Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Smeuge chocolade ijstaart

Zoetrecepten

Deze smeuge chocolade ijstaart is weer zo’n heerlijk gevalletje ‘best of both worlds’. Ijs en taart in n toetje n het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Voor veel mensen draait een kerstdessert echt om ijs, maar voor mij is taart toch echt niet te toppen. Herkenbaar? Deze smeuge chocolade ijstaart is de

ideale middenweg

! Een makkelijk kerstdessert dat maar uit twee delen bestaat:een hele fijne smeuge chocolade taart en vanille ijs. De glitterige kerstboom- en rendierprikkers zorgen voor het echte

Kerst op je taart

effect en de aalbesjes geven het een lekker frisse kick.

Ik maakte deze ijstaart met de ‘smeuge chocolade taartje’-mix van Dr. Oetker. Echt lekker smeug!In mijn recept voor chocolade fondue vertelde ik jullie al dat ik n.a.v. de poll op


Insta stories


met Dr. Oetker en Koopmans om de tafel ben gaan zitten om een aantal kerstrecepten met een groot

WOW-effect

te creren, die vooral ook heel makkelijk om te maken zijn. Na mijn


chocolade fondue in een cake


van vorige week, is deze topper nummer twee. Stay tuned voor recept drie volgende week!

Geen tijd om zelf leuke decoratie te gaan scoren? No worries! Op de site


Bakken.nl


vind je nog meer inspiratie en een leuke kerstfigurenset die je kunt printen en op een cocktailprikkerkuntplakken. Tussen 6 – 16 december kun je trouwens ook kans maken om n van de 500 kant-en-klare sets te winnen!

smeuge chocolade ijstaart

smeuge chocolade ijstaart

smeuge chocolade ijstaart

Zoetrecepten

Smeuge chocolade ijstaart

Door | 12 personen | 12 personen

Dit heb je nodig

TAART

  • 2 pakken Dr. Oetker Smeug Chocoladetaartje
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 100 ml water
  • 750 gram vanille ijs

TOPPINGS

  • Kerstige decoratie prikkers
  • Opgeklopte slagroom
  • Aalbessen

En zo doe je het

  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 160 graden (elektrische oven). Vet een bakvorm van 20-22 cm doorsnee in en beleg met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Mix dit vervolgens met debakmix, eieren en het water in ongeveer 30 seconden, tot een glad beslag. Gebruik de laagste stand en klop het beslag niet luchtig.
  3. Verdeel het beslag over de bakvorm.Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in 55 – 60 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminium als de taart te donker wordt. Ik gebruik een lagere oventemperatuur en een langere oventijd, omdat ik twee mixen in n keer afbak in een iets grotere vorm.
  4. Laat de taart in de bakvorm ongeveer 1 uur afkoelen. Plaats de taart vervolgens nog anderhalf uur in de koelkast om verder af te koelen. Als het taartje helemaal is afgekoeld kun je met de ijstaart beginnen.
  5. Laat het vanille ijs een uur voordat je aan de ijstaart begint op temperatuur komen buiten de koeling en roer goed los.
  6. Snijd een eventuele bolling aan de bovenkant van de smeuge chocoladetaart af, zodat deze mooi recht is voor gebruik. Snij het taartje horizontaal doormidden.
  7. Neem een nieuwe schone bakvorm en beleg zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier. Leg de onderste plak taart in de vorm. Smeer hier de helft van het half ontdooide ijs overheen en laat minstens drie uur opstijven in de vriezer. Herhaal daarna voor de tweede helft van de chocoladetaart en het resterende ijs. Laat een nacht opstijven in de vriezer.
  8. Versier de ijstaart voor het serveren met opgeklopte slagroom, kerstige decoratie prikkers en verse aalbesjes. Kerst op je ijstaart!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Smeuge chocolade ijstaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *