Simpele fruitijsjes: kiwi, peer en aardbei

Zoetrecepten

 

Ijsjes maken hoeft helemaal niet ingewikkeld of ongezond te zijn, dat zul je zien met dit recept voor kiwi-, aardbeien- en perenijsjes. Het enige dat je nodig hebt is vers fruit, honing, limoensap en eventueel wat water. Met dit recept voor simpele fruitijsjes kun je natuurlijk nog veel meer smaken uitproberen, maar ik ben begonnen met deze drie smaken. De absolute winnaar is het aardbeienijsje, daar wil je gewoon van blijven eten! Zoveel lekkerder dan uit de winkel. Ik vond het stiekem extra leuk om alle verschillende smaakjes tegelijk uit te proberen en een klein ijsproeverijtje te doen. Ook kun je, als je de peer vervangt voor mango, leuke stoplichtijsjes maken! Zo maak je van een simpel fruitijsje een echte traktatie. Onderstaand vind je de recepten voor de kiwi ijsjes, perenijsjes en aardbeien ijsjes.

VOOR 4 KIWI IJSJES
– 3 groene kiwi’s
– 2 theelepels honing
– 75 milliliter water

Schil de kiwi en pureer met de staafmixer. Meng hier de honing en het water doorheen. De gepureerde kiwi is een vrij dikke massa van zichzelf, daarom voeg je een beetje water toe. De honing verzacht de zurigheid van de kiwi. Met kiwi gold zul je minder honing nodig hebben. Giet het kiwimengsel vervolgens in de vormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.

VOOR 4 PERENIJSJES
– 400 gram peer
– Sap van 1 limoen
– 2 theelepels honing

Voor je dit ijsje gaat maken: verwacht geen festini perenijsje! Daarvoor gaat er veel teveel peer in dit ijsje, in een festini zit maar 18% peer en veel extra toevoegingen. Schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met de staafmixer, meng met het sap van 1 limoen en twee theelepels honing. Giet het peermengsel in de ijsvormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.

VOOR 4 AARDBEIENIJSJES

– 400 gram aardbeien
– sap van een halve limoen
– 2 theelepels honing

Pureer de aardbeitjes en meng ze met het sap van een halve limoen en twee theelepels honing. Giet het aardbeimengsel in de ijsvormpjes en laat een aantal uur opstijven in de vriezer.

Zoetrecepten

Simpele fruitijsjes: kiwi, peer en aardbei

Door |

Dit heb je nodig

En zo doe je het

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Simpele fruitijsjes: kiwi, peer en aardbei" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Bekijk ook

11 antwoorden op “Simpele fruitijsjes: kiwi, peer en aardbei