Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

White chocolate raspberry swirl cheesecake

Zoetrecepten

Al jaren staat het op mijn lijstje: een remake maken van die goddelijke white chocolate raspberry swirl cheesecake die ik ooit bij Starbucks at. Man, wat is die lekker. Geen totale verrassing met het gouden trio, witte chocolade, roomkaas en frambozen.

En het is waanzinnig goed gelukt! Misschien zelfs nog beter dan de echte-echte. Mag ik dat zeggen? Ja. Deze white chocolate raspberry swirl cheesecake zou wel eens de lekkerste kunnen zijn die ik ooit gemaakt heb. Lekkerder dan mijn eerdere favoriet, de lemon curd cheesecake, of jullie favoriet, de appelkruimelcheesecake met karamel. Ik twijfel, want ze zijn alledrie waan-zinnig. Oordeel zelf!

White chocolate raspberry swirl cheesecake

IMG_4766-2
Maak je je zorgen over die mooie gemarmerde frambozen swirl op de bovenkant? Niet doen! Die is heel simpel om te maken. All you need is a.. satéprikker!

Ok, nog één mooi kiekje dan.

White chocolate raspberry swirl cheesecake

Zoetrecepten

White chocolate raspberry swirl cheesecake

Door | 50 minuten | 16 personen

Dit heb je nodig

    • 250 gram (diepvries) frambozen
    • 300 gram granenbiscuits
    • 125 gram boter
    • 250 gram witte chocolade
    • 500 gram roomkaas
    • 250 gram sour cream
    • Theelepel vanille extract
    • 3 eieren

    Topping

    • Extra frambozen
    • Slagroom

    En zo doe je het

    1. Frambozensausje. Maal de frambozen fijn in de blender. Haal eventueel door een zeef om het pulp en de pitjes te scheiden, zodat je alleen een glad frambozensausje overhoudt (als je dit lekkerder vindt). Verwarm het frambozensausje een paar minuten op het vuur met een eetlepel suiker tot ze een beetje indikt en zet dan opzij.
    2. Bekleed een bakvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier en vet de randen in.
    3. Bodem. Maal de biscuits fijn met de blender of keukenmachine, of met de deegroller. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hier 125 gram boter in. Meng de koekkruimels erdoor tot het alle boter goed heeft opgenomen en druk dan in de bodem en tegen de zijkanten van de bakvorm met een lepel.
    4. Verwarm de oven voor op 140 graden.
    5. Vulling. Smelt 250 gram witte chocolade au bain-marie; doe dit op een zo laag mogelijk vuur en blijf tussendoor roeren. Als de witte chocolade gesmolten is zet je haar even opzij. Ga meteen door met het roomkaasmengsel.
    6. Neem een beslagkom en mix hierin de roomkaas zacht en glad.  Meng dan de sour cream en vanille extract er doorheen. Als dit goed gemengd is, giet je in een dun straaltje de grotendeels afgekoelde witte chocolade erdoor. Blijf mixen en wees voorzichtig met het toevoegen van de chocolade; je wilt niet dat je vulling gaat schiften.
    7. Zet de mixer weg en spatel  één voor één de eieren er doorheen tot het een egaal mengsel is. Giet iets minder dan de helft van het roomkaasmengsel in de bakvorm. Pak het frambozensausje en verdeel 4/5e deel hiervan over de roomkaas in de bakvorm. Giet nu de rest van het roomkaasmengsel hierover en strijk glad.
    8. how to 2
    9. Frambozenswirl. Tik de cheesecake twee keer fors op het aanrecht om de luchtbubbels te laten verdwijnen. Druppel met een theelepeltje de resterende frambozensaus over de bovenkant van de cheesecake en ga hier met een satéprikker doorheen om het gemarmerde effect te bereiken. Bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.
    10. how to
    11. Als de cheesecake klaar is zijn de zijkanten stevig en is het midden nog drillerig. Zet de oven uit en zet op een kleine kier. Laat de cheesecake minstens een uur afkoelen zo. Als de cheesecake volledig afgekoeld is, zet je ‘m voor een nachtje (of 4 uur) in de koelkast om op te stijven.
    12. Voor het serveren klop je de slagroom stijf met wat suiker en serveer je elk puntje cheesecake met wat slagroom en een vers framboosje.

    Serveertip: als je je cheesecake zo mooi mogelijk wilt snijden, moet je je mes na elke keer dat je snijdt even schoonmaken met warm water. Een warm en schoon mes snijdt het beste.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "White chocolate raspberry swirl cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    81 antwoorden op “White chocolate raspberry swirl cheesecake

    1. Gisteren gemaakt en vandaag op! Iedereen heeft er van genoten.. ga het voortaan vaker maken 🙂 alleen een klein vraagje welke granen biscuits gebruik jij?

    2. Hi Mariette,
      Ik heb je recept nu voor tweede keer geprobeerd en het valt super in de smaak. Zo leuk ook om te maken. Ik heb zelf wel bastogne als bodem gebruikt en was in een romantische bui dus ipv mooie swirl heb ik een hartje gemaakt met het frambozensapje. Bedankt voor het superrecept! Ga ik zeker vaker maken.

