Spaanse tortilla (aardappelomelet)

Spaanse tortilla

Een Spaanse tortilla is een aardappelomelet met allerlei fijne vullingen. In dit geval met chorizo, paprika, uitjes en pittige kaas. Niet te verwarren dus met de Mexicaanse tortilla’s (gevulde wraps). En laat die Spaanse rakker nu net één van mijn favo tapashappen zijn.

Why? Makkelijk om te maken. Super goed van tevoren te bereiden. Warm en koud te serveren. Vult lekker, dus je kunt er veel mondjes mee voeden. En ohja, belachelijk lekker.

Da’s vijf keer fijn toch?

Spaanse tortilla

Wil je een vegetarische versie van deze Spaanse tortilla aka aardappelomelet maken? Vervang de chorizo dan door een extra soort kaas, zoals Parmezaan, en rasp deze door de vulling heen. Eventueel met wat extra jalapeños. Spice it up!

Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Spaanse tortilla (aardappelomelet)

Geschreven door april 13, 2017
30 minuten
Voor 15 personen

Benodigdheden

  • 8 eieren
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika’s
  • 1 chorizo worst
  • Scheutje melk
  • 400 gram aardappelpartjes
  • 200 gram geraspte pittige kaas
  • Koriander
  1. Zet een pan met water op het vuur en kook de aardappelpartjes hierin beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd de paprika in dunne reepjes/stukjes. Snijd de ui fijn en de chorizo in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met wat olie en fruit hier de ui, paprika en chorizo kort in aan. Haal van het vuur, giet het vet af en laat afkoelen.
  3. Neem een kom en meng de eieren, het scheutje melk, het ui-paprika-chorizo mengsel, de helft van de geraspte kaas en de aardappelpartjes door elkaar.
  4. Verhit een ovenbestendige, grote koekenpan (of twee kleinere koekenpannen) op het vuur met wat olie en giet het tortilla-mengsel hierin. Zorg ervoor dat de aardappel gelijkmatig is verdeeld over de hele omelet. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven geraspte kaas. Bak de Spaanse tortilla op laag vuur met een deksel op de pan, tot ze goudbruin is aan de onderkant. Dit duurt ongeveer vijf – 10 minuten.
  5. Verwarm ondertussen de grill van de oven voor. Zet de koekenpan vervolgens onder de voorverwarmde grill tot de bovenkant van de tortilla gaar is.
  6. Serveer met wat verse, grof gehakte koriander.

Enjoy! Heb jij deze Spaanse tortilla gemaakt? Laat hieronder, via Instagram, Facebook of Snapchat (zoetrecepten) een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief