Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Het lekkerste rauwe cookie dough

Zoetrecepten

Even geleden deelde ik mijn versie vangezonde cookie dough,


znder toegevoegde suikers of vetten


. Op deze

sweet friday

deel ik natuurlijk de zondige versie van het lekkerste rauwe cookie dough met jullie! Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik.En losgaan zul je met dit rauwe koekjesdeeg. Can’t. Stop. Eating.

Het idee achter dit recept voor cookie dough, is dat er geen ei doorheen zit en je het daardoor

veilig rauw

kunt eten. Daarnaast kun je het beste amandelmeel gebruiken in plaats van bloem of meel OF je moet je bloem/meel afbakken in de oven voor je het erin verwerkt. Waarom? In ongebakken bloem of meel kan de E. coli bacterie verstopt zitten waar je (ernstig) ziek van kunt worden.

Amandelmeel

geeft het koekjesdeeg wel een andere smaak dan bloem of meel, wees daar dus op voorbereid.

Het lekkerste rauwe cookie dough

Zoetrecepten

Het lekkerste rauwe cookie dough

Door | 5 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 65gram boter
  • 75gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2x flinkesnuf zout
  • 1 TL vanille extract
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram bloem / 150 amandelmeel
  • 50gram chocolatechips

En zo doe je het

  1. Als je voor bloem/meel gaat, spreid dit dan uit over een met bakpapier belegde bakplaat en bak 5 minuten af in een voorverwarmde oven (180 graden).
  2. Mix de suiker met de zachte boter licht en romig.
  3. Voeg de melk, vanille extract en het zout bij het botermengsel en mix goed door.
  4. Voeg het (amandel)meelbij het mengsel. Het deeg wordt nu stevigeren krijgt eenechtekoekjesdeeg-structuur. Nadat je dit even snel hebt doorgemixt, kan je het deeg het beste verder met je handen kneden.
  5. Voeg nu ook de chocolate chips toehet en kneed ze erdoor. Vorm eventueel balletjes van het koekjesdeeg zodat je mooie porties hebt, of vries het deeg in zodat je elke keer een stukje er vanaf kunt snijden.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Het lekkerste rauwe cookie dough" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

6 antwoorden op “Het lekkerste rauwe cookie dough

  1. Hoi , ik was jouw receptje zo’n ruime paar dagen geleden via google tegengekomen maar vond je niet meer , gevonden dus 🙂 ! Ik was van plan om er ijs mee te maken maar zover is’t niet gekomen jammer genoeg , had thans alles al klaar om er slechts nog het deeg aan toe te voegen en af te werken maar had het gemaakt en kon écht maar niet stoppen met ” effe proeven , ok de laatste keer , hmm ok eentje dan nog arghhh ! hulp ” haha ! Echt OVERHEERLIJK deeg is dit ! Ik maak het vandaag nog een keer maar opnieuw met intentie dat er een gebakje van voortkomt 😀 , groetjes , Vicky !

  2. ik wil graag het rauwe cookie dough maken maar moet je bloem & amandelmeel toevoegen of is het 1 van de 2 die je moet toevoegen.

    mvg Joyce

    1. Het is één van beiden! Maar zoals ik aangeef is rauwe bloem eten niet 100% veilig, dus bak dat even kort aan op een bakplaat in de oven óf gebruik amandelmeel. Maar amandelmeel geeft wel echt een andere smaak aan het koekjesdeeg dan je gewend bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *