Eerder dit jaar kreeg ik het boek ‘Taarten in Stijl’ thuis gestuurd; een boek waarin verschillende basisrecepten en technieken worden omschreven waarmee je hele gave en feestelijke taarten, cupcakes of cakepops kunt maken. Alles komt voorbij: verschillende smaken voor je beslag, de vullingen en de toppings, maar ook verschillende manieren om je taart te kleuren en decoreren, zoals de rozenstructuur, de lepelstructuur of de kamstructuur. Verbazingwekkend hoeveel manieren er zijn om een simpele laagjestaart te upgraden naar een supertoffe taart!
Omdat ik deze taart voor een speciale aangelegenheid maakte (voor het Weekend van de Wetenschap), besloot ik een taart met verenstructuur uit te proberen. Deze decoratie techniek is niet lastig, maar het vergt wel aardig wat tijd. En precisie..
Ik combineerde een simpel biscuitbeslag met een chocolade botercrème. Het nadeel van de chocoladebotercrème is dat deze snel zacht wordt, doordat je handen de spuitzak opwarmen. Dus je moet supersnel werken en af en toe de spuitzak weer in de koelkast leggen. Het voordeel is dat deze botercrème waanzinnig lekker is. En mooi. Het alternatief is een gewone botercrème of een Italiaanse meringue botercrème, die je een kleurtje geeft. Up to you!
Wow dat ziet er prachtig uit!!
Thanks Kirsten! Ik vind het ook echt een beauty 🙂
Deze wil ik graag eens maken met een ombre effect, hij staat al een tijd op mijn to bake lijstje 🙂
Ja, supergaaf met een ombre effect! Ik ben benieuwd naar het resultaat!
Lijkt me inderdaad heel mooi in een kleurverloop, gewoon eens doen dus 🙂
Precies! Gewoon eens proberen, echt niet moeilijk 🙂
Dit ziet er echt fantastisch uit! Meld je maar aan voor HHB Mari, you’re gonna win!
Aaaah thanks Ayelet! Lief!!
Hé wat leuk, deze techniek kwam ook voorbij in HHB, alleen dan zonder uitleg;-)!
Haha ja, toevallig! En een beetje uitleg is toch wel fijn 🙂
Zeker:-)!