Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vrolijke witte chocolade soesjestoren

Zoetrecepten

Wow, het is inmiddels al twee maanden geleden dat ik deze soesjestaart maakte. En wel ter ere van de verjaardag van mijn neefje Luka.

Mijn neefje Luka was jarig en hij houdt eigenlijk niet zo van taart. Nope, you heared me. Met pijn in mijn hart hoor ik elke verjaardag aan dat hij mijn taarten niet lekker vindt. Wel is hij gek op koekjes en soesjes. Daarom maakte ik vorig jaar een funfetti koekjestaart voor hem. Hij at een half puntje op, een redelijke score.

IMG_1673
Dit jaar had hij een verzoeknummertje: een vrolijke witte chocolade soesjestoren met smarties! Een groot succes: de soesjes werden met hoge snelheid van de toren geplukt en met de vlakke hand naar binnen gepropt. Alle kindersnoetjes zaten onder, zo lief! Voor de volwassenen had ik ook een soesjestorentje gemaakt, met pure chocolade ganache. Maar zaten stiekem ook flink van de witte chocolade soesjestoren te snoepen.

Vrolijke witte chocolade soesjestoren
De soesjes heb ik zelf gemaakt en gevuld met slagroom. Ik heb expres niet gekozen voor een vulling van banketbakkersroom of Zwitserse room, omdat de witte chocolade topping al zwaar genoeg is. Als je weinig tijd hebt kun je natuurlijk ook soesjes uit de winkel gebruiken, dat scheelt weer iets op alle verjaardagsvoorbereidingen!

Donkere chocolade soesjestoren

Zoetrecepten

Vrolijke witte chocolade soesjestoren

Door | 60 minuten | 25 personen

Dit heb je nodig

    • 2x recept soesjes
    • 400 gram witte chocolade
    • 200 milliliter slagroom ganache
    • 1 zak smarties

    En zo doe je het

    1. Maak de soesjes volgens dit recept, maar let op: vul de soesjes enkel met slagroom (niet met de banketbakkersslagroom). Doordat je de soesjes met witte chocolade ganache en smarties overgiet, zijn ze al heavy genoeg. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare soesjes gebruiken, maar dat heb je niet van mij gehoord 😉
    2. Snijd de witte chocolade in zo klein mogelijke stukjes. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot ze kookt en haal dan van het vuur. Voeg de witte chocolade er aan toe en roer tot ze volledig opgelost is en je een gladde witte chocolade ganache overhoudt. Giet dit in een smalle mok, dit dipt zo dadelijk makkelijker. Zet dan al je ingrediënten klaar:
    3. Vrolijke witte chocolade soesjestoren
    4. Zet een bord of plateau klaar waar je de soesjestoren op wilt presenteren. Dip de bovenkant van elk soesje in de witte chocolade ganache en zet deze in een rondje op het plateau, maak hier de onderste laag van.
    5. Vrolijke witte chocolade soesjestoren
    6. Strooi hier wat smarties overheen en ga door met de volgende laag. Strooi telkens tussen door de smarties er al overheen, als je dit pas op het laatste moment doet zal een deel van de chocolade al gestold zijn. En zo weet je zeker dat al je soesjes met smarties bedekt zijn.
    7. Vrolijke witte chocolade soesjestoren
    8. Laat de chocolade volledig uitharden (bijvoorbeeld door de toren in de koelkast te zetten) en enjoy!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vrolijke witte chocolade soesjestoren" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    24 antwoorden op “Vrolijke witte chocolade soesjestoren

    1. Leuke traktatie!
      Ik heb ook zo’n toren gemaakt met kerst, een soort kerstboom. De kinderen stuiterden lekker de dag door met alle zoetigheid en kleurstof haha!

    2. Heb gisteren de soesjestoren gemaakt. Mooi gelukt, heerlijk, blije gezichtjes, maar de topping was niet zo wit als op jouw foto’s. Heb jij de gouden tip om de chocoladelaag wit te krijgen?

    3. Ik heb 1x het soezenbeslag gemaakt en daarna 200 gram witte chocolade en 100 ml slagroom gebruikt. Bij mij was de ganache vrij dun en ook niet zo wit. Heb jij een goede tip om de ganache dikker en witter te krijgen zodat hij bovenop de soesjes blijft? Verder was de smaak top!

      1. Fijn dat het lekker was! Heb je de ganache een beetje af laten koelen? Daardoor wordt ze al wat dikker. Anders kun je altijd wat extra witte chocolade toevoegen, dat maakt de ganache ook dikker. De witheid verschilt per chocolademerk en je kunt altijd witte kleurstof toevoegen. Maar dat doe ik liever niet als het niet hoeft.

    4. Hoi Mariette,

      De toren met soesjes ziet er leuk en lekker uit! Ik heb een aantal vraagjes; hoe zorg je er voor dat het geen gekledder wordt? En bij mij vallen de soesjes altijd van de toren, tijdens het opbouwen. Heb je een tip? En mijn laatste vraag is hoeveel soesjes heb je voor deze toren gebruikt? Ik tel voor de onderste laag 27 soesjes. Moet ik aan zo’n 60 soesjes denken?

    5. Hoi!
      Die ziet er echt superleuk uit, ik ga m maken voor m’n dochters 2e verjaardag! Ik kon niet voldoende verse soesjes vinden in de winkel dus ik heb diepvriessoesjes. Heb je daar ervaring mee toevallig? Moet ik ze eerst laten ontdooien voor ik de taart maak of is het juist handig om ze bevroren te gebruiken (wordt de ganache snel hard, maar weet niet of dat ‘nattig’ wordt?) dankjewel alvast!

    6. Wat een succes op burendag! Samen met mijn dochter (5 jaar) deze leuke toren gemaakt. De kinderen hebben er van genoten, wel niet zo wit als op de foto maar vast niet minder lekker!

      1. Goede vraag! Ik heb de toren 1 nacht in de koelkast gezet. Zeker niet buiten de koelkast, want er zit slagroom / banketbakkersroom in de soesjes die zal bederven. De soesjes kun je dus prima van tevoren bereiden, maar het stapelen doe ik het liefst last minute.

    7. Super leuk om te maken voor de 3e verjaardag van mn dochter! Alleen 1 dingetje is nog niet helemaal duidelijk, kan je de toren nou al een dag van te voren maken en stapelen en dan bewaren in de koelkast? Of is dit echt beter om op de dag zelf te doen? Ik gebruik gewoon kant en klare soezen.

    8. Mijn ganache is eerder ‘doorzichtig’, zeker niet zo mooi wit als die van jou, het ziet er maar flets uit jammer genoeg. Hoeveel lagen ganache heb jij gedaan?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.