Brosse, zanderige sesam sandwich koekjes met een smeltend-zachte vulling van chocolade ganache. Een bijzonder lekker koekje! Echt delicious. als je het mij vraagt.
Twee weken terug viel het nieuwe delicious.magazine bij mij op de mat. Een bakspecial whooo! Want ja, het bakseizoen is weer kei- en keihard van start gegaan. Mede dankzij het ‘topweer’ van de afgelopen weken. Dat merkte ik ook meteen aan mijn statistieken, met 200.000 man sterk zaten jullie afgelopen maand op Zoetrecepten te snuffelen. Love it!
Wat ik ook love zijn deze sesam sandwich koekjes met chocolade ganache. Dit recept vond ik in die nieuwe bakspecial van delicious. En ik mocht ‘m met jullie delen.
Ik hou echt van de smaak van sesamzaadjes. In Tel Aviv at ik voor het eerst halva, een soort nougat gemaakt van sesamzaadjes, en dat bevestigde weer hoe erg ik van die smaak hou. Daar moet je voor dit koekje ook wel van houden. De smaakmaker van dit koekje is namelijk tahini, dat is een pasta die gemaakt is van sesamzaadjes (net zoals je pindakaas kunt maken van pinda’s). Tussen de koekjes bevindt zich een heerlijke laag chocolade ganache, want dat smaakt altijd goed.
Oh, ik heb het recept trouwens geveganized. Dus je vindt hieronder de versie uit de delicious en daarbij mijn tips voor een lactosevrije of plantaardige versie. Lekker met kokosolie en kokos santen.
Bron: delicious. oktober 2019 | Receptuur: Thalia Ho | Fotografie: Ben Dearnley | Styling: Kirsten Jenkins