        1. Benieuwd. Staat nu in de oven maar ik vrees dat het frambozensausje niet genoeg was ingedikt.. kwam boven de bovenste laag Cheesecake uit, is dat heel erg? Ik denk dat ie dan niet stevig genoeg is aan de zijkanten, klopt dat?

    3. Heb deze Cheesecake vanmiddag gemaakt… omdat ik niet tot morgen kon wachten ook al stiekem een puntje geproefd. En ja hoor, dit is zeker voor herhaling vatbaar superlekker is die

    4. Hmmm deze ziet er heerlijk uit! Ik wil voor de paasbrunch graag kleine ceesecakejes maken. Kan dat ook met dit recept? Hoe lang en op welke temperatuur zou je ze dan in de oven doen?

    5. Hi Mariette, ik heb de helft van de ingrediënten gebruikt en dus ook een kleinere vorm. Maak namelijk ook een ‘halve’ no-bake lemoncurd ☺

      Moet ik dan ook de baktijd aanpassen?

    6. Hoi Mariette,

      Helaas heb ik geen metalen bakblik kunnen vinden, wel een silicone. Nou vroeg ik mij af of ik deze ook kan gebruiken..

      Ik heb wel evt een bakblik met een diameter van 22 of 26.

      Waar zou jij voor kiezen?

    7. Ik heb hem net gemaakt, hij staat nu in de oven. Ben erg benieuwd! Mijn roomkaasmengsel was alleen veel vloeibaarder dan dat van jou. Weet je hoe dit komt? Ik heb alles goed luchtig geklopt en het mengsel was niet geschift. Waarschijnlijk wordt het nu een pudding of denk je dat hij nog goed opstijft?

      1. Heb je het mengsel ook nog gemixt toen de eieren erbij zaten? Die moeten er namelijk rustig doorheen gespateld worden. Ik denk dat de cheesecake prima opstijft in de koelkast, alleen heb je grotere kans op scheuren. Ik ben benieuwd hoe het resultaat was!

        1. Ik heb de eieren er door gespateld en niet gemixt, het mengel was van te voren al vrij vloeibaar. Ik had wel de sour creme vervangen door creme freche, omdat ik bang was dat het zou schiften. De cheesecake kwam prima uit de oven, er zaten helemaal geen scheuren in. Alleen ik denk dat een uur te lang was voor onze oven. Hij is best stevig van structuur en de framboos is helemaal naar de bodem gezakt. De smaken zijn ook vervaagd. Dus ik denk dat ik hem nog een keer ga bakken, dan hoop ik op beter resultaat!

    8. Deze ga ik maken voor het offerfeest. Wat een super leuke cheesecake! Ik heb er al een aantal van je gemaakt dus deze zal vast ook een succes zijn.
      Vraagje, welke hoeveelheden zou je aanhouden voor een springvorm van 26cm? Of kan ik gewoon iets meer dan de hoeveelheden in je recept aanhouden?

      Liefs.

      1. Yay, wat leuk Latifa! In principe zou je best dit recept kunnen gebruiken, maar zal de cheesecake iets lager worden. Het vermenigvuldigen (zeker wat betreft de eieren) is lastig omdat het maar een klein maatje scheelt. Bakse en enjoy! Liefs, Mariette

    9. Hoi,

      Wat een heerlijke cheeecake. Had een vraagje: heb je zelf verse frambozen gebruikt of diepvries? En als het diepvries is, moet je ze laten ontdooien?
      Hoor graag van je

      Gr Sal

    10. Eergisteren gebakken en hij was heerlijk. Zeker eentje die nog een keer in de rebound gaat 🙂

      Geduldig blijven bij het toevoegen van de witte chocolade was het moeilijkst;-)

    11. Hoi! Ik heb hem nu in de oven staan, maar hij was echt nog enorm drillerig, dus laat hem nog wat langer gaan. Of komt dat allemaal nog goed met het opstijven in de koelkast?

    12. Dag Matiette,

      Ik ga vandaag deze cheesecake uitproberen. Ik vraag mij alleen af welke ovenstand ik moet gebruiken (bijv. 3d hete lucht of boven-onder warmte).

    13. Deze taart ziet er heerlijk uit! Ik wil hem gaan maken maar een zwangere in ons gezelschap. De taart is nog drillerig als hij uit de oven komt, betekent dat dan ook dat de eieren nog gedeeltelijk rauw zijn? Dan kan ik deze namelijk niet maken..

        1. Sanne en ik hadden al even mailcontact gehad, maar in antwoord op haar vraag voor de andere lezers:

          De cheesecake wordt voor langere tijd op een temperatuur die hoger is dan 100 graden gebakken. Verhitting van het ei maakt salmonella onschadelijk. De drillerigheid heeft (ook) te maken met de andere vloeibare ingrediënten in de cheesecake en zal wegtrekken wanneer de cheesecake is opgesteven. Ook als niet zwangere wil ik geen rauw ei consumeren 😊, maar ik snap dat je extra voorzichtig wilt zijn als er een zwangere bij is! Misschien ook fijn voor jezelf om dit even door te lezen: https://nl.womans-magazine.com/is-it-safe-to-eat-cheesecake-during-pregnancy

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.