Ga naar de inhoud
Foodie hotspots: Clermont- Ferrand, Montpellier en Nîmes
Foodfun & -nieuws 17 juni 2015

Foodie hotspots: Clermont- Ferrand, Montpellier en Nîmes

Foodie hotspots: Clermont- Ferrand, Montpellier en Nîmes

Ga je naar Clermont- Ferrand, Montpellier en Nîmes? Dan heb ik een aantal lekkere en leuke tips voor restaurants, lunch tentjes en patisserie voor je. 

Food hotspots in Zuid-Frankrijk

Frankrijk, een land waar ik o.a. zo gek op ben vanwege de heerlijke patisserie. De Franse keuken spreekt me verder niet zo aan (veel vlees + slakken, mij ben je kwijt.), maar de zoete keuken in Frankrijk is echt op haar best.

In deze blogpost neem ik je mee naar Clermont- Ferrand, Montpellier, Nîmes en Avignon en deel ik de beste foodie hotspots voor iemand die net zoals ik houdt van gezond eten, fijne lunch resto’s, lekker dineren en heel veel zoet. En dat alles met voldoende vegetarische en/of veganistische opties.

Patisserie in Clermont-Ferrand

Waar moet je nou echt eten als je in Clermont-Ferrand bent? Onze vakantie begon hier, want het is een mooie plaats om te stoppen op weg naar het Zuiden. De weg er naartoe rijdt door een prachtig bergachtig gebied, maar belangrijker: in Clermont-Ferrand kun je erg toffe gebakjes en chocolaatjes inslaan.

Zie hieronder de beste vangst: een macaron taartje met een crème van rozenwater en friszoete frambozen ertussen. Je mag niet weg uit Frankrijk zonder dit gebakje te eten. Dat kan bijvoorbeeld bij Patisserie Alexis Thauvin, maar er zitten veel goede adresjes in Clermont-Ferrand. 

Patisserie tips food Clemont-Ferrand

Clermont-Ferrand: restaurant tips

Omdat we op doortocht waren zijn we niet lang gebleven in Clermont-Ferrand, toch geef ik je ook graag nog een hele fijne restaurant tip mee. Klinkt Scandinavisch, maar is het niet: Smørrebrød. Voor een fancy avondje uit. Minder fancy, maar niet minder fijn is deze low-key lunch tent met erg lekker eten: L’inckliné.

Je vindt ze niet alleen in Frankrijk (ook in andere Zuid-Europese landen), maar in ieder geval niet Nederland: bloemenijsjes van Amorino. Ik hou ervan. In elke grote stad zit er meestal wel één.


Goede restaurants in MontpellierMontpellier: lekker lunchen en patisserie

Montpellier is een erg leuke stad met een gezellige sfeer, zeker in de buurt van de universiteit. Het is de belangrijkste en grootste stad van de regio en dat merk je aan de keuze uit goede restaurants en leuke lunchtentjes. Yeheees, hier worden we blij van. 

Lekker glutenvrij ontbijten en lunchen in Montpellier kun je bij Joy Healthfood of ga voor een gezonde brunch bij Auden café. Fijne manier om de dag gezond te beginnen om je vervolgens vol te proppen met lekkere macarons, tartelette au citron et meringue en croissants. De keuze is weer reuze qua patisserie in Montpellier, maar twee aanraders zijn Patisserie Bruno Liégard en theehuis Les Demoiselles de Montpellier.

Goede restaurants in Montpellier

Einde middag dronken wij cocktails bij Papa Doble, een grappige cocktailbar, maar ik zag laatst dat deze momenteel tijdelijk gesloten is. Dus dan mijn favoriete tips voor diner:

IMG_0620

Lunch en brunch in Nîmes

Tijdens een weekend in Nîmes kun je als foodie beginnen met een lekkere brunch bij Cali Kitchen, waar je very insta proof ontbijt- en lunchgerechten kunt bestellen in een onwijs leuk ingerichte tent. Het eten is lekker (en ze verkopen tumeric latte!!) en de sfeer zit goed. Nog zo’n leuke brunchplek (op zondagen) is Sue Bakery, waar je trouwens ook gewoon lekkere taartjes kan scoren.

Ga ook zeker even lunchen of dineren bij Le caboulot de la sérendipité; hier hebben ze hele mooie seizoensgebonden gerechten die een feestje zijn voor de vegetariërs, maar ook voor de non-veggies! Let wel op, ze hebben gekke openingstijden.

Foodie hotspots: Clermont- Ferrand, Montpellier en Nîmes

Le caboulet de la sérendipité (hierboven getipt) is dus ook een topper voor diner in Nîmes, maar verder vond ik het best lastig om in deze stad toffe restaurants te vinden (die ook voor vegetariërs leuk zijn). Dus heb jij tips? Deel ze dan even in de comments onder deze post. MERCI!

Voor zoet en patisserie in Nîmes zou ik zeggen: knal je Google Maps open en zoek op de dichtstbijzijnde in de buurt. Als het lager heeft dan een 4,2 sterren ranking dan zullen ze mij er nooit zien. 😉

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *