Deze lemon meringue taartjes zijn bij bijna iedereen favoriet, dus punten scoren én onwijs smullen gegarandeerd.
Ik ben erachter gekomen dat de lemon meringue combinatie bij vrijwel iedereen favoriet is. Met deze lemon meringue taartjes kun je daarom bijna nooit misschieten! En dat is fijn. Zet je tanden dus snel in deze brosse tartelette bodem gevuld met een frisse lemon curd vulling en een luchtige zoete meringue on top. Megalekker!
Omdat je de meringue niet afbakt is het belangrijk dat je Italiaanse meringue maakt. Deze is namelijk veilig om rauw te eten. Voor deze meringue taartjes probeerde ik een nieuw product uit: two chicks. Dat is vloeibaar eiwit uit een flesje dat is gepasteuriseerd, waardoor je het als ‘normale meringue’ ook veilig kunt eten. Best handig he? En het werkte prima. Dus als je geen zin hebt om Italiaanse meringue te maken kun je ook op deze manier schuim voor op je taartjes maken, met de basisverhoudingen voor meringue (twee eiwitten & 100 gram fijne suiker).
Als je liever één grote lemon meringue taart maakt dan 8 kleintjes, dan kan dat natuurlijk ook! Gebruik dan een mooie quiche vorm van ongeveer 24 cm doorsnee.
MAG JE LEMON CURD ALS JE ZWANGER BENT?
Het is veilig om lemon curd te eten als je zwanger bent. Tijdens de bereiding van lemon curd kan het kookpunt niet worden bereikt door de au bain-marie bereiding, maar de eieren worden alsnog voldoende verhit om de bacteriën te doden. Zolang je lemon curd, Italiaanse meringue of custard is verhit boven de 70 graden zit je goed.*
*Bron: Ouders van Nu
Elke keer als ik een nieuw recept online zie, krijg ik weer zin om de om de keuken in te duiken hihi 😀
Prachtige foto! Taartje ziet er verrukkelijk uit!
Ik heb nog nooit meringue gemaakt. En stel het iedere keer uit. Nu met dat flesje van eiwitten lijkt het me wel leuk om een keer uit te proberen!
Superleuk om te horen! Laat dat nu net mijn bedoeling ook zijn om jullie de keuken in te krijgen 😉 En probeer het gewoon een keertje om die meringue maken! Is een makkie!
Ga ik zeker doen! 😀
Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik heb alleen geen gasbrander, zou ik de taartjes met de meringue ook nog even in de oven kunnen zetten voor het branden van de meringue?
meringue kan niet in de oven worden gezet om te kleuren maar moet je onder de gril van de oven plaatsen maar blijf er bij wat dit gaat heel snel
Hi Jolijn, zoals Marianne ook al aangeeft moet je het inderdaad niet in de oven zetten op de normale stand, maar enkele minuten vlak onder de voorverwarmde grill en ze goed in de gaten houden! 🙂
Ik wil de bodem alvast 1 dag van te voren maken, kan ik ze het beste in zilverfolie bewaren Of in een tupperware bak? En dan in de vormpjes houden, zodat ze niet stuk gaan..
Ik zou ze in een luchtdichte tupperware bak bewaren! Kan heel goed.