Chocopindakaas havermoutrepen

Chocopindakaas havermoutrepen

Nooit genoeg snacks met pindakaas. Niet voor deze pindakaasfreak in ieder geval. En ja freak, want als ik niks te snacken in huis heb dan gaat de lepel gewoon rechtstreeks in de pot. No shame. Ok, een klein beetje shame. Zeg me dat ik niet de enige ben?

Ik heb vanaf nu in ieder geval geen excuses meer om naar die lepel te grijpen, want de ingrediënten voor deze chocopindakaas havermoutrepen heb ik altijd wel in huis. Ze zijn perfect voor je lekkere trek of als powerboost voor het sporten.

Chocopindakaas havermoutrepen

Zoetrecepten

Chocopindakaas havermoutrepen

Door | 15 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 100 gram ontpitte verse dadels
  • 100 gram pindakaas
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 80 gram havermout (glutenvrij)
  • 2 eetlepels kokosolie

En zo doe je het

  1. Rooster de havermout eventueel eerst in de oven, voor de smaak.
  2. Week de dadels 5 minuten in kokendheet water. Giet ze hierna af en pureer ze fijn. Voeg de pindakaas, havermout, chiapoeder, gesmolten kokosolie en het cacaopoeder eraan toe en meng tot het één geheel is.
  3. Bekleed een bakvormpje met bakpapier en druk het mengsel hier goed in plat. Je kunt er ook balletjes van maken als je dat makkelijker vindt.

VARIATIETIP! Geef deze bars een extra crunch door pindakaas met stukjes noot te gebruiken of er zelf extra stukjes gehakte noten doorheen te mengen.

VARIATIETIP! Wissel het chiazaad eens af met kleine stukjes gedroogd fruit.

Enjoy zoetjes! Heb jij deze chocopindakaas havermoutrepen gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ze via Instagram, mijn Facebookpagina of Snapchat (zoetrecepten) met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocopindakaas havermoutrepen" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

6 antwoorden op “Chocopindakaas havermoutrepen

  1. Klinkt weer heerlijk! Ik had alleen een vraagje; wanneer voeg je de havermout, chiazaad en kokosolie toe aan het recept?
    En moet je de kokosolie van tevoren smelten? Dan ga ik ze snel maken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *