Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zo maak je klassieke groene pesto

Zoetrecepten

Pesto alla genovese. Dat is de officiële naam voor een klassieke groene pesto. Officieel gezien moet je de basilicumblaadjes, knoflook en de andere ingrediënten met een vijzel fijn stampen om pesto alla genovese te maken. Ik noem het dus maar gewoon groene pesto, want ik doe het lekker met de staafmixer. Nog steeds zoveel lekkerder dan kant en klare pesto uit de winkel en zo makkelijk om te maken. Dankzij die staafmixer dus.

Er zijn online veel groene pesto recepten te vinden, die erg op elkaar lijken. Mijn geheime ingrediënt: citroensap. Dat maakt de pesto lekker fris en extra fijn voor in je zomerse gerechten.

Zondag deel ik zo’n fijne zomerse salade met groene pesto met jullie. Stay tuned!

Zoetrecepten

Zo maak je klassieke groene pesto

Door | 10 minuten

Dit heb je nodig

 • Flinke bos basilicum (40 á 50 gram)
 • 30 gram pijnboompitjes
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • 2 tenen knoflook
 • Extra vierge olijfolie
 • 1/2 citroen
 • Peper en zout

En zo doe je het

 1. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een pannetje en laat daarna afkoelen. Haal ondertussen de basilicumblaadjes van de steeltjes af en gooi de steeltjes weg.
 2. Doe de basilicumblaadjes, pijnboompitjes, geraspte Parmezaanse kaas, knoflookteentjes en het sap van een halve citroen bij elkaar in een kom en maal dit fijn met een staafmixer.
 3. Zo maak je groene pesto
 4. Voeg vervolgens een flinke scheut extra vierge olijfolie toe en mix het nog kort door. Maak de groene pesto af door haar op smaak te maken met wat peper en zout.
 5. Als je de pesto goed afgesloten in een potje in de koelkast bewaart, is ze zeker een week te bewaren. Strijk de pesto glad en giet er een beetje olijfolie op voor je haar in de koelkast zet. Zo blijft ze nog langer goed.

Wat maak jij het liefst met groene pesto? Deel jouw favo recept in de reacties hieronder!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zo maak je klassieke groene pesto" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “Zo maak je klassieke groene pesto

 1. ik pluk eerst de blaadjes van de basilicum af en daarna knip ik de stelen in kleine stukjes en gebruik deze ook, zo gooi je niets weg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *