Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocolade roomkaas toffeetaart

Zoetrecepten

 

Met Kerst had ik een uitgebreide high tea gemaakt voor mijn familie, waarbij ik onder andere scones had gemaakt en kleine healthy kokosmuffins met havermout. Het viel allemaal goed in de smaak, maar vooral deze chocolade roomkaas toffeetaart was een echte winnaar. De combinatie van roomkaas, witte chocolade en het chocoladebeslag maakt dat ie niet alleen onweerstaanbaar is voor de echte chocoholics, maar voor iedereen!

De taart is vrij klef, het wordt dus geen cake, hij heeft dus geen luchtige cake-textuur, maar is meer vergelijkbaar met een brownie wat dat betreft. Als je de taart in de koelkast of in een koele ruimte bewaart, kun je er mooie dunne plakjes van snijden die je goed kunt serveren bij een high tea. Maar ook in grotere stukken op een verjaardag is hij heerlijk. Ik heb deze chocolade roomkaas toffeetaart (hele mond vol) inmiddels al meerdere keren gemaakt en hij vereist weinig werk en is superhandig om ergens mee naartoe te nemen. Wanneer je bijvoorbeeld trakteert op je werk ;-). Afgelopen zomer had ik deze taart voor vriendinnen gemaakt, tijdens een picknick in het park, en toen werd het één grote moddertaart. Ook niet verkeerd toch?

Zoetrecepten

Chocolade roomkaas toffeetaart

Door |

Dit heb je nodig

Beslag

  • 300 gram roomkaas
  • 350 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 150 gram zelfrijzendbakmeel
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 3 zakjes vanille suiker
  • 100 gram witte chocolade

Glazuur

  • 80 gram roomboter
  • 1,5 eetlepel melk
  • 150 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 20 gram kokosschaafsel of fijne pecannootjes

En zo doe je het

  1. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de roomkaas en de vanillesuiker in een kommetje en mix het tot het een zacht mengsel is. Schaaf de witte chocolade en roer het hier doorheen. Als het mengsel niet zacht genoeg wordt, kun je het eventueel nog heel kort in de magnetron zetten. Dan kun je het makkelijker over de taart verdelen.
  3. Neem een nieuwe grote kom. Klop de eieren tot een schuimig mengsel en voeg hierna de suiker toe en mix het geheel nogmaals.
  4. Neem een steelpannetje en smelt hier de boter in. Haal het pannetje van het vuur en los het cacaopoeder erin op. Laat even afkoelen en roer het hierna door het eimengsel. Mix tot slot het gezeefde zelfrijzend bakmeel er doorheen.
  5. Verdeel nu de helft van het beslag over de bakvorm. Verdeel vervolgens het roomkaasmengsel erover. Hierna kun je de rest van het beslag erover verdelen.
  6. Zet de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem daarna goed afkoelen. Kijk na een half uurtje of de taart niet te donker wordt, in dat geval moet je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
  7. Voor het glazuur: Meng het cacaopoeder en de poedersuiker met elkaar. Neem een steelpannetje en smelt hier de boter in. Haal het pannetje van het vuur en los het poedermengsel er in op. Voeg vervolgens de melk toe en meng dit goed met een garde. Blijf roeren tot er een glad glazuur ontstaat.
  8. Zodra de taart goed is afgekoeld kun je het glazuur over de bovenkant van de taart verdelen. Hierover kun je het kokosschaafsel of kokosrasp strooien ter decoratie. Je kunt ook afwisselen met pecan- of walnoten.
  9. De taart is het lekkerst wanneer je hem een paar uur goed op laat stijven in een gekoelde ruimte. Overigens ook erg lekker in de zomer in het park als moddertaart 🙂
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade roomkaas toffeetaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

6 antwoorden op “Chocolade roomkaas toffeetaart

  1. Welke roomkaas gebruik jij? Ik heb mon chou gebruikt maar dit ging niet zo goed..hij is zo dik! Verder was mijn taart uiteindelijk niet goed gaar..ik heb de oven op 170 graden gezet met een oventhermometer erin die aangaf dat de oven 180 graden was..na 40 minuten heb ik hem eruit gehaald omdat hij echt te donker werd. Uiteindelijk was hij dus niet gaar (althans…nog érg fudgie) maar dus wel te donker. Volgende keer misschien op 160graden en dan langer dan 45min.? Oh en het glazuur was bij mij niet ‘supersmooth’… Denk dat ik het beste eerstoter kan smelten, dan poedersuiker erin, dan cacao erin en dan water? Ga hem wel nog een keer maken want vond hem wel lekker!

    1. Hi Petra! Thanks voor je berichtje. Wat vervelend dat hij niet gaar werd, bij mij is dat nog nooit gebeurd. Goed dat je een oventhermometer gebruikt! Heb je hem ook goed op laten stijven in een koele ruimte? Hij hoort namelijk ook niet ‘cakeïg’ te worden. De monchou is inderdaad moeilijk uit te smeren. Ik smelt het stiekem wel eens een klein beetje in de magnetron, maar ook een goede tip van Philidelphia light! Dat was dus ook lekker?

      Wat betreft het glazuur, ik smelt altijd eerst de boter, die ik meng met de melk en daarna voeg ik de cacao en poedersuiker toe en goed blijven roeren (liefst met een garde). Dit proces moet alleen niet volledig op het vuur plaatsvinden, dat zal ik nog even aan het recept toevoegen. Fijn om te horen dat ie de tweede keer helemaal goed gelukt was! Is bij mij steeds weer een succesnummertje op verjaardagen voor de chocoholics 🙂

  2. Poging 2 is helemaal goed gelukt 🙂 ! Heb Philadelphia light gebruikt en dat ging 1000 x beter! Dank voor je heerlijke recepten 🙂 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *