Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Havermout ontbijtmuffins

Zoetrecepten

Het is weer zondag, dus tijd voor een recept uit de bakmarathon van mijn zus en mij. Havermout ontbijtmuffins dit keer.

We mikten op de categorie gezondigen en dan wel zo dat de meisjes er ook van konden genieten. Dat betekende geen banaan. Of kokos. Eigenwijs genoeg pureerden we toch een banaantje door deze ontbijtmuffins. De speculaas en appel zou die smaak vast wel verbloemen. Toch?

De meningen waren verdeeld, want de banaan werd herkend door de kleine fijnproevertjes. Maar dankzij de banaan en de dadels zijn de muffins wel lekker zoet en fijn van structuur. Daarnaast gaat er geen vet of olie in. Perfect ontbijtje dus! In ieder geval voor ons.

Havermout ontbijtmuffins

Zoetrecepten

Havermout ontbijtmuffins

Door | 20 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 200 gram ontpitte dadels
    • 2 rijpe bananen
    • 3 eieren (L)
    • 100 gram meel
    • 100 gram havermout
    • 1 appel in stukjes
    • 1 tl bakpoeder
    • 1,5 tl speculaaskruiden

    En zo doe je het

    1. VOORBEREIDING. Week de dadels voor ongeveer 10 minuten in een bak met kokend water. Giet daarna af en laat uitlekken. Schil het appeltje en snijd in stukjes. Maal ondertussen de havermout grof in de blender en zet even opzij.
    2. Vet een muffinvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
    3. BEREIDING. Pureer de dadels en de bananen tot ze helemaal fijn zijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix voor 2 minuten goed door. Voeg dan ook het grove havermoutmeel, het andere meel/bloem naar keuze, bakpoeder, de speculaaskruiden en het snufje zout toe en mix voor ongeveer een minuutje tot alles opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de stukjes appel er doorheen.
    4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Het zal niet erg rijzen in de oven. Strooi er nog wat havervlokken overheen voor een crunchy laagje. Zet vervolgens voor 15– 20 minuten in de voorverwarmde oven. Check of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet ze dan nog vijf minuutjes terug in de oven.
    5. Laat ze voldoende afkoelen en haal ze daarna uit de vorm. Ze smaken trouwens echt mega lekker als ze nog warm zijn. Mmm. Happy breakfast!

    TIP: je kunt zelf spelen met het soort meel dat je gebruikt en de vulling. Je kunt de muffins bijvoorbeeld ook volledig met amandelmeel maken, of maar voor een deel. Rozijntjes door het beslag is een goede optie. Kijk gewoon wat jij in huis hebt en maak je eigen ontbijtmuffin.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Havermout ontbijtmuffins" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    7 antwoorden op “Havermout ontbijtmuffins

    1. Hi , yup , a challenge 🙂 want ik heb een bakverzoekje aan Mariette ! Hoewel ik betwijfel dat dit écht een challenge is is dit mijn verzoekje ; Ieder gezond recept ik op het net tot nu toe ben tegengekomen , zoals ontbijt en powerups bevatten telkens of dadels of abrikoos of beiden of bananen , is het niet dat dan is het siroop ( agavesiroop) , siroop bevat ook puur suiker en dan nog geen beetje want ik maak ook siroop wel regelmatig zelf , er is geen 1 recept geheel suikervrij dus indien agave of andere siroop gebruikt is , bloemenhoning daarentegen zijn ongeraffineerde suikers doch ook suiker maar de suiker is niet waar het om draait ( een beetje ) , ik lust geen dadels en ik ken er best wel meer die het goedje niet kunnen luchten in voeding , bij deze verzoekje : een lekkere ontbijtgranenmuffin/bar/power-up/gebak zonder dadels , noch vijgen noch abrikoos ertussen en zo min mogelijk aan suikers van de ‘ slechte soort ‘ 😉 , voorstel in dit verzoek : bakken met rijstdeeg ( mag wat ons betreft , m’n zusje , dochter en ik ) of gekocht rijstgries zijn of zelfgemaakt rijstdeeg of iets dat Mariette zelf bedenkt zonder het rijstdeeg 🙂 , aangezien ik weet dat je een experte bent ga ik er reeds vanuit dat je erin slaagt in no time iets te bedenken , challenge accepted ? or declined ? 🙂 Lieve groetjes van : Vicky , Zoë en Amber

      1. Die uitdaging durf ik zeker aan te gaan, superleuk! 🙂 Bakken zonder zoetstoffen (van suiker, tot agave siroop en Stevia) doe ik vaker, maar als je iets zoets wilt maken zul je alleen wel altijd zoete ingrediënten nodig hebben zoals (gedroogd) fruit. Is dat wel toegestaan binnen je challenge? 😉 Ik ben benieuwd!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.