Mokka granola

Mokka granola

Ik heb het al eerder opgebiecht: homemade granola is zoiets dat ik met de lepel uit de pot eet. Zeker nu ik veel thuis werk gaat de granola er vrij rapjes doorheen.

Maar, verandering van spijs doet (nog meer?) eten, dus kwam ik op het idee van deze mokka granola. Een superlekkere granola met koffie-chocoladesmaak en daardoor met een klein bittertje erin. Alsof je hele pure chocolade eet, maar dan zonder chocola. Best gezond dus. En to-die-for-lekker in combinatie met een bakje kokosyoghurt.

Just saying.
IMG_5061

Mokka granola

Mokka granola

Geschreven door maart 20, 2017
5 minuten
Voor 10 personen

Benodigdheden

  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 250 gram havervlokken
  • 150 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 zakjes espressopoeder
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de hazelnoten grof en meng ze in een kom met de havervlokken en het cacaopoeder.
  3. Smelt de kokosolie en honing in een steelpannetje en meng hier het espressopoeder doorheen. Giet dit bij het havermoutmengsel en schep een aantal keren om tot het goed gemengd is.
  4. Verdeel het over de bakplaat, druk aan en bak af in 15 – 20 minuten. Laat hierna goed afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de granola uitharden en lekker knapperig worden. Bewaar luchtdicht in een goed afgesloten pot.

TIP: Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan een eetlepel extra honing toe.

Enjoy zoetjes! Heb jij deze mokka granola gemaakt? Laat hieronder, via Instagram, Facebook of Snapchat (zoetrecepten) een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette

Reacties op Mokka granola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief