Lemon Charlotte Russe

Zoetrecepten

Dag Sinterklaasje, Hello Christmas!

 

Vandaag deel ik het eerste recept dat al lekker in kerstsferen is. Deze lemon Charlotte Russe met een vulling van lemon curd kwarktaart fleurt je hele Kersttafel op! Ze is makkelijk vooruit te maken (op het beplakken met lange vingertjes na dan) en valt door de kwark-binnenkant niet zwaar op de maag na alle lekkere kersthapjes die je al naar binnen hebt gewerkt, of nog naar binnen wilt werken. Ideaaaaal.

Lemon charlotte russe

 

Oh en had ik al gezegd hoe amazingly lekker deze vrolijke lemon Charlotte Russe is? Om je vingers bij af te likken! Strikje er omheen. En klaar!

Lemon charlotte russe

Zoetrecepten

Lemon Charlotte Russe

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

 • 300 gram lemon curd
 • 250 milliliter slagroom
 • 500 gram magere kwark
 • 6 blaadjes gelatine
 • 300 gram frambozen of aardbeien
 • 1 pak langer vingers (175 gram)

En zo doe je het

 1. Maak de lemon curd volgens het recept en laat afkoelen.
 2. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf. Zet dan even opzij en bekleed de bodem van de bakvorm (20 cm) alvast met bakpapier of vershoudfolie.
 3. Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op laag vuur met 6 eetlepels water,  één eetlepel per gelatineblaadje. Doe hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in en verwarm het geheel terwijl je goed blijft roeren. De gelatineblaadjes zullen al gauw oplossen, haal het pannetje dan meteen van het vuur.
 4. Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in die je mengt met de lemon curd (hou één lepel lemon curd achter). Roer de gelatine door het kwarkmengsel heen. Gebruik vervolgens een spatel om de slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel te vouwen. Je doet dit voorzichtig omdat je de luchtigheid wilt behouden.
 5. Als het volledig gemengd is stort je het kwarkmengsel in de bakvorm. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.
 6. Vlak voor het serveren (één of twee uur voor serveren kan ook): haal de kwarktaart uit de koelkast, maak de randjes voorzichtig los met een mesje. Stort de taart op een bord of taartplateau. Smeer de zijkanten in met de overgebleven lemon curd en plak hier de lange vingertjes tegenaan. Gebruik een lint om het geheel bij elkaar te binden met een feestelijke strik. Versier de bovenkant van de taart met verse frambozen of aardbeien en bestrooi eventueel met wat poedersuiker. Enjoy!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lemon Charlotte Russe" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

6 antwoorden op “Lemon Charlotte Russe

    1. Hi Afina, de vorm zelf is 20 cm, maar plak je natuurlijk nog lange vingers omheen en vul je met frambozen. Dan wordt ‘ie al een flinke slag groter. Wij hebben er met ruim 12 mensen van gesmuld!