Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Minty Oreo kerstboomcupcakes

Zoetrecepten

Vandaag maak ik bekend welke Oreo baktoppers uit mijn fansquare de meest epic baksels hebben gemaakt. n ik deel zelf ook een intens fijn Oreo baksel met jullie: minty Oreo kerstboomcupcakes!

Advertisement

Woozers, wat ben ik

impressed

door mijn fansquare! Ik heb echt een ontzettende gruwelklus gehad aan het moeten kiezen tussen al die fantastische, spetterende en epische


Oreo


baksels. Van layercakes, brookies, cheesecakes, truffels en mousses tot cupcakes en croquembouches. De winnares voelt de bui misschien al hangen, want ik heb me voor deze minty Oreo kerstboomcupcakes laten inspireren door n van haar creaties. Als je helemaal doorscrollt naar beneden, dan vind je de winnares en haar intens mooie baksels onderaan een top 5 die ik met

bloed, zweet en sprinkles

uitgekozen heb.

Maar eerst iets meer over deze heerlijke

minty kerstboompjes

! In het mandje zit een cupcake met verkruimelde Strawberry Cheesecake Oreo’s door het beslag. Om de kerstboompjes extra te laten knallen, dipte ik de rand eerst in chocolade en daarna in een perfect gekleurde discodip. Daar bovenop een

rete hippe boom

in mint-kleur, want groen is ook maar zo normaal. Als piek natuurlijk niets minder dan een Mini Oreo. Genieten geblazen!

Minty Oreo Kerstboomcupcakes

Minty Oreo Kerstboomcupcakes

Minty Oreo Kerstboomcupcakes

Hier vind je mijn top 5 dan eindelijk. Ik heb mijn winnende keuzes uiteindelijk gemaakt op vrolijkheid, overdaad aan sprinkles, epicness (uiteraard), creativiteit en natuurlijk ook op het feit of alle opdrachten zijn uitgevoerd. En oh man wat was dat moeilijk kiezen.


Gerdien Alblas.

Wauw, kijk nou wat een prachtige verjaardagstaart zij voor haar dochter maakte! Zo vrolijk en ook nog eens rocking Sinterklaas. Voor een andere opdracht maakte ze een smeuge Nutella-Oreo taart die me ook zeker niet ontgaan is


Kelly Baars.

Kelly maakte deze gemarmerd roze aardbeienroom Oreo mega cake n hele cutie cupcakes waar een sprinkle verrassing in het midden verstopt. Word ik blij van!


Lianne Hagoort.

De Brookies (brownies + cookie dough + Oreo: de hemel) en truffels van Lianne zagen er heer-lijk uit, maar ik vond vooral haar keuze voor een GEITENKAAS cheesecake heel stoer! Mega benieuwd hoe dat zou smaken.


Zeinab Alhashime.

Hallo, deze knalt toch van je scherm af? Wat een heerlijkheid! Ik kan ernaar blijven kijken. Had de contest alleen om layercakes gedraaid, dan was dit de winnaar geweest.


WINNARES:

Jessica Pereboom. Uiteindelijk is Jessica voor mij toch de echte winnares. Niet alleen inspireerde zij mij met haar intens vrolijke roze cupcakes die ze heel crea bakte in een ijsbekertje, ook bakte ze nog eens dit spektakel van een Vanille Oreo Cake: gevuld met frambozen cheesecake, stukjes brownie, Oreo’s en sprinkles.

Jessica, voor mij ben jij

d Oreo baking queen

van 2018! Vet applaus voor jou!

Zit jij dit nu thuis te lezen en denk je, potverdorie ik wil ook

zo lekker aan de bak

met Oreo? DAT KAN! Oreo heeft namelijk ook een consumentenactie waarbij je

een jaar lang

gratis Oreo’s kunt winnen! Daar kun je nog steeds aan mee doen, check het


via deze link.


En als je nog op zoek bent naar de nodige inspiratie, speur op Instagram dan even de hashtags #oreopeople #cookwithoreo #playwithoreo af. Good luck!

Tot slot wil ik lle zoetjes uit mijn fansquare nog even in het zonnetje zetten, omdat ze tof bezig zijn geweest. Het was te zien hoeveel FUN jullie hebben gehad in de keuken en ik werd zo blij van jullie baksels die steeds voorbij kwamen op Instagram. Allemaal toppers!


Dit is een samenwerking met

Oreo

. Lees hier meer over in

mijn disclaimer

.

Zoetrecepten

Minty Oreo kerstboomcupcakes

Door | 60 minuten + baktijd | 9 personen

Dit heb je nodig

CUPCAKES

 • 9 eetbare ijsbekertjes
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 gram ongezouten boter
 • 150 gram suiker
 • 3 eieren (M)
 • 1 el melk
 • 1 tl vanille extract
 • 5 Strawberry cheesecake Oreokoekjes

TOPPING

 • 100 gram pure chocolade
 • 1x recept voor botercrme
 • Mint kleurstof (of combineer blauw en groen!)
 • Sprinkles + discodip
 • 9 Mini Oreo’s

En zo doe je het

 1. Verwarm de oven vast voor op 160 graden. Ik gebruikte een aluminium cupcakevorm en zetten hier de ijsbekertjes in, zodat ze niet om konden vallen. But that’s up to you!
 2. Neem een beslagkom en mix hier de boter en de suiker in samen tot ze lichter van kleur wordt. Voeg vervolgens de eieren n voor n toe tot ze goed zijn opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix dat er doorheen.Tot slot voeg je het vanille extract en de melk toe en mix je tot het een glad beslag is.
 3. Doe de Straberry Cheesecake Oreo’s in een plastic zakje en rol eroverheen met een deegroller tot ze fijn er verkruimeld zij. Spatel dit door je beslag en vol de ijsbekers tot max. 2/3e. Bak de cupcakes in 16 – 18 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat hierna volledig afkoelen.
 4. Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een klein bakje waar de ijsbeker net in zou passen. Dip de randen van de ijsbekers hierin. Laat even staan (zodat de chocolade niet te nat meer is) en dip vervolgens in de discodip. Laat uitharden.
 5. Bereid de botercrme volgens dit recept . Voeg er vervolgens de kleurstof aan toe, totdat je de juiste kleur bereikt. Je kunt beter voorzichtig beginnen, voordat je een te intense kleur hebt.
 6. Neem een spuitzak en een opzetmondje met een kartelrand en vul de zak met de botercrme. Spuit zo hoog mogelijke toeven op de cupcakes, zodat je een echt kerstboom-effect creert.
 7. Top de kerstboom af met sprinkles en tenslotte als piek een mini Oreo. DONE is je epic minty kerstboomcupcake!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Minty Oreo kerstboomcupcakes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *