Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries

Zoetrecepten

Een prachtig gelaagde kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberry’s. Past qua smaken heel goed op je Sinterklaastafel, maar misschien nog wel beter met Kerst.

Op de valreep een nieuw recept uit het boek Strooigoed! Vorige week deelde ik


de bokkenpootjes met speculaascrme


hier al uit en deelde ik ook een


review


. Deze week mag ik als extraatje deze super winterse kaneelcake met jullie delen! Ik heb het recept een tikje aangepast naar mijn smaak. De cake is opgebouwd uit twee lagen kaneelcake met cranberry’s en

een flinke snuf kardemom

door het beslag. Tussen de lagen cake smeer je een fijne kaneelbotercrme en de taart wordt afgetopt met een mooi glazuur en een laag gesuikerde cranberry’s.

Krijg je het

spontaan benauwd

als ik het over gesuikerde cranberry’s heb? Don’t be! Dit is zo makkelijk om te maken en het geeft je taart een waanzinnig winterse afwerking. All worth it. In


dit recept


leg ik je helemaal uit hoe je het moet doen.

Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries


Zo maak je gesuikerde cranberry's


Auteur:

Anne-Marij de Koning |

Uitgever

: Good Cook B.V. |oktober 2017 |Hardcover |72 paginas

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.
Zoetrecepten

Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries

Door | 60 minuten + baktijd | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 100 gram boter, op kamertemperatuur+ extra om de vormen in te vetten
  • 250 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 250 ml slagroom
  • 300 gram bloem + wat extra voorbestuiven van het werkblad
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 tl kardemompoeder
  • 120 gram cranberries

BOTERCRME

  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 3 el kaneelpoeder
  • 60 gram poedersuiker
  • 3-4 el melk

GLAZUUR

En zo doe je het

  1. Maak de gesuikerde cranberries volgens dit recept .Zet ze tot gebruik in de vriezer.
  2. Verwarm de oven voor tot 180C. Vet twee springvormen van 18-20 cm in met boter en bekleed de bodemmet bakpapier.
  3. Klop de boter met de kristalsuiker romig in een keukenmachine ofmet een handmixer. Voeg het vanille extract en het ei toe en vervolgens de helft van de slagroom.
  4. Meng ondertussenin een kom de bloem met het bakpoeder, het zout, kaneel en kardemompoeder. Voeg ditafwisselend met de resterende slagroom bij het botermengsel. Meng totdat je een homogeen beslaghebt.
  5. Wentel de cranberries in een beetje bloem voordat je ze door het cakebeslag roert. Zo zakken ze niet naar de bodem tijdens het bakken. Verdeel het cakemengsel over de twee springvormen en bak ze in 25 tot 30 minutengaar. Laat de cakes helemaal afkoelen.
  6. BOTERCRME. Maak ondertussen de botercrme. Doe de boter met de kaneelpoeder, poedersuikeren melk in een keukenmachine en draai het tot een romige crme. Besmeer een van decakeplakken met de botercrme en dek af met de andere cake.
  7. GLAZUUR. Meng voor het glazuur de mascarpone met de melk en poedersuiker. Giet het glazuurover de bovenkant van de cake. Smeer het uit zodat het er aan de zijkant een beetjelangs druipt. Werk de cake af met takjes rozemarijn en de gesuikerde cranberriesen bestuif met poedersuiker. Kleed de cake eventueel verder aan met leuke kerstdecoratie.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Kaneelcake met kardemom en gesuikerde cranberries" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *