lage stand van de mixer.
    5. Giet de vulling op de afgebakken bodem voor de cheesecake en doe daarna de gesmolten chocolade erbij.
    6. Gebruik een satéprikker op de chocolade mooi door het cheesecake beslag te marmeren.
    7. Bak de cheesecake in 60 – 65 minuten gaar op 140 graden. Laat hierna afkoelen met de deur op een kiertje en laat vervolgens minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

    Laat je even weten van je van Oanh’s koolhydraatarme cheesecake vond?

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Gemarmerde chocolade cheesecake (koolhydraatarm!)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    5 antwoorden op “Gemarmerde chocolade cheesecake (koolhydraatarm!)

    1. Ik mis in de beschrijving bij de cheesecake vulling de zoetstof (die wel bij de ingrediënten genoemd wordt). Ik vermoed dat de 40 gram zoetstof bij stap 3 erbij moet?

    2. Hoi Mariette,
      Dit lijkt me een heerlijke cheesecake! Met 4 eieren en eidooier, bedoel je dan 1 eidooier? En als ik de zoetstof wil vervangen door gewone suiker, moet ik dan 2x zoveel als de genoemde hoeveelheid gebruiken?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.