Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

Zoetrecepten

Kennen jullie mijn dadelwalnotenreepjes met kokos nog? Mijn lievelings gezondigenreceptje. Ik maak mijn eigen recepten niet vaak opnieuw, maar de dadelwalnotenreepjes met kokos maak ik regelmatig.

En plots kwam het in me op: WAAROM GEEN CHOCOLADE VARIANT? Soms is het leven zo makkelijk. En lekker, dat vooral, want oh deze chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zijn ook weer ongelofelijk lekker. Heerlijk als snackje, of traktatie.

Deze móet je gewoon proberen, echt.

Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

Zoetrecepten

Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

Door | 15 minuten | 15 personen

Dit heb je nodig

 • 250 gram ontpitte dadels
 • 2 flinke eetlepels cacao
 • 100 gram walnoten
 • 50 gram kokos
 • 2 eetlepels kokosolie

En zo doe je het

 1. Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleedmet bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
 2. Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine, samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is.
 3. Hak de walnoten in grove stukjes en roer dit samen met de kokos door het bovenstaande mengsel.
 4. Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
 5. Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Je kunt de chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zeker een week in de koelkast bewaren.

Heb jij deze amazing chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos gemaakt of ga jij liever voor de ‘gewone’ dadelwalnotenreepjes met kokos? Laat het in een berichtje hieronder achter of deel jouw baksel via Instagram, Facebook of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten)!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

28 antwoorden op “Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

 1. heb ze opgeslagen gaat ze vanmiddag maken ze lijken mij lekker .maak wel kleintjes maak ze voor de leeskring en die nemen altijd iets kleins vooral vroeg in de middag

 2. Zou het ook gaan met gesmoten pure chocolade (72% of 85%) i.p.v cacao….misschien dan geen kokosolie nodig…. weet niet of dat het het zelfde zou smaken. Zal het moeten proberen. Dank je wel voor jou ideetje .

 3. Vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Had een soortgelijk reepje gekocht a 1 euro en dacht,dat moet ik ook kunnen en vond je recept,zeker een aanrader en leuk om te varieren!