Ijsjes maken hoeft helemaal niet ingewikkeld of ongezond te zijn, dat zul je zien met dit recept voor kiwi-, aardbeien- en perenijsjes. Het enige dat je nodig hebt is vers fruit, honing, limoensap en eventueel wat water. Met dit recept voor simpele fruitijsjes kun je natuurlijk nog veel meer smaken uitproberen, maar ik ben begonnen met deze drie smaken. De absolute winnaar is het aardbeienijsje, daar wil je gewoon van blijven eten! Zoveel lekkerder dan uit de winkel. Ik vond het stiekem extra leuk om alle verschillende smaakjes tegelijk uit te proberen en een klein ijsproeverijtje te doen. Ook kun je, als je de peer vervangt voor mango, leuke stoplichtijsjes maken! Zo maak je van een simpel fruitijsje een echte traktatie. Onderstaand vind je de recepten voor de kiwi ijsjes, perenijsjes en aardbeien ijsjes.
VOOR 4 KIWI IJSJES
– 3 groene kiwi’s
– 2 theelepels honing
– 75 milliliter water
Schil de kiwi en pureer met de staafmixer. Meng hier de honing en het water doorheen. De gepureerde kiwi is een vrij dikke massa van zichzelf, daarom voeg je een beetje water toe. De honing verzacht de zurigheid van de kiwi. Met kiwi gold zul je minder honing nodig hebben. Giet het kiwimengsel vervolgens in de vormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.
VOOR 4 PERENIJSJES
– 400 gram peer
– Sap van 1 limoen
– 2 theelepels honing
Voor je dit ijsje gaat maken: verwacht geen festini perenijsje! Daarvoor gaat er veel teveel peer in dit ijsje, in een festini zit maar 18% peer en veel extra toevoegingen. Schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met de staafmixer, meng met het sap van 1 limoen en twee theelepels honing. Giet het peermengsel in de ijsvormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.
VOOR 4 AARDBEIENIJSJES
– 400 gram aardbeien
– sap van een halve limoen
– 2 theelepels honing
Pureer de aardbeitjes en meng ze met het sap van een halve limoen en twee theelepels honing. Giet het aardbeimengsel in de ijsvormpjes en laat een aantal uur opstijven in de vriezer.
Oeps, je hebt helemaal gelijk, ze moeten natuurlijk de vriezer in!
Heb je ook andere soorten fruit die ik kan gebruiken? En zou je ze willen opnoemen.
Mvg, Daphne
Hi Daphne, frambozen en bramen lijken me er superlekker voor. Eventueel wat water en honing naar smaak toevoegen. En mango lijkt me ook heeeeerlijk 🙂
Lang leve mijn Zoku. Ik hoef geen uren te wachten 🙂
Ja, heerlijk is dat he!
Heerlijk ,ik maak regelmatig gezonde resepten van uw site en tot nu is alles heerlijk en dat vind me familie ook
Heel erg bedankt 🤗
Superleuk, dankje!
Je kan ook naar de winkel dan hoef je niet urwn te wachten voor je ijsjes😉
Haha, klopt. Maar dat geldt natuurlijk voor veel recepten. Dan heb je alleen geen controle over de ingrediënten die erin gaan 😉
Fruit zal ook wel bespoten zijn 😀