Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Bladerdeeg molentjes

Zoetrecepten

Regelmatig zie ik leuke en creatieve bladerdeeghapjes voorbij komen op Pinterest. Ik pin ze allemaal fanatiek, maar afgelopen weekend ben ik eindelijk eens aan de slag gegaan met het maken ervan. Ik maakte onder andere deze bladerdeeg molentjes, met aardbeitjes en roomkaas. Supermakkelijk, megalekker. Daar hou ik van! Ideaal voor een snel toetje of zondags ontbijtje.

 

Bladerdeeg molentjes

 

In onderstaand recept laat ik je stapsgewijs zien hoe snel je deze bladerdeeg molentjes maakt. Wissel lekker af met verschillende fruitjes!

 

Zoetrecepten

Bladerdeeg molentjes

Door | 10 min. + 20 min. baktijd | 6 personen

Dit heb je nodig

 • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
 • 100 gram roomkaas
 • 1 eetlepel limoensap
 • Twee eetlepels suiker
 • 6 aardbeien
 • Losgeklopt ei
 • Poedersuiker

En zo doe je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegplakjes alvast op het aanrecht, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
 2. Neem een kom en mix de roomkaas zacht, voeg hier het limoensap en de suiker aan toe en mix dit er goed doorheen. Zet opzij.
 3. Volg nu de stapjes volgens onderstaande foto. Snijd elk bladerdeeg plakje vanuit de hoek in, richting het midden, maar laat voldoende ruimte over in het midden. Pak nu de linkerpunt van elk stukje, vouw deze naar het midden toe en druk het puntje vast in het bladerdeeg. Doe dit met elke linkerpunt, zodat er een molentje ontstaat. Herhaal dit nu voor alle bladerdeegplakjes.
 4. Aardbei molentjes
 5. Leg ze op de bakplaat. Neem een kwastje en besmeer de wieken van de molentjes met opgeklopt ei. Smeer nu een lekkere laag van het roomkaasmengsel in het midden van het molentje. Snijd een aardbei in een aantal plakjes en plaats deze op de roomkaas. Herhaal dit voor elk molentje en zet ze dan voor 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn gebakken.
 6. Serveer de bladerdeeg molentjes meteen en bestrooi met wat poedersuiker!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bladerdeeg molentjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “Bladerdeeg molentjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *