Banaan-cake kebabs

Zoetrecepten

Banaan-cake kebabs. Het klinkt te vreemd, maar dit was voor mij de onverwachtse winnaar van alle BBQ toetjes. Het idee stond eerst in mijn ‘misschien’-lijstje, maar omdat Eline en haar vriend moesten watertanden bij de gedachte heeft ‘ie een try-out gekregen. Thank god, want dit wil je niet missen! Je maakt ze makkelijk en snel, plus je bereidt gemakkelijk een grote hoeveelheid.

Wat kun je verwachten? Banaan en cake aan een stokje, ingesmeerd met een lekker sausje op basis van bruine basterdsuiker en boter dat ervoor zorgt dat het karameliseert op de BBQ, afgetopt met pecan-karamel ijs en geroosterde pecannootjes.

Banaan-cake kebabs

Banaan-cake kebabs

De hele zomer kun je elke sweet friday een toet van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren. Hier heb ik een fijne sfeervideo van gemaakt, met een páár sneak peeks van recepten. De rest blijft nog geheim tot je ze op vrijdag online ziet komen. Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd.

Zoetrecepten

Banaan-cake kebabs

Door | 20 minuten

Dit heb je nodig

 • 3 plakken cake
 • 2 eetlepels boter
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 1/4 theelepel kaneel
 • 3 bananen
 • Pecan-karamelijs
 • Handje pecannoten

En zo doe je het

 1. VOORBEREIDING. Leg de satéstokjes ruim op tijd te weken in een bak met water zodat deze niet aanbranden op de BBQ. Rooster de pecannootjes en hak in stukjes.
 2. Bak een cake volgens dit recept (aan een paar plakken heb je al voldoende). Laat volledig afkoelen en snijd dan in grote blokjes. Snijd ook de bananen in grote stukken (ongeveer 6). Rijg deze stukken om en om aan de satéstokjes.
 3. Smelt de boter en meng deze met de bruine suiker en kaneel. Besmeer de banaan-cake kebabs aan alle kanten met het kaneelmengsel en leg ze hierna op de grill. Rooster kort aan alle kanten (door de suiker verbrandt de cake snel).
 4. Haal de banaan en cake van elk stokje af en doe drie stukjes van elk in een bakje. Serveer met een bolletje ijs en grof gehakte, geroosterde pecannootjes.

Enjoy zoetjes! Heb jij deze banaan-cake kebabs gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. Liefs Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Banaan-cake kebabs" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “Banaan-cake kebabs