Even geleden plaatste ik op Zoetrecepten een basisrecept voor cake: superlekker an sich, maar ook fijn om mee te variëren. Ik ben aan de slag gegaan met één van mijn favoriete ingrediënten: citroen. Citroen is een ultieme smaakmaker in de keuken en zit vol met vitamine C. Prima excuus om deze citroencake soldaat te maken lijkt me zo.
Nee ok, citroen heeft nog meer voordelen. Ze is lekker fris en past perfect bij het zomerse weer van de afgelopen dagen. Dit recept voor deze citroencake met glazuur is heel simpel. Je hebt geen spannende ingrediënten nodig, je bent er niet lang mee bezig en er kan weinig misgaan. Ready, steady..
BAKE!
Dit is MIJN ultieme basis recept voor al mijn cakes geworden. Soms doe ik het zoals hierboven, zonder de glazuur. Soms met de citroen en vanille aroma maar ook zonder en dan doe ik er blauwe bessen bij, en een aroma naar keuze, zoals rum, sinaasappel, maar ook wel eens stukjes chocolade. Gewoon super, niet te droog en hier binnen een mum van tijd op.
Ah dat is echt leuk om te horen Caatje! Hier kun je inderdaad supergoed mee variëren. Geniet ervan!
‘Bestuif’ het bakblik eens met kristalsuiker ipv met bloem! Geeft een lekker krokant laagje om je cake!
Oeh, das een lekkere variatie! Nog niet eerder gehoord, thanks!
Erg mislukt; de cake stortte in, nee heb de oven niet geopend en de droge ingredienten met hand geroerd, maar niet alleen dat.. de cake had een te erge boter smaak, niet lekker dus :((
Wat vervelend! Dit heb ik nog niet gehoord. Als je niet van de botersmaak houdt kun je beter natuurlijke olie gebruiken.