Wow, het is inmiddels al twee maanden geleden dat ik deze soesjestaart maakte. Mijn neefje Luka was jarig en hij houdt eigenlijk niet zo van taart. Nope, you heared me. Met pijn in mijn hart hoor ik elke verjaardag aan dat hij mijn taarten niet lekker vindt. Wel is hij gek op koekjes en soesjes. Daarom maakte ik vorig jaar een funfetti koekjestaart voor hem. Hij at een half puntje op, een redelijke score.
Dit jaar had hij een verzoeknummertje: een vrolijke witte chocolade soesjestoren met smarties! Een groot succes: de soesjes werden met hoge snelheid van de toren geplukt en met de vlakke hand naar binnen gepropt. Alle kindersnoetjes zaten onder, zo lief! Voor de volwassenen had ik ook een soesjestorentje gemaakt, met pure chocolade ganache. Maar zaten stiekem ook flink van de witte chocolade soesjestoren te snoepen.
De soesjes heb ik zelf gemaakt en gevuld met slagroom. Ik heb expres niet gekozen voor een vulling van banketbakkersroom of Zwitserse room, omdat de witte chocolade topping al zwaar genoeg is. Als je weinig tijd hebt kun je natuurlijk ook soesjes uit de winkel gebruiken, dat scheelt weer iets op alle verjaardagsvoorbereidingen!
Wat ziet het er leuk en gezellig uit zo’n toren!
Thanks Kirsten! Het vrolijkt de verjaardag zeker op 😀
Leuke traktatie!
Ik heb ook zo’n toren gemaakt met kerst, een soort kerstboom. De kinderen stuiterden lekker de dag door met alle zoetigheid en kleurstof haha!
Haha, heerlijk is dat!
Heb gisteren de soesjestoren gemaakt. Mooi gelukt, heerlijk, blije gezichtjes, maar de topping was niet zo wit als op jouw foto’s. Heb jij de gouden tip om de chocoladelaag wit te krijgen?
Ah, zo leuk! Het verschilt per chocolademerk hoe ‘wit’ deze is. Je kunt natuurlijk altijd een witte kleurstof gebruiken!
Ik heb 1x het soezenbeslag gemaakt en daarna 200 gram witte chocolade en 100 ml slagroom gebruikt. Bij mij was de ganache vrij dun en ook niet zo wit. Heb jij een goede tip om de ganache dikker en witter te krijgen zodat hij bovenop de soesjes blijft? Verder was de smaak top!
Fijn dat het lekker was! Heb je de ganache een beetje af laten koelen? Daardoor wordt ze al wat dikker. Anders kun je altijd wat extra witte chocolade toevoegen, dat maakt de ganache ook dikker. De witheid verschilt per chocolademerk en je kunt altijd witte kleurstof toevoegen. Maar dat doe ik liever niet als het niet hoeft.
Hoi Mariette,
De toren met soesjes ziet er leuk en lekker uit! Ik heb een aantal vraagjes; hoe zorg je er voor dat het geen gekledder wordt? En bij mij vallen de soesjes altijd van de toren, tijdens het opbouwen. Heb je een tip? En mijn laatste vraag is hoeveel soesjes heb je voor deze toren gebruikt? Ik tel voor de onderste laag 27 soesjes. Moet ik aan zo’n 60 soesjes denken?
Hi Maaike, het klopt dat het ongeveer zo’n 60 smoesjes waren. Als je de smoesjes van tevoren goed koelt, dan stijft de chocolade ganache extra snel op en kan de toren minder snel instorten. Succes!
Hoi!
Die ziet er echt superleuk uit, ik ga m maken voor m’n dochters 2e verjaardag! Ik kon niet voldoende verse soesjes vinden in de winkel dus ik heb diepvriessoesjes. Heb je daar ervaring mee toevallig? Moet ik ze eerst laten ontdooien voor ik de taart maak of is het juist handig om ze bevroren te gebruiken (wordt de ganache snel hard, maar weet niet of dat ‘nattig’ wordt?) dankjewel alvast!
Oef, dat durf ik niet te zeggen omdat ik verse heb gebruikt. Misschien even met één soesje testen in een beetje gesmolten chocolade voor je aan de slag gaat? Succes en ben super benieuwd naar het resultaat!
Net ook deze toren gemaakt met mijn 6 jarige dochter! Super leuk om samen te doen (en makkelijk) en wat een feestelijk gezicht. ..😊
Ah wat gezellig samen! Vast prachtig geworden. Thanks voor je leuke berichtje 🙂