Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

White chocolate raspberry swirl cheesecake

Zoetrecepten

Een remake op één van de lekkerste cheesecakes die ik ooit bij de Starbucks at, de white chocolate raspberry swirl cheesecake. AMAZING!

Al jaren staat het op mijn lijstje: een remake maken van die goddelijke white chocolate raspberry swirl cheesecake die ik ooit bij Starbucks at. Man, wat is die lekker. Geen totale verrassing met het gouden trio, witte chocolade, roomkaas en frambozen. En het is waanzinnig goed gelukt! Misschien zelfs nog beter dan de echte-echte. Mag ik dat zeggen? Ja. Deze white chocolate raspberry swirl cheesecake zou wel eens de lekkerste kunnen zijn die ik ooit gemaakt heb. Lekkerder dan mijn eerdere favoriet, de lemon curd cheesecake, of jullie favoriet, de appelkruimelcheesecake met karamel. Ik twijfel, want ze zijn alledrie waan-zinnig. Oordeel zelf!

Maak je je zorgen over die mooie gemarmerde frambozen swirl op de bovenkant? Niet doen! Die is heel simpel om te maken. All you need is a.. satéprikker!

White chocolate raspberry swirl cheesecake

IMG_4766-2

White chocolate raspberry swirl cheesecake

Zoetrecepten

White chocolate raspberry swirl cheesecake

Door | 50 minuten | 16 personen

Dit heb je nodig

  • 250 gram (diepvries) frambozen
  • 300 gram granenbiscuits
  • 125 gram boter
  • 250 gram witte chocolade
  • 500 gram stevige roomkaas
  • 250 gram sour cream
  • 1tl vanille extract
  • 3 eieren

Topping

  • Extra frambozen
  • Slagroom

En zo doe je het

  1. Frambozensausje. Maal de frambozen fijn in de blender. Haal eventueel door een zeef om het pulp en de pitjes te scheiden, zodat je alleen een glad frambozensausje overhoudt (als je dit lekkerder vindt). Verwarm het frambozensausje een paar minuten op het vuur met een eetlepel suiker tot ze een beetje indikt en zet dan opzij.
  2. Bekleed een bakvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier en vet de randen in.
  3. Bodem. Maal de biscuits fijn met de blender of keukenmachine, of met de deegroller. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hier 125 gram boter in. Meng de koekkruimels erdoor tot het alle boter goed heeft opgenomen en druk dan in de bodem en tegen de zijkanten van de bakvorm met een lepel.
  4. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  5. Vulling. Smelt 250 gram witte chocolade au bain-marie; doe dit op een zo laag mogelijk vuur en blijf tussendoor roeren. Als de witte chocolade gesmolten is zet je haar even opzij. Ga meteen door met het roomkaasmengsel.
  6. Neem een beslagkom en mix hierin de roomkaas zacht en glad. Meng dan de sour cream en vanille extract er doorheen. Als dit goed gemengd is, giet je in een dun straaltje de grotendeels afgekoelde witte chocolade erdoor. Blijf mixen en wees voorzichtig met het toevoegen van de chocolade; je wilt niet dat je vulling gaat schiften.
  7. Zet de mixer weg en spatel één voor één de eieren er doorheen tot het een egaal mengsel is.Giet iets minder dan de helft van het roomkaasmengsel inde bakvorm. Pak het frambozensausje en verdeel 4/5e deel hiervan over de roomkaas in de bakvorm. Giet nu de rest van het roomkaasmengsel hierover en strijk glad.
  8. how to 2
  9. Frambozenswirl. Tik de cheesecake twee keer fors op het aanrecht om de luchtbubbels te laten verdwijnen. Druppel met een theelepeltje de resterende frambozensaus over de bovenkant van de cheesecake en ga hier met een satéprikker doorheen om het gemarmerde effect te bereiken. Bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. how to
  11. Als de cheesecake klaar is zijn de zijkanten stevig en is het midden nog drillerig. Zet de oven uit en zet op een kleine kier. Laat de cheesecake minstens een uur afkoelen zo. Als de cheesecake volledig afgekoeld is, zet je ‘m voor een nachtje (of 4 uur) in de koelkast om op te stijven.
  12. Voor het serveren klop je de slagroom stijf met wat suiker en serveer je elk puntje cheesecake met wat slagroom en een vers framboosje.

Serveertip: als je je cheesecake zo mooi mogelijk wilt snijden, moet je je mes na elke keer dat je snijdt even schoonmaken met warm water. Een warm en schoon mes snijdt het beste.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "White chocolate raspberry swirl cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

60 antwoorden op “White chocolate raspberry swirl cheesecake

  1. Is de roomkaas type Philadelphia, en de sour creme is dat zure room? Dit receptje zal ik zeker de komende weken eens uitproberen.

  2. Gisteren gemaakt en vandaag op! Iedereen heeft er van genoten.. ga het voortaan vaker maken 🙂 alleen een klein vraagje welke granen biscuits gebruik jij?

  3. Je had hem laatst ook zonder witte chocolade gemaakt, maar dat recept kan ik niet meer vinden. Klopt dat? 🙂

  4. Hi Mariette,
    Ik heb je recept nu voor tweede keer geprobeerd en het valt super in de smaak. Zo leuk ook om te maken. Ik heb zelf wel bastogne als bodem gebruikt en was in een romantische bui dus ipv mooie swirl heb ik een hartje gemaakt met het frambozensapje. Bedankt voor het superrecept! Ga ik zeker vaker maken.

