Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Tartelettes met limoencrme

Zoetrecepten

Tartelettes met limoencrme. Dat is weer eens wat anders dan de bekende lemon curd of salted caramel. Een recept van de beste kleine taartjesbakster die er is.

Yes, ik heb het (weer) over Meike Schaling! De eigenaresse vande Franse patisserie


Petit Gteau


en schrijfster van het


Kleine taartjes


-boek. Haar tartelettes met limoencrme zijn heerlijk fris en echte zomers taartjes. Perfect voor dit weekend dus. Tip van mij: top ze af met verse frambozen of maak een roosje van een aardbei on top.

Ga je voor die mooie lime-groene kleur van de crme? De limoenrasp zal de crme niet groen laten kleuren (bij lemon curd is dat met name aan het ei-geel te danken), maar als je de crme met de boter hebt gemengd -stap 11- kun je er wat groene kleurstof doorheen mengen. Wees voorzichtig, want anders heb je straks een gifgroene crme.

Meer weten over het boek Kleine taartjes? Check dan


de notenkaramel tartelettes


van vorige week even, daar vertel ik je meer over de inhoud van het boek. Je shopt m in ieder geval voor 17,50 via


deze link


.Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Kosmos uitgevers.

Zoetrecepten

Tartelettes met limoencrme

Door |

Dit heb je nodig

  • 1x recept zanddeeg
  • 2 gelatineblaadjes (4 g)
  • 6 biologische limoenen
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram ei (ongeveer2 biologische eieren)
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 175 gram boter

En zo doe je het

  1. DEEG. Bereid het zanddeeg volgens dit recept t/m stap 2.*
  2. Voor bakringen van 6 cm doorsnee heb je een uitsteker van 8 9 cm doorsnee nodig.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog even.Bestuif het werkvlak en de deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg gelijkmatig uit tot ongeveer 3 mm dik.
  4. Steek 12 rondjes uit met de uitsteker.Leg het deegrondje op de bakring en druk het deeg voorzichtig naar beneden en tegen de wanden van de ring aan. Je zult een beetje deeg overhouden voor deze hoeveelheid taartjes.*
  5. Snijd het overtollige deeg netjes langs de rand weg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Herhaal tot het deeg op is en zet alle taartringetjes een half uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor tot 170 C en bak de taartjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Als je geen bakringen hebt maar muffinvormpjes gebruikt (die zijn kleiner) is de baktijd maar 10 minuten en zul je ook meer taartjes kunnen maken.
  7. n dag van tevoren. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water en laat ze uitlekken.Rasp de schil van de limoen.Pers de limoenen uit en weeg 125 gram sap af.
  8. Breng het limoensap met 65 gram fijne kristalsuiker aan de kook.
  9. Klop de eieren met 90 gram fijne kristalsuiker. Giet hierhet warme sap met suiker voorzichtig bij, meng goed en giet dan terug in de pan.
  10. Breng de crme op laag vuur aan de kook. Kook 5 minuten, onder voortdurend roeren om te voorkomen dat de crme aanbrandt.Haal de crme van het vuur, laat 5 minuten afkoelen en roer daarna de gelatine erdoor.
  11. Doe de boter in stukjes in een kom en giet de crme erbij. Voeg de limoenrasp toe en meng met de staafmixer.Laat de crme 1 nacht afgedekt met plasticfolie in de koelkast opstijven.
  12. De volgende dag. Neem een spuitzak met een glad spuitmondje (10 of 12 mm), mix de crme opnieuw door en vul de spuitzak ermee.Spuit de crme in de taartbodempjes. Laat de taartjes in de koelkast opstijven.

*TIP:Je zult een beetje deeg overhouden, dit kun je in vershoudfolie gewikkeld invriezen of je kunt er koekjes van bakken! Check ook mijn andere tartelette vullingen eens voor meer inspiratie.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Tartelettes met limoencrme" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *