Regenboog Paastaart

Zoetrecepten

Iets met een klein meisje dat vier wordt rond Pasen en uiteraard een regenboogtaart voor haar verjaardag wil van de

baktante

. Mijn volgende

epic bakingproject

is geboren. Zes lagen, zes kleuren n vrolijke dragee-eitjes. Let’s go!

Een regenboog Paastaart moest het dus worden, maar dat ging

niet helemaal zoals gepland

.De roze aardbeichocolade die ik gebruikte voor de topping reageerde niet zoals ik gewend ben van mijn normale (witte) chocolade ganache en ging extreem naar beneden glijden. Oh no! Geen mooie subtiele roze druipers die langs de taart naar beneden gleden, maar een met de seconde breder wordend roze gordijn. Het roze gordijn hield maar niet op met stromen. Als kers op de taart viel er ook nog even een eitje naar beneden, over de roze ganache. Grrr.

Gelukkig was het OEHHH en AAAH-effect er niet minderom op de verjaardag en zit ik als perfectionist vooral mezelf in de weg. En de binnenkant was simpelweg perrrrfect. Toch wel een happy camper hier! En een hele blije birthday girl, inthe end that’s all that matters:

regenboog paastaart

Ik koos voor de

zes basiskleuren

van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Deze verwerkte ik in het basisrecept voor


witte cake


, dat ik vorige week met jullie deelde. Gezien het Paasthema gaf ik een lichtgele tint n een


lemon curd touch


aan de botercrme. YUM! Echt sperlekker. De taart is afgetopt met een melkchocolade ganache en

vrolijke dragee eitjes

van de Hema. Die zijn niet kneiterhard zoals andere jaren, maar hebben een lekkere pralin vulling.


Wist je dat een

dragee

simpelweg een tabletje is met een coating? In dit geval dus een paasei met een suikercoating n een leuk kleurtje.

regenboog paastaart

regenboog paastaart

IMG_5472

De taart is trouwens voor mijn allerjongste

nichtje Nila

, aka

bercutie

. When you see her you’ll know why! Iedereen in de familie heeft een zwak voor haar, waar ze gretig gebruik van maakt.

Nila

Zoetrecepten

Regenboog Paastaart

Door | 180 minuten | 25 personen

Dit heb je nodig


TOPPING

  • 200 gram witte of frambozen chocolade
  • 75 milliliter melk
  • Vl dragee eitjes

En zo doe je het

  1. Bereid het beslag voor

    de witte cake volgens dit recept

    . Dit is voldoende voor zes dunnere lagen, zoals op de foto te zien is. Ik bak de cakes in 3x af, omdat ik twee bakvormen heb van 20cm en deze tegelijkertijd in de oven kunnen. Vet het aantal voor jou beschikbare vormen in en beleg met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet zes kommetjes klaar en verdeel het beslag hierover. Als je het heel precies wilt doen moet je in elk bakje 335 gram beslag doen. Breng nu elk beslag op de gewenste kleur met je kleurstoffen. Bak elke kleurlaag stuk voor stuk af in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.Test met een caketester of de cake gaar is, zet ze anders nog even terug. De cake moet terugveren als je er op drukt. Laat even afkoelen in de vormen en haal ze er vervolgens uit om af te koelen op een rooster.
  3. Bereid

    de botercrme (2x dit recept)

    en eventueel de

    lemon curd

    voor. Die laatste kun je eventueel ook in de winkel vinden voor een shortcut. Ssshhht. Als je botercrme klaar is mix je in kleine delen de lemon curd n de kleurstof er doorheen, tot een mooie egale crme.
  4. Zet een bord of plateau klaar waar je de taart op wilt maken en smeer hier een lik botercrme op. Leg hier de onderste plak cake op (paars). Smeer een gelijkmatige laag botercrme van ongeveer 0,3 cm op de cakelaag enleg hier de volgende plak cake op (blauw). Als je botercrme te zacht is, zet je de taart tussendoor even in de koelkast. Herhaal dit voor elke laag (groen, geel, oranje, rood).
  5. Smeer dan de hele taart in met de botercrme. Gebruik een taart schraper (of een grote lange spatel eventueel) om dit mooi strak te trekken. Ik gebruik een draaiplateau waardoor je de schraper enkel in een goede hoek tegen de taart hoeft te zetten en je aan het plateau draait, terwijl je taart strak wordt. Zet de taart nu voor minstens n uur in de koelkast.
  6. Vlak voordat je de taart uit de koelkast haalt, maak je de

    ganache

    : warm de melk op in een pannetje en haal deze van het vuur als ze goed heetis. Zet de stukjes gehakte chocolade klaar in een kom en giet de hete melk hierop. Roer goed, totdat alle chocolade is gesmolten en gemengd is met de melk. Laat de ganache een minuutje afkoelen, zodat ze niet meer zo heet is maar nog wel mooi vloeit.
  7. Nu wordt het spannend! Je gaat de ganache over je taart gieten. Met beleid, maar wel snel genoeg (de ganache stijft rapjes op, door de koude taart). Giet de ganache bovenop het midden van je taart en duw het hier en daar met een spatel een beetje over het randje. But be gentle, je wilt geen overstroomde Paastaart.Verdeel dan alle paaseitjes erover en tadaaa: je regenboog Paastaart is geboren.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Regenboog Paastaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook