Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

Zoetrecepten

Kennen jullie mijn dadelwalnotenreepjes met kokos nog? Mijn lievelings gezondigenreceptje. Ik maak mijn eigen recepten niet vaak opnieuw, maar de dadelwalnotenreepjes met kokos maak ik regelmatig.

En plots kwam het in me op: WAAROM GEEN CHOCOLADE VARIANT? Soms is het leven zo makkelijk. En lekker, dat vooral, want oh deze chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zijn ook weer ongelofelijk lekker. Heerlijk als snackje, of traktatie.

Deze móet je gewoon proberen, echt.

Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

Zoetrecepten

Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

Door | 15 minuten | 15 personen

Dit heb je nodig

    • 250 gram ontpitte dadels
    • 2 flinke eetlepels cacao
    • 100 gram walnoten
    • 50 gram kokos
    • 2 eetlepels kokosolie

    En zo doe je het

    1. Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleedmet bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
    2. Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine, samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is.
    3. Hak de walnoten in grove stukjes en roer dit samen met de kokos door het bovenstaande mengsel.
    4. Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
    5. Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Je kunt de chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zeker een week in de koelkast bewaren.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    45 antwoorden op “Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

    1. Zou het ook gaan met gesmoten pure chocolade (72% of 85%) i.p.v cacao….misschien dan geen kokosolie nodig…. weet niet of dat het het zelfde zou smaken. Zal het moeten proberen. Dank je wel voor jou ideetje .

    2. Vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Had een soortgelijk reepje gekocht a 1 euro en dacht,dat moet ik ook kunnen en vond je recept,zeker een aanrader en leuk om te varieren!

    3. Wauw! Deze zijn verrukkuluk! Al meerdere keren gemaakt. Laatst begonnen, maar kwam erachter dat ik helemaal geen walnoten in huis had… dus toen 50gr pecannoten en 50gr amandelen erdoor gedaan, ook ontzettend lekker. Bedankt voor je recept!

      Groetjes,
      Sabine

    4. Kijk, ik snap dat het allemaal gezonder kan, maar waarom zo sneu doen met benamingen als ‘gezondigenreceptje’. Je doet alsof je hip bent, maar plaats gewoon dat recept zonder verder gezeur.

    5. Dit is zoooo lekker! Dank je wel voor dit heerlijke recept 🙂
      Helaas vind mijn staafmixer het te zwaar, heb je een tip voor me welke keukenmachine ik hier het beste voor kan gebruiken?

        1. Dank je wel! (excuus voor mijn late reactie). Het recept is zo lekker, ik ga op zoek naar een staafmixer of foodprocessor van 750 watt zodat ik het nog vaker ga maken :))

    6. Ik ben erg benieuwd naar dit recept ! Ik wil graag een hightea maken met alleen maar lekkere gezonde dingen, deze staat zeker op de lijst ! Maakt de cacoa het niet minder gezond of maakt dat niet uit?

      1. Ja kan zeker! Doe ik zelf eigenlijk ook vaak: gewoon de geweekte en ontpitte dadels in een kom doen en goed fijn staafmixeren (;)) en dan daar alles doorheen! De walnoten moet je in dat geval dus zelf met het mes hakken.

    7. Wow wat een smaak explosie.
      Na 21 dagen suikervrij dit recept gemaakt.
      Zonder kokos (hou ik niet van).
      Wel wat witte Cashewpasta en amandelpasta toegevoegd.
      Warm was het al lekker.
      Nu aan t koelen.
      Mmmmmmm

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.