Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Croque-en-bouche volgens Adriano Zumbo

Zoetrecepten

Hello you! Keek jij ook regelmatig Masterchef Australia? Dan is deze Croque-en-bouche geen nieuwe creatie voor jou.

Het was één van de angstaanjagende tijdproeven van meesterpatissier Adriano Zumbo. Het maken van deze exclusieve soesjestoren is niet moeilijk, maar het is wel tijdsintensief. Zeker als er het één en ander misgaat..

Deze croque-en-bouche was ons gezamenlijke bakproject tijdens Kerst. Aangekomen bij Thomas’ vader bleken we de nodige ingrediënten te zijn vergeten, dus we moesten improviseren. Een spuitzak gemaakt van een diepvrieszakje en wat tape (er zijn er 5 kapot gegaan voor dit succesvol lukte), bloem i.p.v. maizena voor de banketbakkersroom en het ondersteboven halen van de voorraadkast om tot op de laatste korrel net genoeg suiker te hebben, doordat de karamel mislukte.

Het voelde als een echte Masterchef challenge. Maar oh wat waren we trots op dit fantastische resultaat! Te lekkere crunchy soesjes door het harde karamellaagje, gevuld met een volle, romige banketbakkersroom. En als alle soesjes op zijn…heb je nog champagne! Want daar is de toren omheen gebouwd. Super feestelijk en mega lekker voor Kerst, Oud en Nieuw of welk feestje dan ook.

Croque-en-bouche

Zoetrecepten

Croque-en-bouche volgens Adriano Zumbo

Door | 120 | 8 personen

Dit heb je nodig

    SOEZEN

    KARAMEL

    • 500 gram suiker
    • 150 gram water

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor tot 200C en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
    2. Maak eerst de soezen: neem een middelgrote pan en combineer de boter, water, melk, suiker en zout met elkaar en breng aan de kook.
    3. Als het mengsel kookt voeg dan de bloem toe en roer goed door met een spatel totdat het een geheel is geworden en de zijkanten gemakkelijk loslaten van de pan. Het is belangrijk dat de bloem gaarkookt, kook daarom op een lager vuur het geheel 1 a 2 minuten door.
    4. Hevel het beslag nu over in een mengkom en mix 1 minuut met een elektrische mixer om de hitte te laten ontsnappen. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix totdat het een dik en glanzend beslag is geworden. Een lepel dient er rechtop in te blijven staan.
    5. Doe dan het beslag in een spuitzak en spuit een cirkel met een diameter van 2 cm en 1cm hoog. Laat voldoende ruimte tussen elke soes. Zet de bakplaat in de oven en bak de soezen 20 á 25 minuten tot deze bruin en hol zijn.
    6. Maak nu de banketbakkersroom volgens dit recept (klik!). Je moet twee keer de hoeveelheid maken van het recept.
    7. Zodra de eerste batch soesjes klaar zijn, herhaal stap 5 met het overige soezenbeslag.
    8. Wanneer de soesjes voldoende afgekoeld zijn, vul je ze met de banketbakkersroom. Dit doe je door een spuitzak te vullen met de room en een smalle spuitmond erop te zetten. Je maakt een gaatje in de ondekant van de soesjes en steekt hier het spuitmondje door binnen.
    9. Voor de karamel: doe de suiker en het water in een pan. Roer op laag vuur goed totdat de suiker volledig is opgenomen door het water. Breng dan aan de kook op middelhoog vuur. Neem van het vuur zodra de karamel een goudbruine kleur heeft gekregen.
    10. Dip de bovenkant van de gevulde soesjes in de karamel en laat 1 minuut drogen. Dip daarna de onderkant in de karamel en plak de soesjes op nu op het object dat je hiervoor had bedacht. Wij hadden een feestelijke champagnefles gebruikt, maar je kunt de soesjes ook op elkaar stapelen. Herhaal totdat de fles volledig is gevuld of je vorm af is..
    11. Dip nu een vork in de karamel en draai rondjes rondom de fles met soesjes. Doe dit niet te snel, want de karamel vliegt overal heen en maakt al snel troep. Serveer zodra je tevreden bent met de hoeveelheid karamelslierten.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Croque-en-bouche volgens Adriano Zumbo" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    5 antwoorden op “Croque-en-bouche volgens Adriano Zumbo

    1. Kan je de banketbakkersroom mengen met slagroom (zelf geklopte) om hem wat luchtiger te krijgen? Heb gisteren even soesjes gebakken om te kijken hoe dat ging. Ben van plan om ze binnenkort ook te gaan stapelen. Voor een echte Zumbo 😉 Maar ik vind persoonlijk de room erg machtig naar verhouding met het soesje.

      1. Hi Nadine, de room is inderdaad erg machtig, na 1 of 2 soesjes zit je goed vol ;). Je kunt de banketbakkersroom heel goed mengen met slagroom, dat heeft zelfs een naam: Zwitserse room. Meng dan half om half de slagroom met de banketbakkersroom. Succes met je Zumbo creatie!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.