Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Havermoutkoeken

Zoetrecepten

Op zoek naar makkelijke havermoutkoeken? At your service! Je pimpt ze met wat chocolade, noten of gedroogd fruit, maar ook zonder zijn ze geweldig lekker.

Wie houdt er nou niet van een lekkere havermoutkoek die ergens tussen knapperig en chewy inzit? Precies. En met dit recept zit je helemaal goed. Heerlijk met een flinke snuf kaneel, maar ook lekker om er eens een handje chocolate chips, gehakte hazelnoten, pecannoten of gedroogde cranberries doorheen te doen. Met dank aan sissie Carolien voor de inspiratie. Dit is trouwens geen ultiem gezond recept voor havermoutkoeken, maar ik heb wel op de hoeveelheid suiker gelet. En ze zijn ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Win-win!

Glutenvrije bakkers, let op: de koekjes zijn glutenvrij als je gecertificeerd glutenvrij havermout en havermeel gebruikt. De havermout in Nederland is dit helaas niet standaard in verband met kruisbesmetting.

Havermoutkoeken

havermoutkoeken

Zoetrecepten

Havermoutkoeken

Door | 15 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 250 gram havermout
  • 100 gram havermeel*
  • 1-2 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 125 gram kokosolie of boter
  • 100 gram kokosbloesemsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren

*Dit kan je ook vervangen door bloem.

En zo doe je het

  1. Neem een kom en meng de havermout, -meel, kaneel, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.
  2. Klop in een nieuwe kom de kokosolie/boter samen met de suiker zacht en romig. Dit duurt een paar minuten. Mix dan op een lage stand één ei erdoor totdat het volledig is opgenomen en daarna ook het andere ei en vanille extract.
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan het ei-mengsel en meng dit met een spatel stevig door elkaar.
  5. Maak je handen nat door ze onder de koude kraan te houden. Verdeel het deeg in 12 grotere ballen of 18 kleintjes en leg ze uit elkaar op de bakplaat.
  6. Bak in 16 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven (kleine koekjes iets korter: 10-12 minuten). Haal ze hierna direct uit de oven en laat op de bakplaat volledig afkoelen.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Havermoutkoeken" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *