Onweerstaanbare chocomousse brownietaart

chocomousse brownietaart

Onweerstaanbaar is deze chocomousse brownietaart zeker. En niet van ‘echt’ te onderscheiden, zoals mijn moeder het mooi verwoordde. Want ja, voor de meesten is een taart waar geen suiker, meel, boter en zelfs geen oven aan te pas komt geen echte taart. Daar denk je wel anders over als je deze vrolijke vriend heb geproefd. Gemaakt van pure ingrediënten, dus helemaal vegan, en daarnaast ook glutenvrij.  Ik maakte ‘m al een weekje te vroeg voor mijn moedertje, maar dit is natuurlijk een echter chocotopper voor moederdag.

chocomousse brownietaart

Wat je kan verwachten? Een smeuïge browniebodem, gemaakt met noten, dadels en cacao. Zo makkelijk, maar zó lekker. Van het browniedeeg kun je ook heel goed snackballetjes rollen voor een powerboost. De brownietaart is gevuld met een pure, romige chocomousse waarvoor avocado’s de basis zijn. Echt verbazingwekkend lekker en ‘echt’, ik kon er niet vanaf blijven. En dan al het rode fruit als topping, die maken het met hun frisheid he-le-maal af.

Het taartje is wat kleiner (gemaakt in een springvorm van 20 cm), maar best wel heavy. Je kunt er zeker 10 punten uit krijgen, want zo’n puntje vult aardig.

chocomousse brownietaart

EASY VEGAN MET JULIE
De basis voor dit recept komt uit het boek ‘Easy vegan met Julie’, mijn favoriete kookboek op dit moment. Er staan hele toegankelijke, uiteenlopende vegan recepten in. Alle recepten zijn gluten- en lactosevrij en bevatten geen geraffineerde suikers. De fotografie is mooi, de recepten zijn lekker en bevatten gelukkig niet teveel onmogelijke ingrediënten. Ook heb je de meeste recepten vrij snel gemaakt. Love it! Je shopt ‘m hier.

Recensie mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

chocomousse brownietaart

Onweerstaanbare chocomousse brownietaart

Geschreven door mei 11, 2017
20 minuten
Voor 10 personen

Benodigdheden

BROWNIEBODEM

  • 250 gram noten
  • 150 gram verse dadels
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Mespunt zout

CHOCOMOUSSE

  • 2 flinke, rijpe avocado’s
  • 90 gram cacaopoeder
  • 210 ml amandelmelk
  • 100 ml ahornsiroop
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Rood fruit
  1. Maal de noten (ik gebruikte een mix van walnoten, amandelen en hazelnoten) tot een grof meel in de keukenmachine.
  2. Week de ontpitte, verse dadels 5 minuten in kokendheet water en giet af. Voeg ze toe aan het notenmeel en mix fijn. Voeg daarna ook het cacaopoeder, vanillepoeder en zout toe, samen met een scheutje water. Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt in de keukenmachine, voeg nog wat water toe zolang dat nodig is.
  3. Beleg de bakvorm (20 cm) met bakpapier en druk het deeg hierin tot een mooie browniebodem en -korst. Zet in de vriezer terwijl je de chocomouse maakt.
  4. Smelt de kokosolie en mix dit samen met de ontpitte avocado’s, cacaopoeder, amandelmelk, ahornsiroop en vanillepoeder in de keukenmachine tot een romige chocomousse. Als het goed gemengd is proef je even of het extra cacao of zoetstof nodig heeft naar jouw smaak.
  5. Haal de browniebodem uit de vriezer en verdeel de chocomousse erover. Top af met het rode fruit en bewaar in de koelkast (maximaal vier dagen).

Enjoy zoetjes! Heb jij deze chocomousse brownietaart gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ‘m via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik het mooiste plaatje op Instagram. LIKE! X Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief