Tequila cheesecake

Zoetrecepten

Grown ups birthday party coming up? Deze romige citroen tequila cheesecake gaat de show stelen! Ziet er best indrukwekkend uit, smaakt mega heerlijk én er zit alcohol in.

TEQUILA CHEESECAKE! Ik vind dit taartje persoonlijk n van mijn beste van dit jaar. Mijn ZZP-werkplekcollega’s brachten me op dit idee, omdat er continu een fles tequila rondslingerde op kantoor. Volgens mij riep ik dat ze verzoeknummertjes op cheesecake gebied mochten indienen -want lievelingstaart-, waarop collega Marnix grapte of ik geen tequila cheesecake kon maken. Challenge accepted my friend!

Tequila hoort natuurlijk gedronken te worden met een overheerlijke lik zout en een sappig citroentje. Dus dat heb ik ook verwerkt in de taart. Om dat te compenseren is de cheesecake-laag heerlijk romig, zoet en citroenig. Daarop volgt een vrij pure laag tequila jelly, je moet het immers wel kunnen proeven. Als topping koos ik natuurlijk voor grove zoutvlokken. De cheesecake heeft geen bodem zoals je vast al gespot hebt, maar hoort naar binnen ‘geschept’ te worden met te lekkere, crunchy boterkoggetjes. Een zeer Amsterdams koekje en niet geheel toevallig mijn allerste lievelingskoekje.

Deze cheesecake maakt je feestje af lieve mensen! Mits je 18+ bent of course.

*mic drop*

Tequila cheesecake

Tequila cheesecake

Tequila cheesecake

Zoetrecepten

Tequila cheesecake

Door | 35 minuten + opstijftijd | 10 personen

Dit heb je nodig

CHEESECAKE

 • 300 gram roomkaas
 • 100 gram yoghurt
 • 200 ml slagroom
 • 1 citroen
 • 125 gram suiker
 • 3 gelatine blaadjes


TEQUILA TOPPING

 • 250 ml tequila
 • 1 citroen
 • 3 gelatine blaadjes
 • 1 tl honing


EXTRA

 • Pak Amsterdamse boterkoggetjes
 • Grove zoutvlokken

En zo doe je het

 1. Zorg dat al je zuivelproducten op dezelfde temperatuur zijn. Zet 3 gelatine blaadjes in een bak met koud water en laat 5 minuten weken. Zet alvast een steelpannetje op het fornuis en verhit 3 el water (terwijl je met stap 2 verder gaat) en zet het vuur daarna uit.
 2. Roer de roomkaas los in een kom. Voeg de yoghurt toe en roer tot het volledig gemengd is. Voeg dan de slagroom toe en klop met de mixer tot een luchtiger geheel, terwijl je de suiker in een straaltje toevoegt.
 3. Als het een mooi geheel is, rasp je de schil van de citroen boven het mengsel en knijp je het sap erin uit. Knijp 3 gelatineblaadjes uit en voeg ze aan het warme water in je steelpannetje toe (is als het goed is niet meer heet, maar nog wel warm). Roer tot ze opgelost zijn en voeg dan in een heel dun straaltje aan je roomkaasmengsel toe, terwijl je blijft roeren.
 4. Beleg een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier en stort het cheesecake beslag hierin. Zet in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven tot je verder gaat met de tequila jelly laag.
 5. Zet 3 gelatine blaadjes in een bak met koud water en laat 5 minuten weken. Zet een steelpannetje op het fornuis en verhit 3 el water en het sap van de citroen tot het warm is (niet kokendheet, dat ontneemt de kracht van de gelatine). Knijp de blaadjes uit en los op in het warme water. Voeg dan de honing en de tequila toe en roer goed door elkaar.
 6. Giet het tequila mengsel op de cheesecake laag en laat de taart minstens een nacht opstijven. Snijd de taart aan met een warm mes (dat werkt het best op de gelatine laag) en serveer rijkelijk met zoutvlokken en boterkoggetjes 😉
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Tequila cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

2 antwoorden op “Tequila cheesecake