Bramen frozen yoghurt

Zoetrecepten

Een lezer mailde mij laatst met de vraag waar zij dat recept voor bramen frozen yoghurt ijs van mij kon vinden. Uhm, nergens, want dat had ik nog nooit gemaakt. Maar wat een top idee! Ik krijg elke zomer grote ladingen bramen uit de tuin van mijn ouders en had daarom nog een flinke zak ingevroren bramen in de vriezer zitten. Perfect om lekker bramen frozen yoghurt ijs te maken dus.

Het recept is ontzettend simpel en in vijf minuutjes klaar. Je kunt direct aanvallen, maar als je wil dat het nog wat verder opstijft zet je het simpelweg nog even in de vriezer. Ik hou ervan als het wat zachter is.

Bramen frozen yoghurt

 

Heb jij ook een bepaald recept dat jij graag op Zoetrecepten ziet verschijnen? Laat het mij weten, dan ga ik voor je aan de slag!

Zin in nog meer frozen yoghurt? Check dan ook deze supersnelle aardbeien frozen yoghurt eens!

Zoetrecepten

Bramen frozen yoghurt

Door | 5 min + koeltijd | 1 personen

Dit heb je nodig

  • 400 ml yoghurt
  • 400 gram bevroren bramen
  • Honing
  • 1 limoen

En zo doe je het

  1. Neem een blender en doe hier de yoghurt, de bevroren bramen, het sap van de limoen en een eetlepel honing in. Als je zure bramen hebt, kun je het beste een eetlepel honing extra toevoegen of wat minder limoensap. Blender het geheel nu goed fijn.
  2. Je kunt het nu eten, maar als je wilt dat de bramen frozen yoghurt wat verder opstijft doe je het in een bakje en zet je deze 1 – 2 uur in de vriezer. Schep na een uur even door. Verdeel het ijs hierna over 6 bakjes en serveer eventueel met een losse braam!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bramen frozen yoghurt" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

4 antwoorden op “Bramen frozen yoghurt