Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Skinny bramenmuffins met appel

Zoetrecepten

Ik kan niet lang zonder zoetigheid, dus het is tijd voor een schuldgevoelloos zoet receptje. En dat zijn deze skinny bramenmuffins met appel zeker.

Het viel me op dat ik de laatste tijd voornamelijk veel ongezonde dingen naar binnen heb gewerkt en online heb gezet. Om er een paar te noemen, de Maltesertaart, salted caramel macarons en de Kitkattaart. Het was dus tijd voor een gezond recept!

Na het zien van de andere ingrediënten trek je misschien een wenkbrauwtje op. Gezond als deze muffins zijn, zit er geen boter (of olie) in en ook weinig suiker. Door de bramen en appel zul je de suiker echt absoluut niet missen. De combinatie van ongezoete appelmoes en yoghurt vervangen de boter of olie die normaal gesproken in muffinsrecepten gaat.

Om ervoor te zorgen dat de muffins mooi hoog en luchtig worden is er voldoende bakpoeder en baksoda aan het beslag toegevoegd. Daarnaast bak je de muffins eerst op een hogere temperatuur, zodat ze flink de lucht ingaan. Vervolgens verlaag je de temperatuur, waarna ze op een normale temperatuur door kunnen garen. Het resultaat zijn deze heerlijke skinny bramenmuffins met appel! En omdat ze zo skinny zijn kun je ze eten bij het ontbijt, als tussendoortje op werk of studie of een keer eentje geven aan de kids. Ideaal toch?

Bron recept: Sally’s baking addiction

Zoetrecepten

Skinny bramenmuffins met appel

Door | 30 minuten + baktijd | 16 personen

Dit heb je nodig

    • 375 gram tarwebloem
    • 3,5 tl bakpoeder
    • 1/8 tl baksoda
    • 1/2 tl zout
    • 1 tl kaneel
    • 1 flinke appel, in kleine stukjes gesneden
    • 50 gram kristalsuiker
    • 240 ml (amandel)melk
    • 120 ml yoghurt
    • 4 el appelmoes
    • 4 el agavesiroop
    • 2 eieren (L)
    • 1 tl vanille extract
    • 200 gram bramen

    TOPPING

    • 3 el bruine basterdsuiker
    • 2 el havermoutvlokken
    • 1/2 tl kaneel

    En zo doe je het

     

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet twee muffinblikken in (voor 16 stuks) met een nonstick bakspray of gebruik ssiliconenvormpjes. Ik raad je af om papieren vormpjes te gebruiken, omdat dit beslag daar een beetje aan vast plakt.
    2. Maak eerst de topping: Neem een klein kommetje en meng hier de basterdsuiker, kaneel en de havermoutvlokken in voor de topping. Zet dit nu weer even weg.
    3. Neem een kom en meng daar de yoghurt, appelmoes, agave siroop, de kristalsuiker, de eieren, het vanille extract en de amandelmelk in tot een glad geheel.
    4. Neem nog een kom en meng hier het bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel en de appelstukjes in. Voeg nu de vochtige ingrediënten toe aan dit mengsel en meng het rustig met een spatel, het mengsel moet niet te lang bewerkt worden.
    5. Vul alle muffinsbakjes nu met een/twee eetlepels beslag en steek er een paar bramen in. Herhaal dit tot de muffin tot aan de rand is gevuld en besprenkel ze vervolgens met de topping van bruine suiker, havermout en kaneel.
    6. Zet de muffins nu voor 5 minuten in de tot 220 graden verhitte oven en verlaag de temperatuur hierna naar 190 graden en bak de muffins dan nog 15 minuten. Test hierna met een cake-prikker of de muffins gaar zijn.
    7. Je kunt de muffins drie dagen bewaren in een afgesloten trommel of maak een grotere hoeveelheid en vries ze in. Zet ze dan even 30 seconden in de magnetron of stop ze in je tas, zodat ze ontdooid zijn wanneer je op je werk aankomt).

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Skinny bramenmuffins met appel" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    6 antwoorden op “Skinny bramenmuffins met appel

    1. Beste Mariette,

      Bovenstaand recept staat op mijn lijstje om te gaan maken(samen met nog meer recepten van je site). Heb je een alternatief voor de agavesiroop…dat kan ik nergens krijgen…
      Groetjes Hanneke

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.