Wat is er beter dan een cheesecake-prijs winnen? Niks. En lucky Anne deed het! Maar eigenlijk niet zo lucky, want haar quasi gezonde glutenvrije pecan cheesecake is echt een unieke en toffe taart.
Ongeveer een jaar geleden was er een cheesecake challenge gaande op Zoetrecepten, waarbij jullie compleet los gingen met de mooiste cheesecake creaties. Ik was diep onder de indruk van alle inzendingen. Anne, van de blog Healthy Food Love, won de challenge en ik vroeg haar of ik het recept voor de price-winning cheesecake mocht delen. Waarom ik dat nu pas doe weet ik eigenlijk niet, maar het had vast iets met een boek te maken.
Anne houdt er net zoals ik van om gezonde taartjes te maken, maar dat is best een uitdaging als het op cheesecakes aankomt. Ze gebruikte daarom voor de helft Griekse yoghurt en maakte de bodem met gepofte boekweit (ok ok, gedipt in pure chocolade, dat wel). De lekkere pecantopping maakt deze cheesecake helemaal af.Het is trouwens een mini-taartje, daar is Anne fan van, maar als je het recept verdubbelt past het perfect in een 20 cm bakvorm.
Thanks voor deze lekkere cheesecake lieve Anne! Check haar blog ook zeker voor meer gezond lekkers. X Mariette