Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Een niet gezond bananenbrood met chocolate chips

Zoetrecepten

Ja, dat lees je goed: een niet gezond bananenbrood met chocolate chips. Als je vaker bakt en nog wat rijpe bananen hebt liggen, dan weet ik vrij zeker dat je meteen met dit bananenbrood aan de slag kunt.

Jeetje Mariette, waarom moet je dat ‘niet gezond’ nou weer benadrukken? – omdat ik vrij zeker weet dat mensen er in veel gevallen vanuit gaan dat een bananenbroodrecept een gezonde insteek heeft, zeker op mijn blog. En nu dus een keertje niet! Dat ligt niet alleen aan de chocolate chips, maar aan het feit dat ik gewoon heb gekozen voor klassieke ingrediënten zoals bloem, eieren en suiker. Tegenover al die #healthybananacakes vond ik het heerlijk om ook een keer een lekker zondig bananenbrood te maken, met doorsnee ingrediënten die iedereen wel in z’n koel-/keukenkastje heeft staan. En geen zorgen, het resultaat is niet opeens mega zoet, maar gewoon precies zoet genoeg (zoals jullie hoop ik van mij gewend zijn).

VARIATIE TIPS!

  • Ik gebruikte roomboter in dit recept en dat zorgt voor een iets stevigere en brood-achtige structuur. De volgende keer kies ik toch weer voor het meer smeuïge effect van een neutrale olie, ook al geeft dat niet de extra smaak van boter. Het kan dus allebei!
  • Vervang de chocolate chips eens door schuddebuikjes en voeg wat kaneel of speculaaskruiden toe aan het beslag. Of meng stukjes pecannoot, toffee en banaan door het beslag i.p.v. de chocolate chips. Mmm!
  • Als je de helft van de bloem vervangt door amandelmeel krijg je een heerlijk smeuïge bananencake.

Een niet gezond bananenbrood

Een niet gezond bananenbrood

Zoetrecepten

Een niet gezond bananenbrood met chocolate chips

Door | 20 minuten + baktijd | 15 personen

Dit heb je nodig

    • 3 flinke rijpe bananen, gepureerd
    • 4 el halfvolle yoghurt
    • 1 tl vanille extract
    • 150 gram suiker
    • 2 eieren
    • 125 gram roomboter, gesmolten / 110 ml neutrale olie
    • 300 gram bloem
    • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
    • 2 mespuntjes zout
    • 150 gram chocolate chips*

    *Gebruik melkchocolade of pure chocolate chips van max 50% cacao (puurder is niet lekker in deze cake, geloof me)

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm van 25 cm in en bekleed met een op maat geknipt bakpapiertje over de langste zijdes.
    2. Neem een kom en mix hierin de gepureerde banaan, yoghurt, vanille extract, suiker, eieren en de roomboter/olie in door elkaar voor 1 – 2 minuten.
    3. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een aparte kom en zeef vervolgens boven het natte mengsel. Spatel kort door elkaar tot het gemengd is. Voeg tenslotte de chocolate chips toe en spatel ook deze er kort doorheen.
    4. Stort het beslag in de cakevorm en bak in maximaal 55 minuten goudbruin. Test met een caketester of het bananenbrood gaar is, deze moet er schoon uitkomen.

    TIP: Vervang de helft van de bloem door amandelmeel voor een extra smeuïg en nog meer cake-achtig resultaat.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Een niet gezond bananenbrood met chocolate chips" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.