Ik begin alweer de watertanden als ik naar de foto kijk van deze appel-amandelkwarktaart. Een romige vulling, daarop een lekkere appellaag en knapperige amandelen. YUM!
Zoals ik vorige week bij het delen van de Italiaanse ricotta cheesecake al beloofde, hierbij een topper uit het ‘vruchten’hoofdstuk uit het boek I love cheesecake. Onder de foto’s vind je de review!
Bij het zien van deze taart alleen al ging ik gigantisch watertanden, wat een pareltje. Er gaat geen berg suiker in en in plaats van roomkaas wordt er kwark gebruikt voor de vulling. Want ja, je kunt volle kwark ook gewoon gebruiken om een gebakken cheesecake (of kwarktaart) te maken. Denk daarbij nog een lekkere laag appels en knapperige amandelen. Klinkt als een feestje toch? Is het ook!
REVIEW VAN I <3 CHEESECAKE – CHRISTIN GEWEKE
Jaaaa, voor mij kunnen er nooit genoeg cheesecake boeken gemaakt worden! Ik zou er zelf ook dolgraag een schrijven, maar de markt is op dit moment wel verzadigd. Onder andere door dit fijne exemplaar: het I <3 cheesecake boek van Christin Geweke. Een compact boek met 36 heerlijke cheesecake recepten.
De auteur Christin Geweke is Duits en het boek is daarom vertaald. Soms kloppen die vertalingen niet helemaal had ik het idee, daarom soms even goed op de verhoudingen letten. De foto’s zijn erg mooi en maken dat je meteen aan de slag wilt.
Het boek trapt af met wat tips voor ‘de volmaakte’ cheesecake, want wie wil dat nou niet. Een stap voor stap beschrijving hoe je deze bereikt, maar ook tips over het vermijden van bakfouten en de houdbaarheid. En dan 36 cheesecake recepten opgedeeld in de hoofdstukken: klassiekers, vruchten, chocolade en speelse taarten. Bij klassiekers mag je denken aan NATUURLIJK een New York cheesecake of Weense kwarktaart, maar ook aan de
Italiaanse ricotta cheesecake van vorige week. Het recept van vandaag komt uit het vruchtenhoofdstuk, waar je bijvoorbeeld ook een rabarbercheesecake of mango-kokos cheesecake vindt. Uit het chocolade hoofdstuk wil ik dolgraag de tiramisu cheesecake en de zoute pinda-chocolade cheesecake nog eens uitproberen. Klinkt amazing toch? En bij speelse cheesecakes moet je vooral denken aan andere vormen zoals een tulband-cheesecake, een bevoren variant, een geitenkaas cheesecake (wut!) of gezellige cheesecakejes uit een potje of tussen een koekje.
Als je nu nog niet watertandend achter je beeldscherm zit weet ik het ook niet meer. Een fijn cheesecake boek voor een zacht prijsje! Je scoort ‘m voor 15,50 euro op Bol.com
Christin Geweke | Uitgeverij Forte Culinair | Nederlands | mei 2017 | Hardcover | 96 pagina’s | 36 recepten