Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries

Zoetrecepten

Een prachtig gelaagde kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberry’s. Past qua smaken heel goed op je Sinterklaastafel, maar misschien nog wel beter met Kerst.

Op de valreep een nieuw recept uit het boek Strooigoed! Vorige week deelde ik de bokkenpootjes met speculaascrème hier al uit en deelde ik ook een review. Deze week mag ik als extraatje deze super winterse kaneelcake met jullie delen! Ik heb het recept een tikje aangepast naar mijn smaak. De cake is opgebouwd uit twee lagen kaneelcake met cranberry’s en een flinke snuf kardemom door het beslag. Tussen de lagen cake smeer je een fijne kaneelbotercrème en de taart wordt afgetopt met een mooi glazuur en een laag gesuikerde cranberry’s.

Krijg je het spontaan benauwd als ik het over gesuikerde cranberry’s heb? Don’t be! Dit is zo makkelijk om te maken en het geeft je taart een waanzinnig winterse afwerking. All worth it. In dit recept leg ik je helemaal uit hoe je het moet doen.

Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries

Zo maak je gesuikerde cranberry's

Auteur: Anne-Marij de Koning | Uitgever: Good Cook B.V. | oktober 2017 | Hardcover | 72 pagina’s
Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.
Zoetrecepten

Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries

Door | 60 minuten + baktijd | 10 personen

Dit heb je nodig

    • 100 gram boter, op kamertemperatuur + extra om de vormen in te vetten
    • 250 gram suiker
    • 1 tl vanille extract
    • 1 ei
    • 250 ml slagroom
    • 300 gram bloem + wat extra voor bestuiven van het werkblad
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 el kaneel
    • 2 tl kardemompoeder
    • 120 gram cranberries

    BOTERCRÈME

    • 200 gram boter, op kamertemperatuur
    • 3 el kaneelpoeder
    • 60 gram poedersuiker
    • 3-4 el melk

    GLAZUUR

    • 100 gram mascarpone
    • 75 gram poedersuiker
    • 2-3 el melk
    • Verse rozemarijn (ter garnering)
    • Gesuikerde cranberry’s (ter garnering)

    En zo doe je het

    1. Maak de gesuikerde cranberries volgens dit recept. Zet ze tot gebruik in de vriezer.
    2. Verwarm de oven voor tot 180°C. Vet twee springvormen van 18-20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
    3. Klop de boter met de kristalsuiker romig in een keukenmachine of met een handmixer. Voeg het vanille extract en het ei toe en vervolgens de slagroom.
    4. Meng ondertussen in een kom de bloem met het bakpoeder, het zout, kaneel en kardemompoeder. Voeg dit afwisselend met de melk bij het botermengsel. Meng totdat je een homogeen beslag hebt.
    5. Wentel de cranberries in een beetje bloem voordat je ze door het cakebeslag roert. Zo zakken ze niet naar de bodem tijdens het bakken. Verdeel het cakemengsel over de twee springvormen en bak ze in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de cakes helemaal afkoelen.
    6. BOTERCRÈME. Maak ondertussen de botercrème. Doe de boter met de kaneelpoeder, poedersuiker en melk in een keukenmachine en draai het tot een romige crème. Besmeer een van de cakeplakken met de botercrème en dek af met de andere cake.
    7. GLAZUUR. Meng voor het glazuur de mascarpone met de melk en poedersuiker. Giet het glazuur over de bovenkant van de cake. Smeer het uit zodat het er aan de zijkant een beetje langs druipt. Werk de cake af met takjes rozemarijn en de gesuikerde cranberries en bestuif met poedersuiker. Kleed de cake eventueel verder aan met leuke kerstdecoratie.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries

    1. Hoi Mariette!
      Kan je deze cake ook een dag van te voren maken?
      Denk dat deze nl perfect is voor mijn verjaardag aankomend weekend!
      Groetjes,
      Serena

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.