Ik durf het aan om te zeggen dat dit dé ultieme cappuccino cheesecake is. Met een bodem van bastogne en een topping van Italiaanse meringue. Gruwelijk lekker!
Finally is het moment daar: ik maak Thomas’ ideale cheesecake. Hij is een gigantische koffie-fan en smeekt me al jaren om een cheesecake in die vorm te maken. Vorige jaar spotte ik ergens een ontzettend mooie cappuccino cheesecake en besloot die nog mooier na te gaan maken, ha. Gelukt! Je mag als foodblogger af en toe wel een beetje zelf ingenomen zijn als iets z goed lukt toch? En LEKKER dat ‘ie is! Niet normaal. Ik heb ‘m meteen in de vriendengroep gegooid waar de taart binnen 1 seconde geclaimd werd. #zelfbescherming
De cheesecake zelf is zo lastig niet. Ik vind cheesecakes één van de makkelijkste taarten om te maken. De topping van Italiaanse meringue vergt wel wat extra tijd, maar is het zo waard! Je kunt natuurlijk ook slagroom gebruiken als je Italiaans schuim te spannend vindt. Zolang je deze cappuccino cheesecake maar gaat maken.
Hoi hoi,
Ik wilde deze cheesecake maken voor de verjaardag van iemand. Ik heb alle instructies gevolgd en ik ben niets vergeten, daar ben ik zeker van. Ik heb hem in de oven gezet met een waterbad eronder op de stand met onderin een streepje en in het midden zo’n ‘waaiertje.’ Toen ik na 75 minuten de oven opende om te kijken of die goed was, aangezien hij er erg erg erg hoog uitzag, was het een grote jigglepudding. De randen waren niet steviger of iets dergelijk, het was een hoopje fluf. Nu is de vraag, ligt dit misschien aan de ovenstand die ik heb gebruikt? Moet je niet de ovenstand gebruiken met een streepje onder en een streepje bovenin? Was het waterbad te groot? Ik weet het niet. Misschien is het handig als je de volgende keer erbij zet welke ovenstand er gebruikt moet worden. Voor de rest een super goed recept! Compliment 🙂
Ohnee wat jammer Lily! Ik zet ‘m altijd op onder- bovenwarmte, dat is eigenlijk standaard bij alle recepten tenzij anders vermeld. Inderdaad dus het streepje onder en boven. Heb je de cheesecake nog wat langer in de oven gelaten en is het nog goed gekomen? Juist supergoed dat je een waterbad hebt gedaan! Was het water in het waterbad wel heet toen je de cheesecake erin zette?
Hi! Welke koffielikeur gebruik je precies bij het maken van dit recept?
Gewoon een huismerk!