Grown ups birthday party coming up? Deze romige citroen tequila cheesecake gaat de show stelen! Ziet er best indrukwekkend uit, smaakt mega heerlijk én er zit alcohol in.
TEQUILA CHEESECAKE! Ik vind dit taartje persoonlijk n van mijn beste van dit jaar. Mijn ZZP-werkplekcollega’s brachten me op dit idee, omdat er continu een fles tequila rondslingerde op kantoor. Volgens mij riep ik dat ze verzoeknummertjes op cheesecake gebied mochten indienen -want lievelingstaart-, waarop collega Marnix grapte of ik geen tequila cheesecake kon maken. Challenge accepted my friend!
Tequila hoort natuurlijk gedronken te worden met een overheerlijke lik zout en een sappig citroentje. Dus dat heb ik ook verwerkt in de taart. Om dat te compenseren is de cheesecake-laag heerlijk romig, zoet en citroenig. Daarop volgt een vrij pure laag tequila jelly, je moet het immers wel kunnen proeven. Als topping koos ik natuurlijk voor grove zoutvlokken. De cheesecake heeft geen bodem zoals je vast al gespot hebt, maar hoort naar binnen ‘geschept’ te worden met te lekkere, crunchy boterkoggetjes. Een zeer Amsterdams koekje en niet geheel toevallig mijn allerste lievelingskoekje.
Deze cheesecake maakt je feestje af lieve mensen! Mits je 18+ bent of course.
*mic drop*
Hi, vraagje, moet je de slagroom stijf kloppen voordat je hem toevoegt aan het roomkaas/yoghurt mengsel?
Nee, dat klop je daarna samen met de rest van het mengsel op!