No-bake witte chocolade cheesecake (met vanille)

Zoetrecepten

Dit recept voor een no-bake witte chocolade cheesecake (met vanille) zou in iedere keuken moeten hangen. Het is simpelweg overheerlijk en je kunt er alle kanten mee op.

Van deze cheesecake komt nou de uitspraak ‘alsof er een engeltje op je tong piest’. Ok, niet echt natuurlijk, maar ik had er niet van opgekeken. Nothing beats een no-bake witte chocolade cheesecake met een vleugje vanille. Zacht, romig en niet té zoet. Vandaag op Instagram deel ik een meteen een inspiratie tip: ik ruilde de simpele biscuitbodem in voor gemberkoekjes en ik topte ‘m af met een siroop van gember. Zoiets proefde ik laatst bij Wagamama en vond ik gruwelijk lekker. Maar zoals gezegd kun je er alle kanten mee op. Versier de bovenkant bijvoorbeeld met wat slagroom en leg ‘m vol met rood fruit, Oreo’s of Maltesers. Of maak een mooie jelly laag bovenop met frambozen, passievruchten of een ander soort fruit dat ook zo lekker samengaat met witte chocolade.

Ik heb er in dit recept voor gekozen om gebruik te maken van gelatine blaadjes om de cheesecake voldoende te laten opstijven (agar agar is ook een optie). Je kunt ook 75 gram meer witte chocolade gebruiken in plaats van de gelatineblaadjes, maar dat is voor mij te zoet n het geeft een minder stevig eindresultaat. Wil jij deze cheesecake in een ander formaat bakvorm maken? Vermenigvuldig de ingrediënten dan met onderstaande hoeveelheden en je hebt je aangepaste ingrediëntenlijstje (of check hier de hele tabel):

 • 18 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 0,81
 • 22 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 1,21
 • 24 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 1,44
 • 26 cm: vermenigvuldig ingrediënten met1,69

No bake witte chocolade cheesecake

No bake witte chocolade cheesecake

Zoetrecepten

No-bake witte chocolade cheesecake (met vanille)

Door | 35 minuten + 12 uur opstijftijd

Dit heb je nodig

VOOR EEN 20 CM BAKVORM:

 • 150 gram biscuitjes (zoals digestives)
 • 60 gram boter
 • 200 ml slagroom*
 • 175 gram witte chocolade
 • 2 gelatine blaadjes, 1,8 gram per stuk*
 • 300 gram roomkaas
 • 1 tl vanille extract

*Je kunt ook agar agar gebruiken.
**Vervang 75 ml slagroom door 75 ml yoghurt voor een iets frisser effect. Mix mee met de roomkaas.

En zo doe je het

 1. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen en bekleed de bakvorm van 20 cm met bakpapier.
 2. BODEM. Verkruimel de koekjes in een blender of keukenmachine. Je kunt de koekjes ook met een deegroller verkruimelen. Smelt de boter en meng dit in een kom met de koekkruimels. Doe de kruimels in de bakvorm, verdeel het gelijk en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm hierna in de koelkast.
 3. VULLING. Leg de blaadjes gelatine in een bak met koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie; doe dit op een zo laag mogelijk vuur en blijf tussendoor roeren. Zet ondertussen een steelpannetje op het vuur met 2 el onopgeklopte slagroom en verwarm (niet laten koken). Los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Als de witte chocolade gesmolten is haal je het van het gas en zet je dit en de gelatine-slagroom even opzij. Ga meteen door met het roomkaasmengsel.
 4. Neem een kom en mix hierin de resterende slagroom stijf. Neem nog een kom en mix daarin de roomkaas zacht. Voeg de opgeklopte slagroom en het vanille extract toe aan de roomkaas en mix tot een egaal mengsel. Mix nu ook de afgekoelde gelatine-slagroom er doorheen.
 5. Als dit goed gemengd is, giet je in een dun straaltje de afgekoelde witte chocolade erdoor. Blijf mixen en wees voorzichtig met het toevoegen van de chocolade; je wilt niet dat je vulling gaat schiften.
 6. Stort de vulling in de bakvorm, op je koekjesbodem. Zet de taart minimaal 12 uur in de koeling om goed op te stijven. Je kunt de taart vervolgens versieren met elke soort topping naar keuze.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "No-bake witte chocolade cheesecake (met vanille)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

6 antwoorden op “No-bake witte chocolade cheesecake (met vanille)

  1. Helaas niet voldoende voor een fijne en stevige structuur. Als je kleine cheesecakejes in potjes maakte (per portie), dan kan het wel goed zonder gelatine/agar.

 1. Alle ingrediënten op kamertemperatuur..
  Netjes gedaan. Maar wat ik niet wist is dat je de slagroom niet geklopt krijgt als deze niet koel is. Misschien wil je dat wijzigen in je recept?

 2. Slagroom kloppen weet toch iedereen hoe dat moet. Neem aan dat slagroom bij iedereen in de koelkast staat. Maar als alternatief kan je ook heel goed…. “Pakjes houdbare slagroom” nemen die word net iets dikker dan gewone slagroom. Wil je suiker vermijden in de slagroom vervang deze dan door “Poeder Zoetstof ”
  KLINKT IN IEDER GEVAL SUPER LEKKER DIT TOETJE ❤❤❤ MARIETTE ❤❤❤