Vegan turtle brownies

vegan turtles brownies

Yeheeees, het is weer sweet friday! Tijd voor een superzondig, zoet recept om in het weekend van te smullen. I present to you: vegan turtle brownies.


Vegan brownies, dat betekent dus zonder eieren en boter. Best een uitdaging, maar het is goed gelukt! In plaats van boter gebruikte ik margarine (100% plantaardige Becel met walnootolie) en ik voegde wat extra vocht toe voor de smeuïgheid. Je zou zelfs nog de helft van de bloem kunnen vervangen door amandelmeel.

vegan turtles brownies

vegan turtles brownies

Op deze brownies ligt een laag chocolade ganache, dan een laag vegan salted caramel en als schild zie je een goede lading geroosterde pecannoten. Een gouden combinatie die ze ‘turtle’ noemen. Ik ken de combi uit Amerikaanse recepten. In Amerika kennen ze een populaire soort kleine candybars gemaakt van chocolade, karamel en pecannoten. Drie keer raden hoe die heten? Juist. Turtles!

Toch wel extra trots dat ik dit zondige toppertje helemaal vegan neer heb kunnen zetten.

vegan turtles brownies

Dit is een gesponsord artikel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel artikelen waar ik volledig achter sta.

vegan turtles brownies

Vegan turtle brownies

Geschreven door oktober 13, 2017
20 minuten
Voor 21 personen

Benodigdheden

  • 100 ml sterke koffie
  • 50 gram pure (vegan) chocolade
  • 200 gram suiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 150 gram Becel met walnootolie
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder

TOPPING

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Beleg een bakvorm van 20×25 cm met bakpapier.
  2. Verwarm de koffie, margarine en pure chocolade au bain-marie. Roer totdat alle ingrediënten zijn gesmolten en gemengd.
  3. Neem een kom en meng de suiker, het cacaopoeder en het zout. Voeg het gesmolten margarine-mengsel hier aan toe samen met het vanille extract en mix tot het gemengd is.
  4. Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder door elkaar. Mix dit door het natte mengsel en mix het kort tot het goed gemengd is. Giet het in de ingevette bakvorm en bak in ongeveer 25 minuten gaar. Laat hierna volledig afkoelen.
  5. Bereid ondertussen de vegan salted caramel volgens dit recept. Rooster de pecannoten kort, hak ze grof en zet even opzij.
  6. Smelt de pure chocolade au bain-marie, samen met de amandelmelk. Giet dit mengsel op de brownies en strijk glad met een spatel. Giet vervolgens de salted caramel er overheen en bestrooi met de pecannoten.

Reacties op Vegan turtle brownies

  1. Lijkt me héérlijk !
    Zou de suiker te vervangen zijn door geweekte dadels?
    En de boter door kokosolie?
    Dan is het echt een healthy snack 😉

    Groetjes Mariska Steijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief