Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Koolhydraatarme amandelkoekjes met frambozenjam

Zoetrecepten

Zijn dit geen mooierds? Easy peasy vegan koolhydraatarme amandelkoekjes, ook wel thumbprint cookies genoemd omdat je er met je duim een kuil in drukt waar je vervolgens een schepje frambozenjam in doet.

Vorige week deelden we de


koolhydraatarme kruidkoek


uit het geniale boek ‘


het Keto Plan


‘ en nu mogen we nog zo’n toppertje delen. Prachtige foto ook he? Daar staat het boek vol mee. Deze koolhydraatarme amandelkoekjes met frambozen


chiajam


zijn ontzettend fijn om naar te kijken, maar ook heerlijk om te eten. Met dit recept kun je ook

prima variren

met andere noten- of zadenpastaszoals pindakaas, tahin of hazelnootpasta.

Onder de foto vind je de voedingswaarde per koekje. Normaal delen we die niet op Zoetrecepten, maar nu wel omdat dit voor velen binnen een koolhydraatarm voedingspatroon belangrijk is om te weten.

Koolhydraatarme amandelkoekjes thumbprintkoekjes (keto)


VOEDINGSWAARDE (PER KOEKJEMET JAM)



Totaal koolhydraten

11 gram


Vezels

4,1 gram


Eiwitten

4,8 gram


Vetten

11,2 g (waarvan verzadigde 0,8 g)


Calorien

138,2 kcal



Je koopt het Keto Plan voor 26 euro bij Bol.com via deze link.

Julie van den Kerchove |Lannoo |

Nederlands |


1e druk |


juni 2018 |


Hardcover |


231 pagina’s

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

Zoetrecepten

Koolhydraatarme amandelkoekjes met frambozenjam

Door | 15 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 1 eetlepel chiazaad, gemengd in 3 eetlepels water
  • 1 kop (100 g) amandelmeel
  • kop (125 g) amandelpasta
  • 2 3 eetlepels erythritol
  • 1 snufje zeezout
  • Chia frambozenjam*

* Maak volgens dit recept en vervang de hoeveelheid aardbeien door frambozen.

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Roer het chiazaad met het water in een glas of kommetje. Zet 5 minuten opzij. Dit zal een gel worden die dient als
    bindmiddel.
  3. Mix alle andere ingredinten tot een dik deeg in de keukenmachine.* Voeg daarna ook de chiagel toe en mix kort.
  4. Rol het deeg tot twaalf balletjes, leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier en druk ze zachtjes plat met de palm
    van je hand. Maak in het midden een kuiltje met je duim.
  5. Bak 15 minuten en laat de koekjes daarna minstens5 minuten afkoelen. Bewaar ze in een glazen bokaal ofkoekjestrommel op een koele, donkere plaats.
  6. Bereid de chiajam volgens dit recept en vervang de hoeveelheid aardbeien door frambozen. Schep vlak voor het serveren een schepje frambozen chiajam in een koekje en GENIET!

*Laat de machine niet te lang draaien,zo voorkom jedat de noten te veel olie vrijgeven.

BEWAREN: jam tot 5 dagen inde koelkast, koekjes2 weken

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Koolhydraatarme amandelkoekjes met frambozenjam" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *