Mini vegan sinaasappeltaartjes

mini vegan sinaasappeltaartjes

Daaag lieve zoetjes! Herfst is coming big time. Brace yourself. Zijn jullie er al klaar voor? Wel met deze mini vegan sinaasappeltaartjes.

Ik hoop natuurlijk dat ons nog een paar mooie nazomerdagen worden gegund in september. Zo niet, dan past de kruidige en crunchy speculaasbodem in combinatie met de romige sinaasappelvulling perfect bij de kleuren van de vallende bladeren. En dat smaakt het lekkerst onder een kleedje op de bank.

Ik deed bijna een jaar geleden inspiratie op voor een raw sinaasappeltaartje toen ik ze bij een vriendinnetje in Rotterdam at. Zoiets moest ook op Zoetrecepten komen! Ik sloeg stiekem al aan het testen tijdens mijn vegan challenge en deel nu eindelijk het resultaat met jullie. Enjoy!

mini vegan sinaasappeltaartjes

Zoetrecepten

Mini vegan sinaasappeltaartjes

Door | 60 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

BODEM

  • 100 gram havermout*
  • 80 gram cashewnoten
  • 80 gram verse dadels
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl speculaaskruiden

VULLING

  • 175 gram cashews
  • 125 ml kokosmelk
  • 6 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen

En zo doe je het

  1. Laat de cashews voor de vulling 8 uur in een bak met koud water weken. Giet hierna af en laat uitlekken.
  2. BODEM. Rooster de havermout samen met de cashewnoten goudbruin in de oven.
  3. Ontpit de dadels, week een paar minuten in kokendheet water en giet hierna af.
  4. Zet een muffin bakvorm klaar. Zet papieren vormpjes in de vorm of snijd dunne reepjes van bakpapier en leg deze over de breedte van elk muffinvormpje. Als je de vulling erin hebt gedaan kun je de taartjes er later aan het bakpapiertje uittillen.
  5. Maal alle ingrediënten met een snuf zout samen in de foodprocessor tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe en druk in de muffinvormpjes.
  6. VULLING. Rasp de schil van de sinaasappels. Pers het sap van 1 sinaasappel uit.
  7. Doe cashewnoten, kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, limoensap, sinaasappelsap en -rasp in de schoongemaakte keukenmachine en maal fijn tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het op smaak vindt.
  8. Giet het mengsel dan op de bodempjes en laat 1 tot 2 uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast. Uit de vriezer moeten de sinaasappeltaartjes 45 – 60 minuten op temperatuur komen voor serveren.

*Glutenvrij bakken? Let dan goed op dat de havermout die je koopt glutenvrij gecertificeerd is.

TIP! Je kunt dit recept ook gebruiken om één grotere taart te maken in een ronde springvorm van 20 cm.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mini vegan sinaasappeltaartjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

4 antwoorden op “Mini vegan sinaasappeltaartjes

  1. dag Mariette, ik ben al lang een fan van jouw website maar ik vraag me af waarom de laatste tijd alles altijd vegan moet zijn? Wat is er mis met een recept met boter of eieren? Ik zag op jouw website graag een mix van recepten. Zo kan iedereen zelf de keuze maken. Groeten

    1. Hi Sofie, wat leuk om te horen! En goed dat je deze vraag stelt. Ik eet zelf graag minder zuivel ivm gezondheidsklachten, maar met eieren bak ik nog regelmatig. Elke maandag post ik een bewuster, zoet recept. Dit is de laatste weken bij toeval élke keer plantaardig geweest, maar het draait me voornamelijk om de keuze van zo voedzaam mogelijke ingrediënten. Het voordeel van vegan recepten, is dat dit ook toegankelijk is voor vele verzoekjes die ik krijg van mensen met een lactose-intolerantie of ei-allergie. Elke vrijdag post ik daarentegen juist een heerlijk zondig zoet recept, waarbij alle remmen er vanaf zijn. Zo probeer ik alles mooi in balans te houden, zowel voor jullie als lezers maar ook voor mezelf :). Hoop dat ik je vraag zo heb beantwoord en als jij nog bepaalde verzoeken heb dan hoor ik die graag! Liefs, Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *