Een remake op één van de lekkerste cheesecakes die ik ooit bij de Starbucks at, de white chocolate raspberry swirl cheesecake. AMAZING!
Al jaren staat het op mijn lijstje: een remake maken van die goddelijke white chocolate raspberry swirl cheesecake die ik ooit bij Starbucks at. Man, wat is die lekker. Geen totale verrassing met het gouden trio, witte chocolade, roomkaas en frambozen. En het is waanzinnig goed gelukt! Misschien zelfs nog beter dan de echte-echte. Mag ik dat zeggen? Ja. Deze white chocolate raspberry swirl cheesecake zou wel eens de lekkerste kunnen zijn die ik ooit gemaakt heb. Lekkerder dan mijn eerdere favoriet, de lemon curd cheesecake, of jullie favoriet, de appelkruimelcheesecake met karamel. Ik twijfel, want ze zijn alledrie waan-zinnig. Oordeel zelf!
Maak je je zorgen over die mooie gemarmerde frambozen swirl op de bovenkant? Niet doen! Die is heel simpel om te maken. All you need is a.. satéprikker!
O wauw! Deze ziet er echt mega lekker uit! Ik ga hem zeker proberen!
Thanks! Zeker proberen 🙂
Is de roomkaas type Philadelphia, en de sour creme is dat zure room? Dit receptje zal ik zeker de komende weken eens uitproberen.
Hi Greta, bij mij staat er letterlijk ‘sour cream’ op het pakje. Je kunt alle soorten roomkaas gebruiken.
Vet je de bakvorm ook in of blijft de koekrand dan niet plakken (of juist wel)?
Ik heb de zijkanten van de vorm inderdaad ingevet, ik heb het meteen toegevoegd in het recept, dankje!
komt hier net uit de oven 😊😊
Ziet er mooi uit!
ik ben benieuwd.. kan vast niet zo lang wachten! 😂
Hahaha I can imagine! Enjoy!
Gisteren gemaakt en vandaag op! Iedereen heeft er van genoten.. ga het voortaan vaker maken 🙂 alleen een klein vraagje welke granen biscuits gebruik jij?
Aaah zo leuk! Ik heb Digestives granenbiscuitjes gebruikt.
Je had hem laatst ook zonder witte chocolade gemaakt, maar dat recept kan ik niet meer vinden. Klopt dat? 🙂
Nee ik heb nog niet eerder een raspberry swirl taart gemaakt. Wel deze cheesecake met hartjespatroon van een paar jaar terug: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/cheesecake-met-een-sausje-van-blauwe-bessen/
Hi Mariette,
Ik heb je recept nu voor tweede keer geprobeerd en het valt super in de smaak. Zo leuk ook om te maken. Ik heb zelf wel bastogne als bodem gebruikt en was in een romantische bui dus ipv mooie swirl heb ik een hartje gemaakt met het frambozensapje. Bedankt voor het superrecept! Ga ik zeker vaker maken.
Een cheesecake vol liefde! Heerlijke combi ook met bastogne koeken. Thanks voor je leuke bericht!
Ha Mariëtte, zou je deze taart ook met donkere chocolade kunnen maken ipv witte chocolade? En zou je dan puur of melk aanraden?
Dat kan zeker! De witte chocolade is ook de zoetstof in deze cheesecake. Als je pure chocolade gebruikt, zou ik nog wel wat extra suiker toevoegen.
Is deze cheesecake zoet genoeg door enkel de witte chocolade? Klopt het dat er geen extra suiker meer toegevoegd moet worden?
Yes, dat klopt! Zoet zat 😀
Benieuwd. Staat nu in de oven maar ik vrees dat het frambozensausje niet genoeg was ingedikt.. kwam boven de bovenste laag Cheesecake uit, is dat heel erg? Ik denk dat ie dan niet stevig genoeg is aan de zijkanten, klopt dat?
Heb deze Cheesecake vanmiddag gemaakt… omdat ik niet tot morgen kon wachten ook al stiekem een puntje geproefd. En ja hoor, dit is zeker voor herhaling vatbaar superlekker is die
Hihi wat goed dat je niet kon wachten! Enjoy x
Dit was niet normaal lekker :)!!!! Echt niet te doen haha! Dankjewel!!! Groetjes, Isolde Olde Kalter
Haha YES dat hoor ik graag!!
Kan de cheesecake in een springvorm worden gebakken?
Jazeker, dat heb ik ook gedaan 🙂
Hi! Ga hem snel uitproberen! 🙂
Is er trouwens ook nog iets te doen wanneer het roomkaas/chocolademengsel gaat schiften?
Super! Oei, dat is een lastige. Met botercrème smelt ik het terug, maar dat heb ik hiermee nog nooit getest. Zie hier wat ik bedoel: http://www.zoetrecepten.nl/blog/bakhulp-botercreme-is-geschift/
Deze was makkelijk om te maken en echt schandalig lekker! Een blijvertje dit recept!
YES! Precies de bedoeling, thanks voor je leuke berichtje 😀
Hmmm deze ziet er heerlijk uit! Ik wil voor de paasbrunch graag kleine ceesecakejes maken. Kan dat ook met dit recept? Hoe lang en op welke temperatuur zou je ze dan in de oven doen?
Zeker weten! In een muffinbakvormpjes en dan weer in papieren vormpjes zou ik dat doen. Temperatuur hetzelfde houden, alleen wat korter bakken. Een klein half uurtje is voldoende denk ik.
Hoii,
Ik wil de taart gaan maken maar ik heb geen vanille extract. Heb je een alternatief of kan ik het weglaten?
Ja hoor, kun je ook weglaten. Is vooral een kleine smaak toevoeging.
Dit is die van mij geworden: https://www.instagram.com/?hl=nl Verrukkelijk is die!! Bedankt voor dit heerlijke recept.
Liefs,
Romee
https://www.instagram.com/p/BWNHl74BZIuGczB9SCnA7h25Lui4VpV71kbsDI0/?taken-by=romeegroothuis
Oohps, dit is de goede link! haha
Aaaah ik kan het helaas niet zien omdat je account privé is! Maar heel blij dat je hebt genoten <3 Liefs, Mariette
Hi Mariette, ik heb de helft van de ingrediënten gebruikt en dus ook een kleinere vorm. Maak namelijk ook een ‘halve’ no-bake lemoncurd ☺
Moet ik dan ook de baktijd aanpassen?
Aaaah dat klinkt goed! Kon je niet kiezen? 😉 Zeker even de baktijd aanpassen, zo’n 15-20 minuutjes korter is voldoende denk ik. Enjoy!
Hai! Ik ga de cake vanavond maken ! Heb er zin in! Welke ovenstand is t beste?
Hi Ilse, ik heb zelf een elektrische oven en zet ‘m op de hete luchtstand als je dat bedoelt. X Mariette
Hall Mariëtte,
Welk merk witte chocolade heb je gebruikt?
Groet
Bella
Hi Bella, volgens mij ‘gewoon’ AH huismerk. Liefs, Mariette
Hoi Mariëtte,
Thanks voor je snelle reactie. Ik ga dit weekend je recept proberen. Spannend Gr bella
Hoi Mariette
Ik heb alleen een springvorm maat 26.. maakt dat wat uit?
Dan zal de cheesecake wat lager worden en je bodem wat dunner. Geen drama 🙂
Ik heb deze voor de verjaardag van mijn dochter gemaakt, super lekker!!
Omdat mijn dochter coeliakie heeft heb ik de bodem met de glutenvrije haverkoekjes van Verkade gemaakt.
Wat fijn dat je er zo makkelijk een glutenvrij taartje van hebt kunnen maken! Thanks voor je berichtje!
Hoi Mariette,
Helaas heb ik geen metalen bakblik kunnen vinden, wel een silicone. Nou vroeg ik mij af of ik deze ook kan gebruiken..
Ik heb wel evt een bakblik met een diameter van 22 of 26.
Waar zou jij voor kiezen?
Het kan wel, maar ik weet niet of je de cheesecake er dan ‘heel’ uit krijgt.. Ik zou eerder voor een iets lagere cheesecake gaan en dus de 26 cm vorm. Succes!
Ik heb hem net gemaakt, hij staat nu in de oven. Ben erg benieuwd! Mijn roomkaasmengsel was alleen veel vloeibaarder dan dat van jou. Weet je hoe dit komt? Ik heb alles goed luchtig geklopt en het mengsel was niet geschift. Waarschijnlijk wordt het nu een pudding of denk je dat hij nog goed opstijft?
Heb je het mengsel ook nog gemixt toen de eieren erbij zaten? Die moeten er namelijk rustig doorheen gespateld worden. Ik denk dat de cheesecake prima opstijft in de koelkast, alleen heb je grotere kans op scheuren. Ik ben benieuwd hoe het resultaat was!
Ik heb de eieren er door gespateld en niet gemixt, het mengel was van te voren al vrij vloeibaar. Ik had wel de sour creme vervangen door creme freche, omdat ik bang was dat het zou schiften. De cheesecake kwam prima uit de oven, er zaten helemaal geen scheuren in. Alleen ik denk dat een uur te lang was voor onze oven. Hij is best stevig van structuur en de framboos is helemaal naar de bodem gezakt. De smaken zijn ook vervaagd. Dus ik denk dat ik hem nog een keer ga bakken, dan hoop ik op beter resultaat!
Hmmm wat jammer zeg! Hopelijk lukt het de tweede keer beter, ik hoor het graag van je 🙂 Succes!!
Is het zo dat je een cheesecake altijd moet laten afkoelen in de oven?
Ik ga deze taart van het weekrnd maken ben zo benieuwd
Het hoeft niet per se, maar zo voorkom je een extreem warmteverschil waardoor (onder andere..) een scheur in de cheesecake kan komen 🙂
Deze ga ik maken voor het offerfeest. Wat een super leuke cheesecake! Ik heb er al een aantal van je gemaakt dus deze zal vast ook een succes zijn.
Vraagje, welke hoeveelheden zou je aanhouden voor een springvorm van 26cm? Of kan ik gewoon iets meer dan de hoeveelheden in je recept aanhouden?
Liefs.
Deze afgelopen week met frambozen gemaakt, vandaag met blauwe bessen. Zo lekker!
Oh wat goed! Lijkt me ook geweldig met blauwe bessen <3 Welke versie vond je het lekkerst?
Dag Mariette, Ik heb jouw cheesecake vandaag voor een tweede keer gemaakt. Ik las dat er nog iemand was die zei dat het mengsel heel vloeibaar was en daardoor de frambozen saus naar de bodem zakt in plaats dat het erop blijft liggen. Ook ik spatel de eieren er op het einde doorheen. Wat kan dan de reden hiervan zijn. Trouwens de meeste witte chocolade stijft heel snel weer op als je ze uit het heetwaterbad neemt. Ik heb al drie verschillende geprobeerd.
Voor de rest is de cheescake, na een paar dagen frigo zodat ze steviger wordt, heel lekker.
Grts, Raf
Wat vervelend, dit hoor ik niet vaak! Wellicht kan het aan de soort roomkaas liggen, hoewel het door het toevoegen van de witte chocolade vaak al spontaan steviger wordt. Je zou het anders ook opnieuw op kunnen laten stijven in de koeling en dan pas de frambozensaus erover kunnen doen, maar het zou niet nodig moeten zijn. En in principe zou het goed te doen moeten zijn om de witte chocolade te smelten en deze enigszins af te laten koelen voordat het opstijft. Dit heb ik al talloze keren gedaan over de jaren heen; ik gebruik vaak huismerk witte chocolade. Voor mij een raadsel waarom deze zo ontzettend snel weer opstijft bij jou, misschien een hele koude keuken? 😉