      1. Is deze cheesecake zoet genoeg door enkel de witte chocolade? Klopt het dat er geen extra suiker meer toegevoegd moet worden?

      2. Benieuwd. Staat nu in de oven maar ik vrees dat het frambozensausje niet genoeg was ingedikt.. kwam boven de bovenste laag Cheesecake uit, is dat heel erg? Ik denk dat ie dan niet stevig genoeg is aan de zijkanten, klopt dat?

  5. Heb deze Cheesecake vanmiddag gemaakt… omdat ik niet tot morgen kon wachten ook al stiekem een puntje geproefd. En ja hoor, dit is zeker voor herhaling vatbaar superlekker is die

  6. Hi! Ga hem snel uitproberen! 🙂
    Is er trouwens ook nog iets te doen wanneer het roomkaas/chocolademengsel gaat schiften?

  7. Hmmm deze ziet er heerlijk uit! Ik wil voor de paasbrunch graag kleine ceesecakejes maken. Kan dat ook met dit recept? Hoe lang en op welke temperatuur zou je ze dan in de oven doen?

  8. Hoii,

    Ik wil de taart gaan maken maar ik heb geen vanille extract. Heb je een alternatief of kan ik het weglaten?

  9. Hi Mariette, ik heb de helft van de ingrediënten gebruikt en dus ook een kleinere vorm. Maak namelijk ook een ‘halve’ no-bake lemoncurd ☺

    Moet ik dan ook de baktijd aanpassen?

      1. Hoi Mariëtte,

        Thanks voor je snelle reactie. Ik ga dit weekend je recept proberen. Spannend Gr bella

  10. Ik heb deze voor de verjaardag van mijn dochter gemaakt, super lekker!!
    Omdat mijn dochter coeliakie heeft heb ik de bodem met de glutenvrije haverkoekjes van Verkade gemaakt.

  11. Hoi Mariette,

    Helaas heb ik geen metalen bakblik kunnen vinden, wel een silicone. Nou vroeg ik mij af of ik deze ook kan gebruiken..

    Ik heb wel evt een bakblik met een diameter van 22 of 26.

    Waar zou jij voor kiezen?

    1. Het kan wel, maar ik weet niet of je de cheesecake er dan ‘heel’ uit krijgt.. Ik zou eerder voor een iets lagere cheesecake gaan en dus de 26 cm vorm. Succes!

  12. Ik heb hem net gemaakt, hij staat nu in de oven. Ben erg benieuwd! Mijn roomkaasmengsel was alleen veel vloeibaarder dan dat van jou. Weet je hoe dit komt? Ik heb alles goed luchtig geklopt en het mengsel was niet geschift. Waarschijnlijk wordt het nu een pudding of denk je dat hij nog goed opstijft?

    1. Heb je het mengsel ook nog gemixt toen de eieren erbij zaten? Die moeten er namelijk rustig doorheen gespateld worden. Ik denk dat de cheesecake prima opstijft in de koelkast, alleen heb je grotere kans op scheuren. Ik ben benieuwd hoe het resultaat was!

      1. Ik heb de eieren er door gespateld en niet gemixt, het mengel was van te voren al vrij vloeibaar. Ik had wel de sour creme vervangen door creme freche, omdat ik bang was dat het zou schiften. De cheesecake kwam prima uit de oven, er zaten helemaal geen scheuren in. Alleen ik denk dat een uur te lang was voor onze oven. Hij is best stevig van structuur en de framboos is helemaal naar de bodem gezakt. De smaken zijn ook vervaagd. Dus ik denk dat ik hem nog een keer ga bakken, dan hoop ik op beter resultaat!

  13. Is het zo dat je een cheesecake altijd moet laten afkoelen in de oven?
    Ik ga deze taart van het weekrnd maken ben zo benieuwd

  14. Deze ga ik maken voor het offerfeest. Wat een super leuke cheesecake! Ik heb er al een aantal van je gemaakt dus deze zal vast ook een succes zijn.
    Vraagje, welke hoeveelheden zou je aanhouden voor een springvorm van 26cm? Of kan ik gewoon iets meer dan de hoeveelheden in je recept aanhouden?

    Liefs.

  15. Dag Mariette, Ik heb jouw cheesecake vandaag voor een tweede keer gemaakt. Ik las dat er nog iemand was die zei dat het mengsel heel vloeibaar was en daardoor de frambozen saus naar de bodem zakt in plaats dat het erop blijft liggen. Ook ik spatel de eieren er op het einde doorheen. Wat kan dan de reden hiervan zijn. Trouwens de meeste witte chocolade stijft heel snel weer op als je ze uit het heetwaterbad neemt. Ik heb al drie verschillende geprobeerd.
    Voor de rest is de cheescake, na een paar dagen frigo zodat ze steviger wordt, heel lekker.
    Grts, Raf

    1. Wat vervelend, dit hoor ik niet vaak! Wellicht kan het aan de soort roomkaas liggen, hoewel het door het toevoegen van de witte chocolade vaak al spontaan steviger wordt. Je zou het anders ook opnieuw op kunnen laten stijven in de koeling en dan pas de frambozensaus erover kunnen doen, maar het zou niet nodig moeten zijn. En in principe zou het goed te doen moeten zijn om de witte chocolade te smelten en deze enigszins af te laten koelen voordat het opstijft. Dit heb ik al talloze keren gedaan over de jaren heen; ik gebruik vaak huismerk witte chocolade. Voor mij een raadsel waarom deze zo ontzettend snel weer opstijft bij jou, misschien een hele koude keuken? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *