Krokante zoete aardappelchips

Zoetrecepten

WAAROM heb ik zo lang gewacht om dit zelf uit te proberen?

Krokante zoete aardappelchips

stonden al een jaar op mijn lijstje, maar het kwam er steeds niet van. En nu maak ik ze heul vaak. Ik heb altijd wel een paar zoete aardappels liggen en je hebt deze chipjes zgemaakt.

Het is een fijn bijgerechtje, een

gezondere snack

voor bij de borrel of je zou het zelfs als crunchy topping voor een salade kunnen gebruiken. Niet mee wachten dus, gewoon eens proberen!

Om de zoete aardappelchips zo krokant mogelijk te krijgen is het belangrijk dat je dunne plakjes snijdt/schaaft. Dit vind ik het makkelijkst met een kaasschaaf of dunschiller. Ik kruidde ze met gedroogde tijm en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook (smoked) paprikapoeder gebruiken.

krokante zoete aardappelchips

Zoetrecepten

Krokante zoete aardappelchips

Door | 10 minuten | 2 personen

Dit heb je nodig

  • 2 zoete aardappels
  • Kruiden
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Boen de schil van de zoete aardappels schoon. Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om zo dun mogelijke plakjes van de zoete aardappel te schaven, schaaf de plakken het liefst in de lengte van de aardappel.
  3. Doe de plakjes in een kom, samen met de olijfolie, een theelepel kruiden en wat peper en zout. Ik gebruik vaak tijm/rozemarijn, maar smoked paprika is ook top. Schud goed door elkaar zodat alle chipjes bedekt zijn. Spreid de chips uit op een bakplaat, zonder dat ze elkaar raken. Als ze over elkaar heen liggen gaat het ten koste van je crunch.
  4. Bak de chipjes 6-7 minuten af en draai ze hierna om, bak ze dan nog 6-7 minuten. Hou in de gaten dat ze niet te donker worden. Als je plakjes dikker zijn, zol je ze wat langer moeten bakken.
  5. Laat een beetje afkoelen, dan krijgen ze hun crunch, maar serveer meteen.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Krokante zoete aardappelchips" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette