Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Zoetrecepten

Yeah, we’ve got a winner! Dit lekkere ananas-bladerdeegtoetje heb je mega snel gemaakt en is ook nog eens helemaal lactosevrij, vegan en zonder toegevoegde suikers.

Het ding met toetjes is dat je er niet ná het hoofdgerecht nog een uur mee bezig wilt zijn. Daarvoor is dit dessert perfect! Je bent er überhaupt maar een paar minuutjes aan kwijt. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar plakjes bladerdeeg, een bak kokosyoghurt, wat grof kokosschaafsel en een schoongemaakte ananas. Die laatste kun je tegenwoordig zelfs al uitgekleed en al bij de appie kopen, dus dan hoef je echt bijna niks meer te doen.

En omdat ananas zo lekker zoet is vind ik het totaal niet nodig om ook nog suiker aan de kokosyoghurt toe te voegen, daarnaast mag dat nu ook niet tijdens mijn suikervrije challenge. Maar je kunt natuurlijk altijd nog los met de poedersuikerbus op het eindresultaat.

Hou je niet van kokos? HOE DAN?! Just joking (maar stiekem snap ik het echt niet). Vervang de kokosyoghurt dan door volle Griekse yoghurt of een stevige plantaardige yoghurt en het kokosschaafsel door amandelschaafsel.

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Zoetrecepten

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Door | 10 minuten + baktijd | 4 personen

Dit heb je nodig

    • Halve ananas
    • Handje kokosschaafsel
    • 4 plakjes bladerdeeg*
    • 250 ml kokosyoghurt

    * Let op dat je vegan bladerdeeg koopt indien nodig.

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
    2. Maak de ananas schoon en snijd in plakken. Ik hou de plakken vrij dik, dat vind ik het lekkerst.
    3. Rooster het kokosschaafsel kort in de oven (blijf voor de oven staan want dit duurt nog geen minuut).
    4. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier de bladerdeegplakjes op. Leg een plak ananas in het midden van elk bladerdeegje en bestrijk de randen evt. met een beetje amandelmelk.
    5. Bak de ananas-bladerdeeg gebakjes goudbruin in 10 – 15 minuten.
    6. Top af met een flinke klodder kokosyoghurt en geraspt kokosschaafsel.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    4 antwoorden op “Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

    1. Hallo Mariëtte,

      In dit recept gebruik je kokosyoghurt. Echter bij AH vind dit alleen mét suiker (of dextrose)
      Dus toch toegevoegde suiker. Weet/ken jij een merk zonder die toevoeging?

      mvg Marjolein

    2. This is really a winner!
      Zo makkelijk en super snel klaar.
      Ik heb ze vorige week op een ochtend al gemaakt voor bij de koffie, maar had toen geen tijd om even commentaar te geven.

      Heb ze inmiddels al twee keer gemaakt want er zitten toch tien plakjes van dat deeg in zo’n doosje.
      De eerste keer met de AH Crea­my ko­kos na­tu­rel en van de week ook met de AH Fris­se ko­ko­s­yog­hurt.
      Als de hoeveelheid suiker geen criterium is zou ik voor de goedkope AH Fris­se ko­ko­s­yog­hurt gaan. De kids vinden die lekkerder omdat ze de annanas dan minder goed proeven…

      Maar één ding is zeker: Deze gaan we vaak maken! (met de creamy kokos)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.