Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Citroen maanzaadcake

Zoetrecepten

Deze citroen maanzaadcake is

de cake der cakes

, als je het aan Rens Kroes vraagt. Het recept staat in haar nieuwe boek


Powerfood The Party Edition


.De frosting van deze cake is god-de-lijk. Alleen daarom al kon ik niet van de cake af blijven.

Deze

gezonde versie

van een citroen-maandzaadcake is gemaakt met

volkorenmeel

en met een beetje ahornsiroop. Kan wat mij betreft dus ook prima als (feest)ontbijt. Wel is de structuur door het volkoren meelvrij

stevig

, daaromkun je er eventueel nog een theelepel bakpoeder aan toevoegen.

Citroen maanzaadcake

In mijn vorige


Things I like artikel


schreef ik het al, ik vindhet nieuwe boek van Renseen echte must-have.Vol feestelijke hapjes, drankjes enzoete taartjes en toetjes, zodat je k op feestjes altijd iets lekkers & gezonds op tafel kunt laten shinen.

Zoetrecepten

Citroen maanzaadcake

Door | 40 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig


CAKE

  • 150 gram havermeel
  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 40 gram maanzaad
  • 2 eieren
  • 60 ml ahornsiroop
  • 250 ml havermelk
  • 2 citroenen


KOKOS FROSTING

  • 100 gram geraspte kokos
  • 2,5 eetlepel kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 60 ml water
  • Snuf zout

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. Beleg eventueel ook met bakpapier.

  2. CAKE.

    Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Hou n eetlepel citroensap en een theelepel citroenrasp apart voor de frosting.
  3. Meng alle droge ingredinten voor de cake in een kom. Klop in een andere kom de eieren in een paar minuten luchtig, doe vervolgens de andere natte ingredinten hierbij en meng goed. Voeg dan ook de droge ingredinten toe en meng door elkaar met een spatel.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak in 40-45 minuten goudbruin in de oven. Test met een cakeprikker of de cake gaar is voordat je ‘m uit de oven haalt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en laat hierna op een rekje volledig afkoelen.

  5. FROSTING

    . Doe de kokos en de kokosolie in de keukenmachine en maal tot er een soort kokosboter ontstaat. Je zolt regelmatig de geraspte kokos naar beneden moeten duwen met een spatel en het duurt eventjes voordat er een mooie kokosboter ontstaat, maar het is het z waard.
  6. Meng de kokosboter met het water, de eetlepel citroensap, ahornsiroop en snuf zout.
  7. Zet de cake op een plak of bord en giet de frosting er overheen. Verdeel de resterende citroenrasp en wat extra maanzaadjes hierover ter decoratie.


Enjoy zoetjes! Heb jij deze citroen maanzaadcake gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via

Instagram

of mijn

Facebookpagina

met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. X Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Citroen maanzaadcake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *