Dit recept voor een no-bake witte chocolade cheesecake (met vanille) zou in iedere keuken moeten hangen. Het is simpelweg overheerlijk en je kunt er alle kanten mee op.
Van deze cheesecake komt nou de uitspraak ‘alsof er een engeltje op je tong piest’. Ok, niet echt natuurlijk, maar ik had er niet van opgekeken. Nothing beats een no-bake witte chocolade cheesecake met een vleugje vanille. Zacht, romig en niet té zoet. Vandaag op Instagram deel ik een meteen een inspiratie tip: ik ruilde de simpele biscuitbodem in voor gemberkoekjes en ik topte ‘m af met een siroop van gember. Zoiets proefde ik laatst bij Wagamama en vond ik gruwelijk lekker. Maar zoals gezegd kun je er alle kanten mee op. Versier de bovenkant bijvoorbeeld met wat slagroom en leg ‘m vol met rood fruit, Oreo’s of Maltesers. Of maak een mooie jelly laag bovenop met frambozen, passievruchten of een ander soort fruit dat ook zo lekker samengaat met witte chocolade.
Ik heb er in dit recept voor gekozen om gebruik te maken van gelatine blaadjes om de cheesecake voldoende te laten opstijven (agar agar is ook een optie). Je kunt ook 75 gram meer witte chocolade gebruiken in plaats van de gelatineblaadjes, maar dat is voor mij te zoet n het geeft een minder stevig eindresultaat. Wil jij deze cheesecake in een ander formaat bakvorm maken? Vermenigvuldig de ingrediënten dan met onderstaande hoeveelheden en je hebt je aangepaste ingrediëntenlijstje (of check hier de hele tabel):
- 18 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 0,81
- 22 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 1,21
- 24 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 1,44
- 26 cm: vermenigvuldig ingrediënten met1,69
hi, kan je die biscuitjes ook inplaats van Bastogne nemen als bodem.
Je bedoelt bastogne ipv biscuitjes? Dat kan zeker, maar dan wel minder boter gebruiken! Bastognes zijn al wat vetter.
waarom gelatine of agar? Zowel de roomkaas als de chocolade zorgen al voor een stevige taart
Helaas niet voldoende voor een fijne en stevige structuur. Als je kleine cheesecakejes in potjes maakte (per portie), dan kan het wel goed zonder gelatine/agar.
Alle ingrediënten op kamertemperatuur..
Netjes gedaan. Maar wat ik niet wist is dat je de slagroom niet geklopt krijgt als deze niet koel is. Misschien wil je dat wijzigen in je recept?
Slagroom kloppen weet toch iedereen hoe dat moet. Neem aan dat slagroom bij iedereen in de koelkast staat. Maar als alternatief kan je ook heel goed…. “Pakjes houdbare slagroom” nemen die word net iets dikker dan gewone slagroom. Wil je suiker vermijden in de slagroom vervang deze dan door “Poeder Zoetstof ”
KLINKT IN IEDER GEVAL SUPER LEKKER DIT TOETJE ❤❤❤ MARIETTE ❤❤❤