Daaaag, het is weer #sweetfriday! Deze keer een o-ver-heerlijke aardbeienkwarktaart in het no-bake thema van deze maand. Ik maakte ‘m vegetarisch met agar-agar, maar ik leg ook uit hoe je de taart met gelatine maakt.
Aardbeien zijn op het moment big time in het seizoen, dus ik slinger er deze week gewoon weer een aardbeienrecept tegenaan. Maandag de gezonde roze milkshake met frambozen en aardbeien, en vandaag deze iets minder gezonde aardbeienkwarktaart. Door de rand aardbeien aan de zijkant dachten velen van jullie dat het een fraisier was, maar nee, gewoon een ordinaire kwarktaart. Of eigenlijk Griekse yoghurttaart. Dat vind ik het lekkerst. Ik gebruikte die van 10% vet, dan hoeft er niet eens slagroom doorheen.
Door agar agar te gebruiken als bindmiddel maak je de taart vegetarisch en krijgt ‘ie ook een hele luchtige, mousse-achtige feeling. Waarom agar dat precies doet is me een raadsel. Zorg er wel voor dat je de taart de volgende dag meteen opeet, na twee dagen laat de agar agar veel vocht los en wordt de bodem zompig. Zonde! Ik leg hieronder ook gewoon uit hoe je de taart met gelatine maakt trouwens, dan krijgt de taart die typische ‘drillerige’ kwarktaartfeeling.
LACTOSEVRIJE EN/OF VEGAN KWARKTAART: vervang de boter door plantaardige harde margarine of kokosolie, gebruik plantaardige biscuitjes en vervang de Griekse yoghurt door volle kokosyoghurt.