Meisjes die van tompoezen houden horen een epic tompoezentaart voor hun verjaardag te krijgen. En die hoort er ongeveer zo uit te zien als je het mij vraagt.
Ter ere van de verjaardag van mijn oudste nichtje Sofie (12 alweer, oh mi gado wat gaat de tijd snel #omaspreekt) draaide ik dit tompoezenspektakel in elkaar en zij hielp me daarbij. Is de uitwerking perfect? Verre van. Was de smaak perfect? JA! Man, wat was deze tompoezentaart smullen. Ik maakte, net zoals in mijn recept voor de enige echte tompoes, gebruik van Zwitserse room voor de vulling. Het nadeel daarvan is dat daar banketbakkersroom doorheen zit, wat de room wat zwaarder maakt. Doordat ik in de hoogte ben gaan werken met drie flinke lagen tompoes, gaan de lagen nogal op elkaar drukken en kwam de room er een beetje uit zetten. Dit los je simpelweg op door de lagen pas op het laatste moment op elkaar te zetten.
Een vraag die ik vaak krijg is hoe ik in hemelsnaam op dit soort ideen kom. Ik hou van nieuwe dingen. En uitdagingen. Elke keer dezelfde laagjestaart maken vind ik SAAI en dus daag ik mijn nichtjes en neefje elk jaar weer uit tot een nieuwe taart. Het briljante idee (niks bescheidenheid) voor deze tompoezentaart ontstond toen ik aan Sofie vroeg wat zij nou écht heel erg lekker vindt als gebakje. Dat was 100% zeker de tompoes. Mijn onmiddellijke reactie: wat nou als we een giga tompoes ter grootte van een taart maken? Drie lagen hoog? En dat alles aftoppen met discodip? – Je begrijpt dat Sofie toen al tegen het plafond zat van enthousiasme. Blij nichtje = blije tante. En kijk die mooierd nou shinen met haar taart: